PDA

Переглянути повну версію : Кулінарія

Rocker
16.12.2006, 08:44:31
Шановне панство! Чи любите ви куховарити? Якщо так, то розкажіть про ваші найулюбленіші страви.

SOLARIS
16.12.2006, 16:08:01
я люблю куховарити 8-P
але не на професійному рівні звичайно...
оскільки я хлопака простий то найулюбленіша страва це картопля.. їв би кожен день тільки гарнір треба міняти :-)))

Rocker
16.12.2006, 16:30:10
я люблю куховарити
але не на професійному рівні звичайно...
оскільки я хлопака простий то найулюбленіша страва це картопля.. їв би кожен день тільки гарнір треба міняти

Я також люблю, але деколи часу не вистарча біля плити стояти.

Картопля -- це зе бест. Люблю в слюбому вигляді і побільше.

Люблю салати. Буду викладати тут рецепти моїх улюблених страв, що і вам раджу.

З грибами
Дуже простий салат і дуже смачний. Берете цибулю, гриби(печериці), і грінки -- потім змішуєте його майонезом.

SOLARIS
16.12.2006, 19:50:44
Буду викладати тут рецепти моїх улюблених страв, що і вам раджу.
викладай бо в тій сфері я якраз мало обізнаний ;-)

Monashka
16.12.2006, 21:51:10
Ги, шось смачненьке склеїти можем.
Можу зварити борщ, плов, суп з фрикадельками (то взагалі моє любиме). Печу бісквіти, сирники.

От салати робити чогось лінь.

Картоплю не дуже люблю.

Rocker
16.12.2006, 22:03:08
не знаю як він називається, але я його називаю просто -- салат з куркою і капустою.

берете пекінську капусту і рвете на куски, потім берете куряче філе, смажите його і також рвете на куски, додаєте грінки і розмішуєте все це майонезом. Салат дуже смачний

Rocker
17.12.2006, 10:05:06
ще дуже хотів би знати хто який більше борщ любить?

Словотворець
17.12.2006, 11:22:38
ще дуже хотів би знати хто який більше борщ любить?
Створи по тому питанню окрему тему.. а то тут відповіді загубляться через кілька постів.

Rocker
17.12.2006, 12:26:16
Словотворець, хай буде тут -- і так жодна дівка в нас готуванням їж не цікавиться, тому виходить, що ця тема буде суто пацаняча. Не ті вже в нас дівки ((

Отже борщ -- я найбільше люблю польський.

Як його готувати - дуже просто. Купляєте ребра(краще копчені) або кусок якогось мяса з кісточкою і варите росіл. Коли росіл готовий, то додаєте туди завчасно приготовленого тушеного буряка, який ви мали потерни на грубій терці. Потім до смаку додаєте оцтової або лимонної кислоти(хто яку більше любить) і приправи( я найбільше люблю додавати базилік і орігано). І все.

{ добавлено через 15 хвилин }
забув додати -- буряк треба тушити в сметані

fustenberg
17.12.2006, 13:43:28
Мені здаєтся,що готувати мають жінки.А чоловіки мають заробляти на ті продукти,з яких жінки готують^^

Julijka
17.12.2006, 14:16:01
Rocker, мені б такого хлопця:-L ти мене вразив... признаюсь чесно, готувати не дуже люблю... комусь кому мені хочеться зробити приємно можу приготувати, а собі... деколи можу днями жерти один чайок і канапки :) але ти мене темою зацікавив... буду підключатись.. :)
Отже моя улюблена салатка: куряче філе відварюєте і ріжете дрібно, берете яблучка, чистите від шкірочки і ріжете великим кубиками (ну або як там вже вмієте :) ), додаєте нарізаний грецький горіх. То всьо заправляєте рівною кількістю сметани і майонезу, по смаку солите... Смачного!
Пи.Си.Rocker, а твоя дівчина любить готувати?

Rocker
17.12.2006, 14:20:44
Мені здаєтся,що готувати мають жінки.А чоловіки мають заробляти на ті продукти,з яких жінки готують

Може й так, але коли людині подобається процес, то чому б і ні

Rocker, а твоя дівчина любить готувати?

та каже що любить )

Amica
17.12.2006, 19:55:46
знаєте що найцікавіше в цій темі?.. спостерігати як хлопці діляться секретами кулінарії :-))) 8-)

Rocker
17.12.2006, 20:13:01
Amica, ну викладай свої секрети

Julijka
17.12.2006, 20:29:40
знаєте що найцікавіше в цій темі?.. спостерігати як хлопці діляться секретами кулінарії
то точно!:-))) навіть не сподівалась від наших форумських хлопців такого^^ то приємно таке взнавати... :)

Fry
19.12.2006, 16:32:30
Сам люблю смачно поїсти, але так склалось, шо самому приймати участь в приготуванні ніколи потреби не було. Але ця тема мене вже дуже давно цікавить, обов'язково колись візьмусь.

Rocker
31.12.2006, 11:15:08
Хто що буде готувати сьогодні? Я наразі розморожую рибу і печінку.

fuxx
02.01.2007, 09:20:51
печінку
Бійся Бога - строгий піст :)

Rocker
02.01.2007, 10:30:45
Бійся Бога - строгий піст

Ти ще скажи що ти на НР ні ковбаски ні шинки не попробував. Чи ти вегетаріанець? Їш тільки траву?

fuxx
02.01.2007, 13:49:31
Ти ще скажи що ти на НР ні ковбаски ні шинки не попробував.
Я не пробував а.... наминав. :)

Rocker
02.01.2007, 14:24:47
Я не пробував а.... наминав.

ну то до чого був твій попередній пост????

Irisca
08.01.2007, 09:20:04
Кулінарія - одне із моїх захоплень.
Але як подивлюся тут у вас тільки хлопці щось куховарять.
Навіть не знаю які рецепти написати сюди... хм...
Піду-но пошукаю якісь простіші.

Rocker
08.01.2007, 13:23:00
можна і складніші і екзотичні, Я тільки но приїхав і мені в нагрузку такий пляцок смачний дали, що аж пальчики оближеш. В мене братова вічно шось таке випече, що потім відірватись від того не можеш

Julijka
08.01.2007, 13:23:54
Я тільки но приїхав і мені в нагрузку такий пляцок смачний дали, що аж пальчики оближеш
то катай реціпе.. може і я надихнусь;-)

Rocker
08.01.2007, 16:09:20
та пляцок простий як двері -- верхній і нижній шари - бесквіт, а посередині крем з відвареної згущонки з маслом, арахісом, горіхами і подрібленим крекером. і все це полито шоколадом

Monashka
08.01.2007, 16:22:27
та пляцок простий як двері -- верхній і нижній шари - бесквіт, а посередині крем з відвареної згущонки з маслом, арахісом, горіхами і подрібленим крекером. і все це полито шоколадом
Я такий робив, «Снікерс» називається.
Ням-ням… :-)))

Rocker
08.01.2007, 16:32:06
ну снікерс трохи інший, а цей називають Золотим горішком

Monashka
15.01.2007, 09:54:53
Який я вчора пляцок забабахав 8-P

Назви не знаю, але робиться приблизно так:
Печеться один корж із маку та кокосової стружки.
Робимо багато крему на маслі, пудингу і згущеному молоці.
Намазується корж кремом, поверх викладається шар вершкового крекеру.
Далі знову шар крему.
Потім шар крекеру з какао (не пам’ятаю, як називається).
І ще один шар крему :-)))
Зверху викладаємо то все половинками зефіру.
Зефір поливаємо шоколадом.Залишити потрібно так на годин 8, щоб крекер розм’як.

Rocker
03.02.2007, 10:48:25
хто яку запрашку робить до фасолевої зупи? Я особисто більше люблю з такою, як до підливки: розігріваєм пательню, даєм масла, муки, доводимо до рожевого кольору, при цьому треба додати сметани і доливати теплої води.

Може хтось робить по іншому?

Rocker
03.02.2007, 13:39:20
мене ще одне питання цікавить, але не хочу відкривати тему спеціально для нього, тому напишу тут.

Хто яким приправам надає перевагу? І в для яких страв конкретно!

Rocker
04.02.2007, 18:23:35
хотів викласти ще вчора, але забанили, тому викладаю сьогодні )))

Квашений борщ чи польський як в мене в сімї його називають.

Можна робити закваску буряка, але то займає купа часу, тому обходжусь оцтом.
спочатку варю росіл, бажано на копчених ребрах, принаймні мені найбільше подобається. коли росіл звариться, то додаєм тертого звареного буряка підтушеного на пательні зі сметаною, потім я додаю десь 2.5столових ложки оцту, щоб відчувалась кислинка, кубіки, щебрецю і базиліку, лаврового листа. картопля вариться окремо!

Червоний борщ або український

Вариться росіл, вчора я варив на курячій граудинці ). Можна кинути фасолю, бо з нею смачніший борщ. Потерти буряк і моркву на терці, варити їх не потрібно. Кидаємо на пательні і тушимо, можна кинути цибулі для смаку, коли це все потушили то додати томату трошки і розмішати. Коли фасоля довариться, то кидаємо буряк і моркву, потім в самому кінці кидаємо капусту. Ну і до смаку приправи, щебрець і базилік, лавровий лист.

Monashka
04.02.2007, 18:24:01
мене ще одне питання цікавить, але не хочу відкривати тему спеціально для нього, тому напишу тут.

Хто яким приправам надає перевагу? І в для яких страв конкретно!
чесно, в мене основна приправа — це перець і лавровий листок. Ну і ше купую готові суміші «До кортоплі», «До гуляшу» і т.д.

{ добавлено через 16 хвилин }
А я поділюся своїм рецептом плов.

Варю, додавши трохи масла, довгий рис до готовності (довгий, бо він получається розсипчастим).

Нарізаю моркви та цибулю і злегка підтушковую їх в олії. М’ясо (шинка, полядвиця) нарізаю дрібними шматочками і підсмажую без жиру на гарячій сковорідці до утворення корочки. Додаю м’ясо до моркви з цибулею і тушкую до готовності. Можливо також потрібно буде додати трохи води. Заправляю перцем і сіллю і вимішую із вареним рисом. Ставлю плов на 10 хв в духовку (температура 120—130 градусів).

Rocker
04.02.2007, 18:53:22
чесно, в мене основна приправа — це перець і лавровий листок. Ну і ше купую готові суміші «До кортоплі», «До гуляшу» і т.д.

Я перцем не користуюсь, бо не люблю. Готові суміші купляв поки що тільки до котлет.

Сьогодні зробив кльовий соус з томатної пасти. але робити його краще на оливкові олії, бо на звичайній троха не то, смак інший. нарізаєте цибулі дрібно і кидаєте на пательню, хай вона трошки підсмажиться, але не доводити до рожевого кольору, потім додаєте томатної пасти. Просто як двері! ) потім я до смаку додаю базилік, бо макарони з соусом і базиліком - ням ням. До цього соусу можна додати ще мяса але дрібнопорізаного.

Дівчина-вітер
23.03.2007, 19:23:59
Скажу просто: готувати люблю. Сьогодні жарила блінчики, ось рецепт:
1 стакан молока
1 яйце
на ніж солі
2 ложки цукру
20 г дріжджів
1 ложка олії
мука.
В молоці розвести дріжджі, додати все решта, перемішати, муки додати так щоб вийшло як густа сметана, на 1 год в тепле місце, ложку спочатку вмокаємо в воду, потім набираємо маси і на сковороду, жарити на олії.
Смакота!!!

Дефініція
23.03.2007, 20:38:48
Готувати дуже люблю, але по рецептах готую рідко. Переважно імпровізую, тому раціон в моїй сім"ї дуже різноманітний. Сталим є лише рецепт борщу. Дуже люблю готувати м"ясо: філе курки, різного роду відбивні і стейки, тушені курка і ребра, вологнес...і все що в голову прийде.
Люблю готувати салатки: з пекінської капусти, з фасольки, т.зв "ярий", всякі там стандартні а-ля з крабових палочок, чи олів"є, чи фаршмак. Коли є свіжі овочі, то даю волю фантазії! Ще є цікавий салатик з печінки! Можна експерементувати додаючи зерна граната, апельсини і т.д
До-речі, як до салатів, так і до інших страв вже давно не додаю оцет. Використовую лимонний сік: і смак кращий і корисніше!
Стосовно приправ, то сіль, перець і лавровий листок - це трійка лідерів!

А хто які гарніри любить? Картопля, гречка, макарон, рис, овочі?

Дівчина-вітер
23.03.2007, 20:48:12
А хто які гарніри любить? Картопля, гречка, макарон, рис, овочі?

все люблю))
знаш що найбільше люблю? печену картоплю! інколи нарізаю кубиками, обливаю олією і так запікаю на бляшці, інколи цілу кидаю в духовку, то мені нагадує часи коли пекла картоплю під жаром на природі...
а лимонний сік то взагалі клас, як додаток до салатів незамінимий! особливо зараз, коли оргагізм потребує вітамінів.

Все
24.03.2007, 03:11:34
А я люблю готувати котлетки молочні, гречаники або тефтелі... до картоплі пюре смакують абсолютно.
А салат улюблений - оселедець під шубою. тільки навряд чи комусь тут тра розказувати, як його готувати :)
А ще спагетті болонезе - італійські спагетті, заправлені фаршем, який спочатку просмажили, а потім стушкували з помідором і болгарським перцем, приправи - чорний перець, орегано, базилік і сушений кріп...

Дівчина-вітер
24.03.2007, 11:22:57
А ще спагетті болонезе - італійські спагетті, заправлені фаршем, який спочатку просмажили, а потім стушкували з помідором і болгарським перцем, приправи - чорний перець, орегано, базилік і сушений кріп...

дуже люблю італійське спагетті!! але не вмію готувати до нього соус, шукала в неті,але мабуть щось не так роблю, може хто скаже файний рецептик?
за перший рецептик респект! спробую)

Все
24.03.2007, 12:58:18
Дівчина-вітер, можеш спробувати до спагетті додавати заправку, яку дають до лазаньї... з ними теж смачно: так само просмажуєш фарш - на великий баняк спагетті десь півкілограма, прямо в пательню додаєш сир селянський, грам 200-250, і томатний сік, так щоб вийшла така собі не густа і не рідка кашка, тушкуєш... приправи ті самі, правда, можна без базиліку. любиш часник - можеш додати, але трішечки. смачного

Rocker
24.03.2007, 15:17:01
Дівчина-вітер, соус готувати проблем немає. Береш пасту, підтушуєш, додаєш базиліку, цибулі і готовий. Звичайно, що можна ще оливки дати, але я їх не люблю, тому ніколи й не даю.

Calibro
24.03.2007, 19:28:16
Рекомендую скуштувати всім салат "Рандеву". Щоправда, в одній з телепередач Макаревич сказав, що салат в якому більше 4 компонентів це вже рагу. Незважаючи на це, салат справді смачний. Серед моїх знайомих немає жодного, хто б скуштував і сказав, що йому не подобається. Про всяк випадок (можливо когось зацікавить) залишу рецепт.
Компоненти:1.Консервована кукурудза 2.Варене яйце 3.Ковбаска (найкраще підходить Дрогобицька) 4.Цибулька 5.Варена морковка 6. Квашений огірок 7. Свіжий помідор 8. Смажена картопелька.
Основний компонент - це смажена картопелька. Для її приготування необхідно потерти сиру картоплю (так як готується "корейська" морква), посолити і пожарити в олії (так як чіпси), але потрібно постійно розмішувати виделкою, щоб вона не злипалася. Можна, щоб не тратити багато часу придбати в магазині (продається в пачечках, таких як сухарики). Домашня звичайно смачніша, але інколи просто бракує часу, щоб її готувати.
На тарілку висипається картопелька посередині. Інші компоненти нарізаються дрібними кубиками і викладаються купками довкола картопельки. Спершу поріжте одне варене яйце. Всі інші компоненти беруться майже в такій же кількості (залежить виключно від вашого смаку), кортопелька береться в подвійній кількості. Потім це все заправляється майонезом і подається на стіл. Просто смакота!!!

Rocker
24.03.2007, 23:02:02
Хто як хоче так і називає )) Мама цей салат робила ще років 12 чи навіть 13 назад і тоді його називали цветік-семіцветік. 2 роки назад був в сестри на ДН, то вона його робла і він вже називався Журавель в небі, а тут вже Рандеву ))). Хоча брешу, той що мама ще колись робилабув без помідорів, азамість кукурудзи був горошок. І замість чіпсів би рекомендував давати картоплю фрі.

Rocker
24.03.2007, 23:16:49
а я тільки що поїв собі картоплі з сиром. Дуже люблю смажити картоплю і зверху класти сир голандський. Цього навчився в Квітах на руїнах. В них є така страва, але вони туди ще сало додають.

Дівчина-вітер
24.03.2007, 23:21:43
і зверху класти сир голандський.

та сир потертий на шось і запечений то взагалі клас!

Rocker
24.03.2007, 23:26:00
ще дуже люблю бутерброди в бутербродниці робти. Беру тостовий хліб(2 кусочки) в середину 2 кусочки сиру, а ще в середину ковбаси)) Якщо не пошкодувати сиру, то пальці зїсти можна ))

Дівчина-вітер
24.03.2007, 23:31:29
Ая щойно витерла свою слинку, побігла на кухню, нарізала кусочками ковбаску і грибочки(печериці), кинула то на сковорідку, залила масою як на омлет, піджарила, порізала квадратиками, виклала на тарілочку ,зверху майонезик і 4 кусочки квашеного огірочка...ммммм...кайф...

мала
11.10.2007, 20:08:39
Ой, людоньки, поки дочитала ті 5 сторінок то чуть руку до ліктя не згризла...
Ні, я зовсім не голодна, навіть залізла в ту тему, шоб поділитись новим рецептом сирника, якого я шойно майже пів з"їла, але де там, я вже забула як його готувала, після прочитаного:'-|
Хлопці, може ви продовжите тему..?:квіточка:
Як не скуштую тешо ви там творите, то хоч почитаю. Ням-ням

Лілія Зоряне Небо
14.10.2007, 15:48:41
А хіба ви ніколи не чули, що найкращі кухарі - це чоловіки? *(Аж слабну з втіхи як про таке думаю)LOL

weber
14.10.2007, 16:10:20
А хіба ви ніколи не чули, що найкращі кухарі - це чоловіки?

А це тому, що переважно жінки кулінарують і це вже класика. Коли мужичок візьметься покулінарити, він це зробить з неабияким натхненням, за що і визнаний найкращим, бо неординарно :)

Лілія Зоряне Небо
14.10.2007, 17:09:18
А франзуцька кулінарія - саме словосполучення аж світиться класикою - завжди пишалася чоловіками-кухарями.

Лапочка
14.10.2007, 19:45:49
не хочеться признаватись,але куховарити страшено не люблю(:
для мене то каторга стояти біля плити і щось там мутити.
От не виникає в мене бажання пів дня простояти на кухні,але по секрету признаюсь:якщо сильно припече то можу творити шедеври...але то такі рідкісні моменти:-)))

Anairda Kashef
24.10.2007, 14:23:10
мнямкам, скільки всього смачного ви тут понаписували.
вчора робила "шубу" то нині на обід ледь тарілки не злопала.
А їсти найбільше я люблю ФРУКТИ особливо люблю виноград, яблука, грушки, і полуниці. Люблю робити десерти різної конфігурації, але там неодмінно мають бути присутніми фрукти.
А ще я люблю спиртині коктейлики... до ти десертиків МНЯМКА...

Катеринка
24.10.2007, 23:06:49
Хвала Богу коханий любить добряче поїсти,бо я люблю щоб в холодильнику провисали полки від тягара звареної їжі.
Люблю готувати: зелений борщ, салати із кальмара, юшку, варенички, пиріжки, сирні запіканки, мамалигу, страви з грибами та багато іншого.
P.S. всі страви не перелічу,бо ще в гості захочете;-] ;-)

USk@
31.10.2007, 12:07:10
От, відкрила для себе, що мені подобається куховарити...:-o
Навіть для себе несподівано...
Найбільше люблю пекти бісквітики...і шарлотку яблучну.
А ще дуже люблю тушену цвітну капушту готувати...особливо люблю її після того їсти.
Ну і, але то вже таке, в мене класно виходять омлети і яєшні;-D і млинці з нутеллою та бананами...ням-ням...:-)))

Все
31.10.2007, 13:47:03
А ще дуже люблю тушену цвітну капушту готувати...особливо люблю її після того їсти.
А мені класична смажена більше подобається... В яйці і паніровочних сухариках... Ой, слинка потекла... :)

USk@
31.10.2007, 18:53:57
А мені класична смажена більше подобається... В яйці і паніровочних сухариках...
І таке робим...але серце в мене до тушеної лежить:)

ggg1089
02.11.2007, 09:33:01
Я, коли сам готую, то часто буває лінь і нехочеться взагалі готувати. Але бувають випадки, коли цікаво. А особливо, коли з кимось на пару готуєш. Можна щось придумати, намішати, зробити якись шедевр :). Втім, не сумніваюсь, що це вже колись хтось придумав, і можливо вже просунув рецепт в люди.
От стосовно найулюбленіших страв, скажу тільки, що коли голодний, то майже люба страва здасться улюбленою.

Wen@
10.12.2007, 14:30:53
Доки не одружилась готувати не любила.Но мій чоловік дуже любить смачненько поїсти, і так приємно кожен раз здивувати його чимось гарненьким. Правду говорять , що дорога до серця чоловіка лежить через жолудок, я думаю всі чоловіки зі мною будуть згідні:-)))

Irene
10.12.2007, 14:53:30
Обожнюю готувати... щойно позавчора на новосілля готувала салат з серця, олів'є, шубу, динаміт (сирки з яйцем і часником), печінковий торт і ще багато-багато чого... Відносно борщику про який писали тут раніше, то в мене в сім'ї власне роблять закваску з буряків і не на реберцях а відварі з грибів, на Різдво - пісний борщ... а найбільше подобається в ньому те, що окрім буряку нічого в ньому нема, і вушка грибні в додачу... Ех... зараз би щось приготувати...

USk@
10.12.2007, 18:20:31
динаміт (сирки з яйцем і часником),
Мммм...смачно.Я люблю цей салатик.Але в нас в сім"ї він називається "Білочка", а тато по проиколу його "Зайцем" охрестив.печінковий торт і ще багато-багато чого...
Теж хороша штука.Готуємо ми його з мамою майже на всі свята.Хто не пробував, раджу попробувати:)

SrGr
10.12.2007, 22:55:44
Катеринка і Wen@:
Поважаю! :квіточка: Впевнений, що заради Вас Ваші чоловіки завжди на все готові!
Мій тил - моя дружина Наталочка - також любить мене побалувати. Хоч я і сам люблю дещо замутити (обожнюю різне МНЯСО і готувати, і хряцати), але коли приходиш з роботи, а на кухні - все таке тепленьке, духмяне, рум'яне, то аж муркати хочеться!;-P
P.S. Хвала буржуям за дива кухонного приладдя.

Руель
11.02.2008, 20:59:40
І я люблю готувати)

Недавно піцу задумала...
Смачно вийшло...
Але тісто вийшло таке високе, як на торт!)))))
Але;PP