Переглянути повну версію : Крематорій
Morfey
11.12.2006, 22:39:40
Ото виникло у мене таке запитання, чого у Львові, та й в Україні заголом, нема крематоріїв?
По-моєму, це досить практично і гуманно, адже після смерті ти не займяєш 4кв.м. поверхні землі, а лише місце на поличці, або взагалі нічого.
А яка ваша думка на ту тему? За чи проти? І чому?
Впринципі мені всерівно чи традиційно чи по новаторськи. Але якщо послуги крематорія будуть доступні, практичні і не дорогі то чому б і ні?
Навіщо мучити родину пошуком місця на начебто переповнених кладовищах і т.д.
ПС
.. не дорогі ..
Певне такого не буде - газ ж дорожчає :)
Rocker
12.12.2006, 07:20:14
порівняно з землею на цвинтарі, то буде дешево. В Сокільниках місце коштувало 2 роки назад 300уе
Словотворець
12.12.2006, 09:26:15
Нічого проти не маю, можливо навіть краще щоб кремували, це якось краще і для самого тіла.. тільки подумати як воно там розкладається.. а так спалили і все, для фанатиків.. можуть собі і додому забрати ту вазу.
saddy
12.12.2006, 16:01:50
А я хотів би,щоб мене кремували.не дуже приємно собі уявляти,як твоє тіло будуть роз*їдати всякі хробачки,як в твоїх очах будуть заводитись личинки,який запах буде при розкладанні...
Monashka
12.12.2006, 16:41:19
наше суспільство ще не готове до кремвання померлих. Дуже мала частина людей погодиться, щоб їх кремували, тому крематорій покщо є невигідним.
Через кілька років ситуація зміниться в іншу сторону.
saddy
12.12.2006, 16:52:48
а шо там готуватись????засунули в пічку все:):):):)
Monashka
12.12.2006, 16:55:10
люди старшого віку так не думають
saddy
12.12.2006, 17:41:04
люди старшого віку так не думають
Монаш ну що мені не можна поприколюватись????
Morfey
12.12.2006, 18:07:48
цікаво шо на ту тему каже релігія?
якшо є хтось наближений до церкви, то розкажіть будь-ласка.
Monashka
12.12.2006, 18:13:56
Монаш ну що мені не можна поприколюватись????
не сказав би, що це відповідна тема для приколвань. Проте тема актуальна, бо місця на цвинтарях все дорожчають і дорожчають.
Morfey
12.12.2006, 18:36:49
Monashka, тема реально серйозна
і справа навіть не в подорожчанні місця на цвинтарі, просто з часом більша частине землі перетвориться на великий цвинтар
saddy
12.12.2006, 18:52:33
просто з часом більша частине землі перетвориться на великий цвинтар
Дійсно-уявіть скільки б землч пыд будівництво з*явилось би,якщо забрати цвинтарі(то ж пів Львова)...
Оптимістка
12.12.2006, 20:21:54
А в деяких країнах є дуже цікава традиція: там після того, як тіло кремували, ці...останки( якось негарно звучить, але нехай буде) висипають на спеціальне поле, де також розсіяні всякі квіти. І ця людина ніби продовжує своє життя в якійсь квіточці. І мені б так хотілося:)
saddy
12.12.2006, 20:58:35
А в деяких країнах є дуже цікава традиція: там після того, як тіло кремували, ці...останки( якось негарно звучить, але нехай буде) висипають на спеціальне поле, де також розсіяні всякі квіти. І ця людина ніби продовжує своє життя в якійсь квіточці. І мені б так хотілося
класно...
а ще можна розвіяти над морем,і кожний раз,коли буде віяти вітер ти будеш згадувати про ту людину:)
Цікаво яка офіційна позиція церкви у цьому питанні?
Оптимістка
14.12.2006, 20:21:33
Цікаво яка офіційна позиція церкви у цьому питанні?
А вони, здається, якраз проти цього....
Rocker
14.12.2006, 20:27:34
звичайно що проти -- за поховання вони також гроші беруть
hudzyk
06.05.2007, 05:13:24
як не крути, а крематорій Львову потрібен. просто тому, шо місця на цвинтарях закінчуються. дійшло до того, що міськрада намагається в сокільників їхній випозичити. але ті відмовляють. і інші сільради прильвівські теж. а в місті просто фізично нема де ще один цвинтар відкрити
bmpMaks
05.05.2009, 09:06:43
я цілком згоден що священникам тільки гроші би брати, тому їхня думка...недавно дали мені журнал де є стаття про погляд Біблії на кремацію. класні думки, хто хоче можу вислати почитати!
Наскільки мені відомо, на Голосківському цвинтарі вже давно розпочали будівництво крематорію. Не довели його "до розуму" через помилку при побудові та відсутність подальшого фінансування.
Особисто я - за крематорій. А ідея з розвіюванням попелу над полем з квітами - гарна.
demiudg
05.05.2009, 09:56:51
А вони, здається, якраз проти цього....
гг) а як же тоді бути з пеклом?)))
Особисто я, побувавши на декількох похоронах, стовідсотково ЗА кремування. не хо, щоб з мого похорону робили стіко непотрібного шуму і клопоту.
а шо з тим попелом потім зроблять- мені глибоко до дупи і зараз, і потім буде))
а щодо подорожчання місця на цвинтарі- незнаю, я недавно хотів на Личаківське кладовище, з мене здерли 10 грн.)))
я недавно хотів на Личаківське кладовище, з мене здерли 10 грн
Личаківський цвинтар вважається пам"яткою культури, тому за вхід почали брати гроші (щоправда, ще не так давно вхід коштував 5 грн....). Проте, якщо кажеш, що йдеш провідати могилу когось із родичів (у мене там тітка похована) - пускають без оплати.
comandos
05.05.2009, 15:46:24
Я чув, що на Збиранці збудували крематорій, але ніхто не користувався їх послугами і він тепер стоїть і розсипається... не знаю наскільки інформація достовірна, може хтось в курсі
comandos, мені здається, що ми говоримо з Вами про одне і те ж - Голосківський цвинтар, якщо нічого не плутаю, знаходиться в тому напрямку, як їхати на Збиранку.
demiudg
06.05.2009, 07:19:46
ще не так давно вхід коштував 5 грн....). Проте, якщо кажеш, що йдеш провідати могилу когось із родичів (у мене там тітка похована) - пускають без оплати.
ггг) то для студіків. для решти- 10.
а взагалі- я просто чув шо щоб потрапити на Личаківське- тра 30000 зДОхЛЯРІВ)
тому все- таки я хочу в крематорій. не зараз. потім)))
ssTAss
06.05.2009, 15:21:20
Личаківський цвинтар вважається пам"яткою культури, тому за вхід почали брати гроші (щоправда, ще не так давно вхід коштував 5 грн....). Проте, якщо кажеш, що йдеш провідати могилу когось із родичів (у мене там тітка похована) - пускають без оплати.
або заходити не через центральний вхід, а через верхню браму (ну принаймі колись можна було, зара не знаю) і тоді теж "бєзвозмєздно...тоість даром")))
Особисто я, побувавши на декількох похоронах, стовідсотково ЗА кремування. не хо, щоб з мого похорону робили стіко непотрібного шуму і клопоту.
о власне і я так думаю...занадто багато різних не то шо клопотів, проблєм тепер з тими похоронами...а чи тра то покійнику? та й родичам теж в такий момент не до того(..
mike9617
06.05.2009, 20:01:56
Шановні. Євангіліє пише, що живий повинен думати про живе!!!!!!!
Чому Ви обговорюєте тему мертвих?????
Коли Ісус забирав з Собою рибалку Симона (Петра), в нього саме помер батько.
І Пето мовив до Ісуса: "учителю, дозволь похоронити батька. а потім я піду за тобою!"
Відповідь Ісуса була проста, але переконлива: "Залиш мертвим хоронити покійника"
demiudg
06.05.2009, 20:33:32
Відповідь Ісуса була проста, але переконлива: "Залиш мертвим хоронити покійника"
перепрошую, але як ви то собі уявляєте?)) чи як ви то розумієте?...
санки тра літом готувати. а заповіт- заздалегідь. то при умові якщо не байдужа подальша доля рідних.)) і якщо не хочете шоб рідні потім морочили собі голову6 що і як- то мажна то все гарненько їм ше перед тим розповісти. і нема ніц страшного шо дорослі люди вирішили поділитися своїм мисленням щодо цього)
nutrija72
06.05.2009, 20:43:15
А я чув що бомжів спалюють.?? Отже крематорій десь є і працює.
mike9617
06.05.2009, 21:30:50
перепрошую, але як ви то собі уявляєте?)) чи як ви то розумієте?...
санки тра літом готувати. а заповіт- заздалегідь. то при умові якщо не байдужа подальша доля рідних.)) і якщо не хочете шоб рідні потім морочили собі голову6 що і як- то мажна то все гарненько їм ше перед тим розповісти. і нема ніц страшного шо дорослі люди вирішили поділитися своїм мисленням щодо цього)
Щодо рідних, то діє пряма норма цивільного законодавста. Нікуди Ваші статки не дінуться. От головне. щоб ці статки були. Тому думайте над примноженням духовних та матеріальних благ, а не про те де кома в заповіті має бути
demiudg
06.05.2009, 23:22:07
Тому думайте над примноженням духовних та матеріальних благ, а не про те де кома в заповіті має бути
а яким чином духовні блага стосуюцця крематорію?
в принципі, якщо вже на те пішло, то про матеріальні блага ше можна помислитию а от про духовні- а шо то таке?
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.