Переглянути повну версію : А що таке Рай?
Roxie
16.12.2006, 02:13:07
Побачила пост Van Helsingа і подумала відписати... З другого боку, дуже цікаво, а як виглядає свобода в Раю? Праведні душі марширують в променях Божественого світла під конвоєм ангелів і співають "алілуя" а Всевидяще Око наглядає за дисципліною... Так? Здається саме такий рай будують пастори у своїх сектах.
А що таке РАЙ? Нам в школі на уроці релігії сказали одну річ..Примітивна трошки історія, як для діток в 3 класі, але все ж..."Рай - це не обовязково ангели, медові ріки і т.д... Припустим є кімната, зачинена, там за столом сидять багато людей, на столі купа хавки, але у всіх звязані руки... Всі хочуть хавати, але ніхто не має як... Так от: у пеклі всі так і сидять голодні, холодні, злі і т.д., а у раю люди здогадались розвязати один одному руки і стали хавати!" Ось така от історія, малята...
Словотворець
17.12.2006, 20:45:42
Roxie, я теж таке знаю.. і ше інше знаю.. шо посадили людей за столи і дали ложки по два метри довжиною.. і шо ви думаєте, ті що в пеклі були ті ніяк немогли наїстись, оскільки ніяк не могли попасти собі дорота тою довжелезною ложкою, а в раю люди годували один одних сидячи напроти один одного.
Як на мене рай то місце яке повністю відповідає твоїй уяві про найкраще місце на світі, там абсолютний спокій і щастя... тільки от є один момент якщо твоє щастя повязано з кимось іншим.. як воно тоді..
Як на мене рай то місце... де дуже класно. Бо якщо було б не так, то нарід би там не затримувався. А так як бачите ніхто ще не вернувся. :)
Оптимістка
21.12.2006, 20:52:53
От всі хочуть попасти після смерті в рай, хоча ніхто не знає, що ж це таке. Як на мене, то Рай - це не те місце, де немає проблем і ед всі щасливі. Усе це там є, але в невеликому обсязі, його можна побороти назавжди. Це місце, де люди забувають про свої сварки, де знищують зло якраз завдяки об"єднанні.
Roxie
22.12.2006, 00:51:57
тільки от є один момент якщо твоє щастя повязано з кимось іншим.. як воно тоді..
а я чомусь думаю, що в раю всі безстатеві... тобто... там ж душі... а якої статі душа? якої статі ангели? ... мабуть в них немає такого поняття як "емоції"... емоції ж викликаються кількістю певних гормонів у тілі... я правда добре в тому не розбираюсь, тому, шановні медики, виправляйте...а немає тіла - немає емоцій...
а я чомусь думаю, що в раю всі безстатеві... тобто... там ж душі... а якої статі душа? якої статі ангели? ... мабуть в них немає такого поняття як "емоції"... емоції ж викликаються кількістю певних гормонів у тілі... я правда добре в тому не розбираюсь, тому, шановні медики, виправляйте...а немає тіла - немає емоцій...
А як нема емоцій то тобі все пофік - і який то тоді рай, тоді виходить що то якийсь відстійник апатичних душ.
Van Helsing
23.12.2006, 01:12:55
Крім Раю (або Пекла чи Небуття) може бути ще один варіант...
Раптом душа не існує поза межами тіла, проте з загибеллю тіла вона не поринає в небуття а... перевтілюється в новому тілі...
Morfey
23.12.2006, 22:56:04
рай - це Mazda RX-8
Словотворець
24.12.2006, 12:56:30
Morfey, в раю на машинах не їздять бо це забрюднюватиме екосистему і це вже не буде раєм :(
Rocker
24.12.2006, 13:05:03
Словотворець, ну чого ти, в кожного своє представлення раю
Julijka
24.12.2006, 13:45:13
А як нема емоцій то тобі все пофік - і який то тоді рай, тоді виходить що то якийсь відстійник апатичних душ.
то точно! такого би не хотілось... хоча ніхто незнає ТУТ як воно ТАМ і чи взалі ВОНО є... то людям так простіше думати, що після смерті є шось, шо то не кінець, а навпаки початок всього, причому світлий і красивий. мені наприклад не страшно шо там, за межею життя.. і чомусь думаю шо власне нічого там і нема, колись думка про це мене жахала, а тепер якось байдуже: як є то добре :) я тільки за... хоча?... вічне життя?.. не так вже й класно
тільки от є один момент якщо твоє щастя повязано з кимось іншим.. як воно тоді..
я от про то теж думала.. тож так сумно;-< ну хіба там можлива така опція.. ну шосб на зразок голограми, або клона (ой, який жах ).. ну але такий шоб був ну геть реальний
в раю на машинах не їздять бо це забрюднюватиме екосистему і це вже не буде раєм
В моєму Раю можна буде не тільки на машинах іздити, а й все витворяти чого побажаю :)
Van Helsing
26.12.2006, 01:11:49
Julijka
мені наприклад не страшно шо там, за межею життя.. і чомусь думаю шо власне нічого там і нема, колись думка про це мене жахала, а тепер якось байдуже
Не страшно? А мені (кажу відверто) страшно... коли навіть не темрява і порожнеча, а нема самого того "Я", щоб ту темряву почабити і збагнути ту порожнечу, ось це найбільше жахає, бо темрява - зовсім не страшна, а на порожнечу і так натрапляєш (чомусь якраз саме там, де сподіваєшся знайти щось цінне)...
і мене зовсім не заспокоює те, що "все одно нічого не зміниш" і що "нас не буде тоді, коли з нами це трапиться" (якраз оте "нас не буде" і є самим жахливим)...
Я хочу зачепитися саме в цьому світі. І всі побудови про "той" світ, "правильний рай" який "десь там" не приваблюють мене, бо то все штучне і надумане. Я в цьому світі як гравець, що не хоче полишати гру... ви тільки подивіться, яка 3д графіка, які текстури, які спецефекти...
fuxx
В моєму Раю можна буде не тільки на машинах іздити, а й все витворяти чого побажаю
В такому раю я буваю регулярно... чомусь ніхто не захотів відгадувати мою загадку: "треба лише збагнути, що ти там (а там ми буваємо регулярно), і тоді можна творити незвичайні дива, можна побудувати власний світ, витворяти чого побажаєш...", тільки от халепа, то все не реальне (то не комп'ютерна гра, там не треба ні клавіатури чи джойстика, ні віртуального шолома чи рукавичок...)
Monashka
26.12.2006, 23:55:35
Так читаю і виникають питання:
Звідки впевненість що Рай існує? що хтось звідти повернувся і розказав?
Як ви уявляєте собі життя душі без тіла? що таке сама душа?
Для чого взагалі душі сидіти всередньому 70 років в тілі, а потім цілу вічність у Раю?
Людина все життя робила хороші справи і за це їй винагорода: сидіти в закритій кімнаті де є повно хавки і купа таких же душ?
Якщо душі після смерті відправляються в Рай і там залишаються, то де дівається досвід, який вони набули протягом життя в тілі?Не подумайте, що я матеріаліст, просто метафізика (визначити, що таке Рай, — це якраз задача з матафізики) дуже слизька наука і пропонує речі, в які так легко повірити, проте їх неможливо перевірити.
saddy
04.01.2007, 18:52:03
рай-а він існує?мені здаєтся,що ні і не повинен існувати,якщо логічно подумати.
рай то всього поняття-місце де нам добре.
а рай в релігійному смислі-просто нонсенс(ну моє переконання),так,як це занадто спрощенне і категоричне поняття(а такого впринципі не може бути).
SOLARIS
09.01.2007, 23:56:01
так,як це занадто спрощенне і категоричне поняття
а простіше можна???
Roxie
10.01.2007, 00:45:42
Звідки впевненість що Рай існує? що хтось звідти повернувся і розказав?
по-перше він потрібен як елемент будь-якої віри... кажуть що якби Бога не було, то його довелось би придумати... людям легше жити, коли є щось вище і розумніше ніж вони, коли є якийсь ідеал, коли є надія на справедливість... так само і з раєм...Як ви уявляєте собі життя душі без тіла? що таке сама душа?десь почула мудре визначення і якщо нічого зараз не наплутаю - то спробую його повторити: душа - то згусток енергії... тільки не питайте як то пояснити...
Для чого взагалі душі сидіти всередньому 70 років в тілі, а потім цілу вічність у Раю?а хто тобі сказав що перед тим душа була у Раю?... і взагалі звідки та душа береться?
Людина все життя робила хороші справи і за це їй винагорода: сидіти в закритій кімнаті де є повно хавки і купа таких же душ?це просто порівняння про ту кімнату... ніхто не каже що рай саме так виглядає... мені взагалі здається що рай - це щось необмежене матеріальними границями...
Якщо душі після смерті відправляються в Рай і там залишаються, то де дівається досвід, який вони набули протягом життя в тілі?а для чого їм той досвід у раю?
все настільки незрозуміло... є тільки припущення і здогадки... важко з того щось конкретне виділити... але в кожного своє розуміння раю... чи може є люди, які в нього не вірять?
а я щаслива за тих, хто відчув рай на землі!
тому рай-це коли ти літаєш понад світом, навколо немає нічого, лише м*які хмари, що підкидують тебе з однієї зорі на іншу.
рай-це коли ти кохаєш і коханий, це коли не можеш дихать і розповісти комусь про своє почуття аби його не втратиити
рай-це мрія, на жаль, для більшост інездійсненна
Спокійний та умиротворений рай не для мене.Я думаю.що там може бути просто інший світ, де ми проживемо ще одне неповторне життя:-))) Але за яким Законом-це невідомо..І ще..напевно Реінкарнація є..так що ми зустрінемося і Там:)
а я на жаль, не бачу призначення Раю та його функції. життя продовжується після смерті, ми просто не в стані втрутитись в хід подій, які стосуються не лише нас
На мою думку рай-це місце, де людина не відчуває холоду, голоду, заздрощів, злоби і т.д.Там люди живуть в мирі та гармонії мїж собою та всім навколишнім...Там, де кожен день-це свято, де всі щасливі...
Там навкруги лише бажане та прекрасне...те прекрасне, яке ми не здатні помічати в вирі сірої буденності...
Там все барвисте та кольорове...
Одним словом Рай-це винагорода, а винагороди без заслуг не буває...Хіба що любов...але то інша тема
Fantom
21.04.2007, 16:08:45
рай це химерна ілюзия ,такаж сама як комунізм перед ті як померати подумайте що ліпше , в теплі зі своїми чи в чи в ілюзії
Дівчина-вітер
21.04.2007, 21:42:02
Люди, а коли ви відчуваєте себе найщасливішими? особисто я коли кохаю і кохана.. Бог є любов.. для мене рай це відчуття безмежної любові..
А ще пам'ятаю як я у класі задається 5 спитала у вчительки катехизму на якій мові розмовляють у раю, - у відповідь почула на зрозумілій усім..
wizard
21.04.2007, 22:39:39
А я себе відчуваю найщасливішим, коли сплю і не бачу снів. Сподіваюсь рай саме такий!
я в існування раю і пекла не вірю.. так сталось.
знач будем мутити рай на землі...) себто, - щастя =)
Знаєте, дуже гарна інтерпретація раю - у фільмі "Куди приводять мрії" з Робіном Вільямсом... Твоя уява працює - і довкола тебе зявляється те, що ти уявляєш... Всім раджу подивитися, тим більше, що гра Вільямса просто чудова, ну і ще фільм надзвичайно естетичний, таку гру кольорів дуже рідко побачиш...
А ще там є гарний діалог:
- А де ж Бог?
- Десь там, вище... Кричить, що любить нас. Дивується, що ми не чуємо...
Roxie
22.04.2007, 13:13:58
знач будем мутити рай на землі...)
як ти уявляєш рай на землі?
усі люди настільки різні.. настільки протилежні, що не думаю що кожному з них можна промити мозги настільки щоб усі щиро посміхались і говорили те, що думають... тим більше, якщо на землі буде рай - де буде пекло?? саме по собі добто як таке існувати не може... існує воно завдяки тому, що ми порівнюєм його зі злом, отже зло теж повинно бути... то де ж має бути пекло?
як ти уявляєш рай на землі?
себто, - щастя =)
кожному свій рай.
Рай - то стан душі.
Він є в кожного всередині (хоч може ше не кожен побачив туди шлях) і шоб до нього потрапити помирати зовсім не потібно.
усі люди настільки різні.. настільки протилежні, що не думаю що кожному з них можна промити мозги настільки щоб усі щиро посміхались і говорили те, що думають...
А промивати комусь мізки не потрібно. Краще той час витратити на пошуки свого раю. І якщо всі то зроблять і перестануть морочити собі голову над тим шо буде після... Рай на землі стане можливим (а може він вже ут є, але ми занадто заклопотані пошуками його десь ген-ген далеко, шо ми не бачимо його перед носом)
Не знаю що вкладають буддисти в поняття нірвана, але для мене то певною мірою синонім раю
Anairda Kashef
16.10.2007, 13:51:17
Я не знаю чому люди мріють про якийсь післясмертний рай... Не краще створити його на землі і у тому житті, що вже є? Але ж ні... Натомість вибудовують клопоти і всяке таке...
Рай... Рай...Рай... Хороше слово і кожен бачить його у своєму світлі.
Для мене Рай - це коли гармонія.
ggg1089
16.10.2007, 14:15:54
Рай, це просто слово, чи термін, чи поняття... Але кожний його трактує по своєму, і не розумію, для чого задавати такі питання. Адже Рай може для когось означати стан спокою електрона, а для когось це центр Сонця... ;-) Кому хочеться лишніх хлопот на голову, а таких зараз і завжди майже все людство, то буль-ласка... Думайте, мрійте, бажайте чи створюйте. Все в світі людському відносно...
Rafail
13.11.2007, 13:51:43
Не знаю що вкладають буддисти в поняття нірвана, але для мене то певною мірою синонім раю
Нірвана - це абсолютне ніщо (де немає ні страждання, ні радості, де немає нічого), а рай - це є беззупинне спілкування з Богом. Тому для когось рай може бути тільки післясмертною мрією, а для когось приємною дійсністю.
demiudg
13.11.2007, 17:07:49
існує думка: рай- це просто місце, де є абсолют доброго, де нема "кращого". але то все дурня. по моєму рай- це коли ти можеш спокійно піти на прогулянку, не боячись, що хтось попросить "закурити".
можеш з коханою людиною піти чи поїхати кудись, не думаючи, що на завтра тра підготувати місячний звіт. Рай- це можливість від’єднатися від реальності, перебуваючи всередині неї...
а якщо автор статті мав на увазі життя після смерті- мені нафіг не потрібен такий рай. бо його просто НЕМАЄ!!! помер, та й грець з ним. все. треба ловити кожну мить ЦЬОГО життя, намагаючись максимально приблизити його до раю...
Rafail
13.11.2007, 19:30:12
треба ловити кожну мить ЦЬОГО життя, намагаючись максимально приблизити його до раю...
Тоді принаймі потрібно знати до чого приближаєш.
demiudg
14.11.2007, 10:02:26
Тоді принаймі потрібно знати до чого приближаєш.
повір, той хто має сили прямувати до мети- має розум, щоб ту мету потсавити. життя без мети- існування...
Rafail
14.11.2007, 11:27:32
повір, той хто має сили прямувати до мети- має розум, щоб ту мету потсавити. життя без мети- існування...
І я про це можна все життя прямувати до якогось раю, так і не знаючи яким є рай насправді.
І я про це можна все життя прямувати до якогось раю, так і не знаючи яким є рай насправді.
а яким він є насправді?
Rafail
14.11.2007, 11:45:10
а яким він є насправді?
Ну просто словами не передати:-)))
Valdemarius
14.11.2007, 12:19:22
Ну просто словами не передати
намалюй, метафоруй.... ;)
{ додано через 12 хвилин }
ану детальніше про постановку мети і про причини бажання її встановлення... будьласоочка!
nicolas
14.11.2007, 13:02:26
Ну просто словами не передати:-)))
якшо воно існує і ти це добре розумієш тоді це можна виразити будь-якою, навіть тарабарською мовою:) .........ну або стоворити нову мову!!! так шо дерзай, друже;-]
{ додано через 4 хвилини }
мова тут ясно переносно... .. як каже [QUOTE=Valdemarius;56599]намалюй, метафоруй.... ;)
хоча живопис і тп в тому сенсі має трошки субєктивізму...... ......а от якби пару формул написати, які то все описують то це було би круто!!!!:-)))
{ додано через 12 хвилин }
Marfa(Indian_Summer)
23.11.2007, 22:41:39
Roxie, трохи ближча до оригіналу притча:
Правовірний прийшов до пророку Іллі з проханням показати йому Рай і Пекло.
Вони прийшли у велику залу, де навколо великого чану з киплячою юшкою стояло безліч людей. У кожного в руках була величезна металічна ложка в людський зріст, пекуче-гаряча, і лише самий край ручки був дерев’яний. Худі, жадібні, голодні люди черпали юшку і намагались дотягнутись ротом до чашечки. При цьому вони обпікались, сварились, бились.
Пророк сказав: «Це Пекло», - і повів у іншу залу.
Там було тихо, такий самий чан, такі ж ложки, але майже всі були ситі, оскільки всі розбились на пари і почергово годували одне одного. Пророк мовив: «Це Рай».
...
хоча зміст залишається той самий.
і тема філософсько-цікава. хоча дійти істини у питанні визначення раю вдасться навряд.
я тут подумала про рай.
хто яким його хоче бачити.
згадала, що я раніше теж думала про рай, коли хотіла в нього вірити. для мене тоді раєм був би рай античності - коли людина весь час переживає один найщасливіший і найбіш безтурботний день життя -, потім я думала, що рай у кожного свій і не буде універсальної винагороди за вчинки на землі, що кожен би мав свій світ...
згодом думаючи про неможливість душі відчувати матеріальне задоволення я не могла уявити собі рай, як зрештою і пекло. бо я не уявляю, можливо в міру свого обмеженого світосприйняття, які страждання можуть бути гіршими за ті, які іноді трапляються з людьми у життя на землі.
потім у мої думки прийшло те, що є зараз.
У будь якому разі, є дуже гарний фільм - Куди приводять мрії.
зрештою зараз рай для мене - поняття - релігійний інструмент, який допомагає релігії і вірі розвиватись.
Irene
05.12.2007, 13:34:44
У будь якому разі, є дуже гарний фільм - Куди приводять мрії.
Читаєш думки... хотілось би щоб так і було як в фільмі...:)
консультант
06.07.2008, 10:55:03
Померли дід з бабою і прийшли до Бога. Бог вислухав їх і повів у рай.
- Ось, -каже Бог-, ця вся краса, що навкруги Вас - це ваше, живіть і насолоджуйтесь життям... Познайомтесь із сусідами, послухайте ангельських пісень і відпочивайте любі. ви заслужили цього, а Я йду далі по справах.
Тільки Бог відійшов, а дід бабі копняка, копняка.
-За що,- питає баба...?
-Як за що, як би не твоя клята дієта, ми могли б ще 30 років тому тут бути, - відповів дід...:)
Більш ніж впевнений і знаю, що рай є. Там немає потреби їсти, пити, одягатись, там зустрічаються спорідненні душі, які перебувають в стані вічного блаженства, духовної любові між собою та гармонії зі всім навколишнім...:)
konyk88
15.07.2008, 11:46:35
Та що тут гадати яким буде рай!!! В біблії все чітко описано: Ісаї 35:7 "І місце сухе стане ставом, а спрагнений край збірником вод джерельних; леговище шакалів, в якім спочивали, стане місцем тростини й папірусу."
Ісаї 65:21-25 "І доми побудують, і мешкати будуть, і засадять вони виноградники, і будуть їхній плід споживати.
Не будуть вони будувати, щоб інший сидів, не будуть садити, щоб інший спожив, дні бо народу Мого як дні дерева, і вибранці Мої зуживатимуть чин Своїх рук!
Не будуть вони працювати надармо, і не будуть родити на страх, вони бо насіння, благословлене Господом, і нащадки їхні з ними.
І станеться, поки покличуть, то Я відповім, вони будуть іще говорити, а Я вже почую!
Вовк та вівця будуть пастися разом, і лев буде їсти солому, немов та худоба, а гадові хлібом його буде порох!... Вони не чинитимуть зла й вигубляти не будуть на всій святій Моїй горі, говорить Господь."
І не треба ніяких байок складати.....
палашка
16.07.2008, 09:59:24
панове, є рай божий і є рай титанічний. У раю божому керують ангелочки, ну а у раю титанічному керують гіперборейські чортинятка-титанятка. Система кращого життя після смерті шукає собі нових носїв інформації, які повинні мати глосологію померлого свтіту для переконання кращого життя, яка має мати воскресіння після смерті. Ісус Христос з ягням на руках кого більше нагадує: керівників з ангелочками чи керівників з чортинятками в особистому раю?? А ось кому довподоби Ісус з попугаєм чи Ісус з кішкою, то за це дякуємо демократії і мудрим філософам. Рай у кожного повинен бути людським, а далі це вже закони титаніди Феміди.
консультант
06.08.2008, 09:37:34
Згідно Біблії - рай / себрейське походження/ - садок.
Pianist
22.08.2008, 11:34:36
Рай у кожної людини свій. Це відтворення всіх мрій людини, це те місце, де всі щасливі і ні в кого немає турбот.А взагалі Раю не існує, це вигадка, а може ні....
demiudg
05.05.2009, 08:48:59
написав(ла) demiudg
ану детальніше про постановку мети і про причини бажання її встановлення... будьласоочка!
а що саме цікавить? чи що неясно?
orost
08.05.2009, 23:06:44
рай - це Mazda RX-8
Це ще може бути ГРІБ. Жартую, не дай Господи. Але це точно не рай.
Борхес у своєму оповіданку "Троянда Парацельса" пише/цитує/(незнаю, вживає слова) так: земля - це і є рай. і покара людей і полягає у тому, що вони цього не бачать...
demiudg
18.02.2010, 13:39:11
Згідно Біблії - рай / себрейське походження/ - садок.
чувак, ти сплутав рай з Едемом)))
Daruma
18.02.2010, 14:07:25
сплутав рай з Едемом
А хіба це не одне і те ж саме?
vika dry
05.03.2010, 14:03:51
Це ти сплутав. Цитую Біблію в перекладі Івана Огієнка, Буття 2:8,10-15: "І насадив Господь Бог рай (зноска під текстом: "по-гебрейському" gan, садок) ув Едені (і тут зноска: "Еден - приємний, ніжний, делікатний") на сході, і там осадив людину, що її ВІн створив... І річка з Едену виходить, щоб поїти рай. І звідти розділюється і стає чотирма початками. Імення одному Пішон, - оточує він усю землю Хавіла, де є золото...Ім'я ж другої річки Гіхон, - вона оточує ввесь край Етіопії. А ім'я річки третьої - Тігр, - вона протікає на сході до Ашшуру. А річка четверта - вона Ефрат. І взяв Господь Бог людину, і в еденському раї вмістив був її, щоб порала його та доглядала його." Висновок: рай - це чудовий садок, який Бог створив для людини, і знаходився він не десь, невідомо де, на небі, а на землі (конкретно вказана місцевість.
{ додано через 21 хвилину }
Це ти сплутав. Цитую Біблію в перекладі Івана Огієнка, Буття 2:8,10-15: "І насадив Господь Бог рай (зноска під текстом: "по-гебрейському" gan, садок) ув Едені (і тут зноска: "Еден - приємний, ніжний, делікатний") на сході, і там осадив людину, що її ВІн створив... І річка з Едену виходить, щоб поїти рай. І звідти розділюється і стає чотирма початками. Імення одному Пішон, - оточує він усю землю Хавіла, де є золото...Ім'я ж другої річки Гіхон, - вона оточує ввесь край Етіопії. А ім'я річки третьої - Тігр, - вона протікає на сході до Ашшуру. А річка четверта - вона Ефрат. І взяв Господь Бог людину, і в еденському раї вмістив був її, щоб порала його та доглядала його." Висновок: рай - це чудовий садок, який Бог створив для людини, і знаходився він не десь, невідомо де, на небі, а на землі (конкретно вказана місцевість.
{ додано через 38 хвилин }
[QUOTE=vika dry;135358]Це ти сплутав. Цитую Біблію в перекладі Івана Огієнка, Буття 2:8,10-15: "І насадив Господь Бог рай (зноска під текстом: "по-гебрейському" gan, садок) ув Едені (і тут зноска: "Еден - приємний, ніжний, делікатний") на сході, і там осадив людину, що її ВІн створив... І річка з Едену виходить, щоб поїти рай. І звідти розділюється і стає чотирма початками. Імення одному Пішон, - оточує він усю землю Хавіла, де є золото...Ім'я ж другої річки Гіхон, - вона оточує ввесь край Етіопії. А ім'я річки третьої - Тігр, - вона протікає на сході до Ашшуру. А річка четверта - вона Ефрат. І взяв Господь Бог людину, і в еденському раї вмістив був її, щоб порала його та доглядала його." Висновок: рай - це чудовий садок, який Бог створив для людини, і знаходився він не десь, невідомо де, на небі, а на землі (конкретно вказана місцевість).
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.