Переглянути повну версію : Молодь і віра в Бога
Lyubchick
29.12.2006, 10:55:07
З чим ви найбільше погоджуєтеся з нижче написаного.
напишіть, якщо є кілька варіантів.
Lyubchick
А чого нема варіанту "не вірю в бога"? Чи коментарі таких людей тебе не цікавлять? :(
saddy
29.12.2006, 17:50:56
не розумію так,як сам є атеїстом,чому дійсно варіант не вірю,або в мене по цьому питанню є своя думка не представленні-то свідчить хіба,що про недостовірність опитування і однобічне бачення даної проблемми того,хто це опитування складав!
orest.lviv.ua
29.12.2006, 19:49:04
Питання дійсно не дуже добре складено. Варіант "не вірю в бога" обовязково треба добавити і ще деякі можна добавити комбінації....
Lyubchick
03.01.2007, 15:34:21
Привіт
справді помилився, і не додав такої опції.
моеж хто з адміністраторів побачить і додасть?
saddy
03.01.2007, 18:59:29
а я взагалі не вірю в Бога-так,як сумніваюсь в реальність життя(не треба знову про траву-я її не курю).а взагалі в свому житті зустрічав багато людей,що не сприймають бога так,як подає його релігія!
Lyubchick
Я не адміністратор, але додав :)
saddy
03.01.2007, 20:04:14
Lyubchick
Я не адміністратор, але додав
і ще б був би непоганим варіант-інше!
Лілія Зоряне Небо
09.06.2007, 19:26:17
Страшно, що зараз є багато молодих людей, для яких вірити в Бога - це божевілля, а не вірити і сумніватися цілком нормально, жити для Нього, хотіти Йому служити - то взагалі "клініка". Або реальні сатаністи, які постять за падіння духовників, християнських лідерів. Молодь, більша її частина не хоче думати про Бога, вона не вірить. Так хочу, щоб ми - молодь вірили...
Я частково погоджуюсь як з думкою, що кожна релігія веде до Бога (просто він по різному називається/уявляється).
А в церкуву ходжу тому, що відчуваю якусь внутрішню потребу, вона дає мені позитивну енергетику, так як для мене є справді святим місцем. Правда був час, коли я вважала, що віра - це щось надумане, головне - "те, що в серці".
З віком і досвідом зрозуміла, що цим світом керує вища сила - Бог і людина сама безсила щось суттєво змінити.
До віри ставлюсь без фанатизму, не навязую своєї думки на рахунок неї нікому, бо людина вправі сама визначатись на рахунок віросповідання.
Дельфін
11.06.2007, 14:26:28
До віри ставлюсь без фанатизму, не навязую своєї думки на рахунок неї нікому, бо людина вправі сама визначатись на рахунок віросповідання.
І це дійсно так, бо Бог створив людину на свй образ і подобу, з свобідною волею, тобто людина може сама обирати своє місце в житті і йти по такій дорозі, по якій її кличе серце:)
Valdemarius
19.06.2007, 15:20:06
без особистого кажу виключо власне сприйняття цього питання:
Релігія - це тема, кожний напрямок з них це своєрідний бізнес. Використання іноді зловживання вродженим бажанням будь якої людини - вірити, відчувати "землю" під ногами... пояснити то шо крутиться вічними питаннями в голові кожного. Використання людського потягу для спрощення, тобто розкладання по поличкам... дуже вдало використане... і має силу бо люди в це вірять. В шо вірити справа кожного, основний момент це схильність до "віросповідання" а під яку конкретно віру вас закатають це вже залежить більше від вашої національності та місценародження ніж від вашої сутності. Особисто для мене ці речі цікаві як обєкт для аналізу людських схильностей та бажань.
Я вірю в своє існування не більше ніж в той сон шо приснився мені вчора вночі. все це хмарки.
Питання чи вірите ви в бога для мене схоже на "чи вірите ви в свій сон"...
Все є, але нічого нема... от так
В церкві мені зле, таке враження шо люди ходять туда з себе сміття вигружати... не простіше не смітити в собі?... мій бог завжди зі мною, і не треба йому ні куполів золотих ні мого тіла бренного, в нас з ним повна гармонія, ми просто не заявляєм прав власності один на одного
dinosaurus
12.08.2007, 08:46:36
Просто так це все не створилось ...
А вірити в Бога, Вищу силу, чи ще щось - річ вельми сумнівна, по аналогії, сумніваюсь, що вінди можуть нас (людей-творців для них) усвідомити і в нас вірити.
Походи в церкву, ну має бути якийсь ритуал, і ніц з тим не поробиш ... а особливо й немає потреби.
Хведько
12.04.2008, 13:12:47
"я беру участь в діяльності церкви. віра займає головне місце в моєму житті"
Я вибрав цей пункт. З єдиною поправкою -- беру участь в діяльності протестанської церкви. Тому, що вірю, що, по-перше, Бог є і Він дуже любить кожну людину, а по-друге, церква і християнство повинно бути сучасним. Дуже шкода, що для багатьох молодих людей слова "Бог", "релігія", "молитва", "церква" і т.д. асоціюються із "заунивними" проповідями, старенькими бабульками зі свічками, нудними хоровими співами і обмеженістю кругозору, а віра в Бога для них не що інше, як фанатизм. Насправді християнство (соррі, що повторююсь) має бути сучаснимі не нудним. В тому сенсі, що всі засоби можливі я повинен використовувати для хвали імені Господнього. А взагалі-то християнство ніколи і не було нудним та нецікавим, радше навпаки - життя з Богом -- цікаве, змістовне, як подорож. Думаю, що багатьох відлякує не так Бог :) , як оця от нудотливість релігіії, яку за багато років створили :( .
І ще одне -- я нікому не нав'язую своїх переконань і не рекламую жодної релігійної громади. Я просто доводжу інформацію до людей, якщо вони не хочуть слухати -- їх вибір, головне, щоб вони її почули і зробили свідомий (!) вибір.
Олелько
12.04.2008, 22:48:27
Я б вибрав опцію "лінивий християнин". Я усвідомлюю, що для того, щоби розуміти, що відбувається в Церкві, чого вона навчає, слід брати активну участь в житті своєї християнської громади, як перші християни. Такі й нині подекуди є. Але не в моєму випадку:( Бо лінивий, інколи буваю розчарованим. І все-таки вірю. Як вдається перебороти лінь і зневіру -- йду до храму -- по святах, в неділі (не всі:(). Частково тому, що відчуваю внутрішню потребу, а частково -- щоби не тратити відчуття християнської спільноти. Без цього можна дуже легко перетворитися в християнина-сноба, який впевнений, що й так живе правильно, а більше ніц йому не тре:)
garbuz
12.04.2008, 23:48:18
Хведько, я теж ходив до протистантської церкви десь з півроку, трохи більше. Товариш запропонував. Так протестантська досить осучаснина і тому приваблює зараз більше людей, і особливо молоді, ніж традиційні. Але там теж свої ритуали і свої засоби утримування особи в лещатах віри. в результаті мені набридли ті системні ритуали і навязування моїй свідомості. Не сприйняв я. Хоча позитив в тому був. З часом знайшов я свою трактовку всесвіту і спосіб спілкування з богом.
{ додано через 2 хвилини }
Можна сказати я багато чого спростив для себе. В основному питанні я віруючий, вірю що Творець є!
Хведько
13.04.2008, 15:17:19
Але там теж свої ритуали і свої засоби утримування особи в лещатах віри. в результаті мені набридли ті системні ритуали і навязування моїй свідомості.
garbuz, поясни, якщо не важко, які саме ритуали і "засоби утримування особи в лещатах віри". Можна в особисте повідомлення. Просто цікаво, у якій церкві ти був. Схоже на те, що відбулось те саме фактично: "щирі" і "правдиві" християни відлякали тебе. Мушу тобі сказати, я, хоч і протестант, давно розчарувався у людях, хай навіть таких же сектантах, як і я :) . У Бозі -- ні.
vika dry
14.04.2008, 08:20:15
Тому, що вірю, що, по-перше, Бог є і Він дуже любить кожну людину, а по-друге, церква і християнство повинно бути сучасним.
Підтримую. На мою думку, було б правильніше сказати "християнство є сучасним, як сама Біблія" написана тисячі років тому. Вважаю, що Біблія, на якій базується християнство є дуже актуальною книгою і в наш час. Справді, церква, це більше традиція, ніж жива віра. Мені так здається...
LanaSweet
23.05.2008, 10:25:09
Я частково погоджуюсь як з думкою, що кожна релігія веде до Бога (просто він по різному називається/уявляється).
А в церкуву ходжу тому, що відчуваю якусь внутрішню потребу, вона дає мені позитивну енергетику, так як для мене є справді святим місцем. Правда був час, коли я вважала, що віра - це щось надумане, головне - "те, що в серці".
З віком і досвідом зрозуміла, що цим світом керує вища сила - Бог і людина сама безсила щось суттєво змінити.
Абсолютно згідна. Але завжди у мене залишались запитання. Я двічі перечитала біблію і не знайшла жодного підтвердження свят, які ми відмічаємо. Зустрічається там лише пасха, але зовсім не в тому вигляді, як святкуємо її ми, українці. А зовсім недавно натрапила на сайт http://alatyr.org.ua де знайшла всі наші свята і поянення чому саме так святкуємо, і дуже багато цікавої інформації, зокрема давньої української історії від трипілля.
vika dry
23.05.2008, 12:36:15
Дуже цікавий сайт. Православні :-]. Незвично бачити це слово в такому супроводі.
Різдво, Великдень, Купала - всі обряди, виявляється з язичницького поклоніння (як вони його називають: традиційного). А про Трійцю - дуже змістовно. От я кажу, що немає в Біблії трійці, а мені ніхто не вірить. Ось православний і дослідив її походження ;-). І моя віра в єдиного Бога тільки підкріпилася. Дякую, LanaSweet, за ссилочку.
Lyubchick
23.05.2008, 13:17:56
Обряди - мертва форма. Вона так багато значить в язичництві, мусульманстві, та інших обрядових релігіях. Християнство вільне від форми. Тому християнство дуже легко вкладає у старі обряди нову правдиву суть. Вірю що Бог підготував і врахував форму в різних поганських культурах, щоб язичникам лекше було прийняти Христа Спасителя.
Не назву себе ні віруючим фанатиком, ні ярим сатаністом. Хоча в системі світогляду маю різні елементи світосприйняття. Більше тяжію до агностицизму.
ambertan
23.05.2008, 14:11:35
Більше тяжію до агностицизму.-
напевно це мало бути одним з пунктів опитування
напевно це мало бути одним з пунктів опитування
Власне проголосував за пункт "інше". В ньому можна помістити безліч варіантів.
LENO4KA
23.05.2008, 15:20:57
я наприклад хожу до церкви кожен тиждень,бо співаю в хорі..але інколи незнаю чи вірии в нього..в мене закладено в голові,що він є.змалку мені так сказали і цього в мее не забереш..АЛЕ я дуже люблю читати щось цікаве..теорії різні..зараз читаю книжку ,,тайны природы,,вот...просто деякі теорії це спростовують..ну я більше вірю серцю ніж теоріям,а ще захоплююся астрономією,тільки не в розрахунках,а в фактах...тому,читаючи Біблію можна сказати,що все,що тоді відбувалося-правдиве..але те,що Бог створив Землю-не вірю.ніяк...а в Нього вірити можна і навіть треба..
от вам моя думка..
nA[0]
23.05.2008, 19:09:00
треба, щоб ще був варіант "Вірю в Бога та інколи ходжу до церкви"
а я впертий агностик (якщо ще не забула словникове визначення цього терміну)
повірю як покажете
і то не тільки богів стосується
палашка
18.06.2008, 07:53:20
панове, проголосуйте будь-ласка за віру в науку титанів, або за віру титана Крия украйнської мови!!
консультант
18.06.2008, 09:30:06
Я майже шокований. Люди живуть собі і живуть... Ходять, як сліпі котята по білому світі і ні про що не задумуються, а потім, коли виростають їхні діти, плачують, бо хтось стає голубим, хтось наркоманом, інший вкраде гаманець в сумці бабусі-пенсіонерки і так далі, і так далі... Тому не потрібно робити крайніми ніколи когось, а подивитись на самого себе. Тільки віра в Бога робить людиною високоморальною та сильною. Хто вірить в Бога, той не відчуває проблем в житті, тому що розуміє, що все переходяще і рано, чи пізно за прийдеться відповідати, ще ніхто вічно на Землі не жив. Жити для того. щоб їсти і їсти для того, щоб жити, то краще не жити...
Поряд з тим я задоволений, що люди знаходять в собі мужність написати відверто, все як є.
LanaSweet
24.06.2008, 20:33:27
,... Тільки віра в Бога робить людиною високоморальною та сильною. Хто вірить в Бога, той не відчуває проблем в житті, тому що розуміє, що все переходяще і рано, чи пізно за прийдеться відповідати, ще ніхто вічно на Землі не жив. Жити для того. щоб їсти і їсти для того, щоб жити, то краще не жити...
.
Дурниці це все і не взаємозвязано. Свобода вибору є у всіх. І віруючі стають на слізький шлях. А потім до сповіді... и Бог все пробачив. Таж історія про блудного сина тому підтвердження
консультант
24.06.2008, 21:24:50
І віруючі стають на слізький шлях. А потім до сповіді... и Бог все пробачив.
Стають і до сповіді йдуть, але це не значить, що Бог все пробачить. Все залежить від того, чи людина внутрішньо визнає свою провину, глибиною всієї душі, а якщо хтось сповідається лише тому, що підходить Пасха, то толку з тої сповіді буде мало...
Valdemarius
25.06.2008, 07:32:25
се залежить від того, чи людина внутрішньо визнає свою провину, глибиною всієї душі, а якщо хтось сповідається лише тому, що підходить Пасха, то толку з тої сповіді буде мало...
товаріщ, Ви ідеаліст.. до сповіді ідуть так само як виносять смітят з хати... шоб там не говорили і як би не виправдовували.. внутрішньо чи зовнішньо людина отримує прощення.... так от саме цекрва в більшій чи меншій мірі провокує людину усвідомуми безнаказаність, тобто нашару відмазатись від будьчого...
А то шо будо написано вами .. цитую: Все залежить від того, чи людина внутрішньо визнає свою провину, глибиною всієї душі,
для цього непотрібно хатів з хрестами і т.д. значно ефективнішою буде розмова про це з близькими по життю людьми.
вона дає мені позитивну енергетику
якшо ти її там береш значить вона звідкись її черпає... ніо невиникає безпричинно.. подумай над цим...
Для прикладу коли я захожу в такого типу заклад мене просто висмоктує зсередини, так з часів дитинства коли я не мав ніяких переконань чи стереотипів.
Лілія Зоряне Небо
25.06.2008, 13:01:58
так от саме цекрва в більшій чи меншій мірі провокує людину усвідомити безнаказаність, тобто нашару відмазатись від будь-чого...
Щоб так безапеляційно шось стверджувати - треба або нічо не розуміти або думати, що розумієш все. І перше, і друге викликає сумніви.
якшо ти її там береш, значить вона звідкись її черпає... ніц не виникає безпричинно.. подумай над цим...
Ти про закон збереження енергії? Ти хочеш почути умовивід Єви: церква висмоктує енергію з Вальді і йому подібних і дає її таким як Єва... хм, а цікаво шо то за закон, за яким одні отримують ту цікаву енергію, а інші втрачають? і як церква знає кому дати, а в кого забрати. У-у-у як то все страаашно, а ше пахне таємницею! :)
Вальдемаріус, я думаю, що все набагато простіше. Так просто, що тобі здавалось би казкою. А в казки ти, напевно, не віриш:).
консультант
06.07.2008, 10:37:18
а я впертий агностик (якщо ще не забула словникове визначення цього терміну)
повірю як покажете
і то не тільки богів стосується
В школі, на уроці атеїзму вчителька каже до дітей:
- Діти ви знаєте. що Бога немає, то ж зробіть всі дулі і покажіть в небо.
Всі діти показали дулі в небо, а Мойша ні, лише сидить і дивиться на всіх.
-Мойшо чому ти не показуєш дулю, адже Бога немає, -запитує вчителька
-Раз Бога немає, то навіщо показувати дулі, а якщо є, то навіщо псувати відносини, -відповів Мойша...:)
Те, що відбувалось 100 років тому Ви етж не бачили, зате інші бачили, про це описано в історії. Так само бачили апостоли та люди Ісуса Христа в свій час, про це все детально описано. Зараз Бога Ви не бачите і свого розуму людина теж не бачить, але це не означає. що його немає, ми робимо висновок про його наявність або відсутність по результатах його діяльності, то ж подивіться, який світ досконалий навколо Вас, невже
така досконалість немає Творця...?
ggg1089
09.07.2008, 10:23:55
Може це буде оффтоп, але в мене виникає питання до віруючих. Ви Бога сприймаєте як індивідуальність?
Якщо повністю знищити церкву, але при цьому залишити релігію? Цікаво, що би сталось з релігією? Бо що не кажіть, але я думаю, що релігія це лише інструмент для маніпулювання народами.
консультант
06.08.2008, 09:47:29
Може це буде оффтоп, але в мене виникає питання до віруючих. Ви Бога сприймаєте як індивідуальність?
Якщо повністю знищити церкву, але при цьому залишити релігію? Цікаво, що би сталось з релігією? Бо що не кажіть, але я думаю, що релігія це лише інструмент для маніпулювання народами.
Я сприймаю Бога, як Бога і як індивідуальність. Нічого з релігією не сталось би, а навпаки ще більше б прогресувала. Не релігія є інструментом для маніпулюванням людьми, а закони. які створили ті, що намагаються підтасувати релігію під свої переконання, що базуються на незрозумілих домислах і догадках, шо іноді має пряме відношення до користолюбства.
Valdemarius
06.08.2008, 13:08:07
Афтар трошки загнався з постановкою головного питання теми. Попереше небачу спыльного між "церква" і "бог"... церква це установа яка сама на себе взяла обовязки посередника між людиною і богом.
Я задам просте питання... Вам потрібні посередники між Вами і батьками? То нашо вам посередники між Вами і Богом???
Взагалі якось брудно лізти в чиїсь особисті справи і диктувати правила відносин та поведінки... чим саме і займаєтясь цервка, бог вас створив, то відповідно ви для нього є твором його роботи, а якби Ви шось створили, яким би було ваше ставлення до вашого створіння?.. виб раділи і сумували, плакали і сміялись разом з ним? чи я помиляюсь?
Проста логіка, Ваше шастя це щастя вашого бога, ваша біль не в кайф вашому богу... всякі правила обмеження це все рамки створені суспільним впливом.
Уявіть якби не було церкви взагалі, яким би тоді було ваше уявлення Бога і взагалі розуміння всього шо навколо?.. от от ... тодіб всі були значно мудріші ніж зара, тупо як вівці себе ведем.. стидно має бути за таке, кожному з нас.
{ додано через 7 хвилин }
Не релігія є інструментом для маніпулюванням людьми, а закони. які створили ті, що намагаються підтасувати релігію під свої переконання, що базуються на незрозумілих домислах і догадках, шо іноді має пряме відношення до користолюбства.
релігія це створена для СУСПІЛЬСТВА тема з метою зручності керування, банальний різновид політики з духовним підтекстом... елементарне зловживання...
Може ти маєш на увазі індивідуальну релігію... це зовсім інша річ.. але чомусь вона якправило побудована на загальних переконаннях, або інвертна їм, тобто насправді мало хто має власну релігію причини якої незаплетені в загальноприйняту (релігію загалу).
Люди примітивні по суті, шоб рулити ними достатньо їх переконати в їхній корисності.
Всі ми ідеальні, всі ми різні, і створені ми можем бути всі одним, так і кожен з нас свїм власним Богом, ніхто того незнає, але в будьякому випадку є причини нашого "я", не тіла, а того "я" шо інсайд... і та причина для мене і є богом, і вона очевидна... але всякі церкви, регілії, правила... все це не більше ніж інструменти керування масами...
Homer
10.09.2008, 21:18:04
Я вірю в Бога,але моя віра була не досить сильною.З часом я зіткнувся з дуже велікою проблемою.Я навчаюся в педагогічному университеті я майже цілій день мені розповідають що людині пішла від мавпи ,а всі мої почуття і емоції це всього навсього тілки діяльність мозку.Я вірю і одночасно сумніваюся,я взвгалі не знаю чи я існую...Мане все більше переслідуе питання "хто я?" .І так мені мабуть скождним днем все гірше.Щомені робити?
{ додано через 48 хвилин }
Щас популярна думака що церква це політика.А воно здебільшого так і є,тількиж не сплутуйте церкву і віру.І якщо почитаете білію то побачите що Ісуса Христа присудило до смерті фарисеї і книжки,можнаж сказати ті самі священники ото так.А ще пишуть що перед кінцем світу прийдут лжепророки які будут творити дива имям Христа ,і вірить їм то не треба,а багато людей їм повірить ,не знаю хто це мабуть різні провидиці,чаклуни,а може то просто вчені які хочуть довести свої теорії.Взагалі це дуже мудра книга
ggg1089
11.09.2008, 15:02:06
Мане все більше переслідуе питання "хто я?" .І так мені мабуть скождним днем все гірше.Щомені робити?
Тобі гірше, бо ти сприймаєш це питання як щось вороже, воно тебе переслідує. А сприймай його по іншому, тоді все зміниться. Не вівертайся від нього а навпаки - прийми до себе...
Homer
13.09.2008, 14:17:45
Воно дісно переслідуе і лякае мане ,і не можу нікяк з цим змиритися,таке наче в мені сидить якийсь демон який не дае мені спокою і хоче щоб я вороже ставився до світу.Мабуть я тапер почну ходити до церкви бо так мені справді стае краще.
консультант
13.09.2008, 14:34:54
.Мабуть я тапер почну ходити до церкви бо так мені справді стае краще.
Без усвідомлення суті самої церкви та її значення таке ходіння до церкви нічого не дасть, а радше навпаки ще більше пригнітить і розчарує людину. Молитись можна будь-де... Закрийся в коморі і помолися таємно. Отець твій побачить таємне і віддасть тобі явно / згідно Біблії/.
Homer
13.09.2008, 14:50:46
Молюся я таямно, але мені шось заважая відкривати серце коли я наодинці,виникая якби питання чи молюся я Богу чи чи просто пустому небу,одна моя половина вірить інша ні,і та шо не вірить як би заважае мені жити, вона заставляе дивитися на світ по іншому,вона якби говорить шо Бога немае ,що людина піша від мавпи і якщо так думати весь духовний світ зводится на ні.А от раз ходив в церкву на службу то серце я відчув відкрилося більше ніж завжди .
Олелько
13.09.2008, 15:08:10
До речі, багато цікавого про віру сучасної людини можна почерпнути з книги "Сіль землі", видавництва "Місіонар". То є інтерв"ю одного журналіста з кардиналом Йосифом Рацінгером, теперішнім Папою. Випадково купив вчора на форумі, й так втягнуло читання, що півночі пролетіло...:) живі запитання, живі відповіді... ну ду-у-же цікаво.
Homer
13.09.2008, 18:23:55
Оленько а де його можна взяти?
Ой вибачаюся Олелько.Іздив на концерт queen таз заморився шо с помилками пишу
Олелько
13.09.2008, 21:57:50
Homer, Якщо ти в Полтаві, то не знаю... я купив на форумі видавців. в Полтаві здається є греко-католицька парафія, може вони там продають.
Homer
19.09.2008, 18:16:36
А оце мене іще мучить питання як рилігія відповіда на питання про знаходження решток динозаврів там і все таке.Підкажіть щось будьласка
Нєвєста
07.11.2008, 18:37:10
Homer, якщо тобі заважає щось відкривати своє серце перед Богом - то це лише гріх, який розповсюджений у світі. А на рахунок динозаврів - в Біблії є місце де описано що коли Ісус Навин повернувся із обіцяного краю, вони розповіли що у тій країні є велетні і плоди виноградні такі, що чотири людини несли одне гроно....ти почитай це здається книга Ісуса Навина, точно не пам'ятаю. То чому ж не могли динозаври існувати?!!! А взагалі то не старайся зрозуміти Бога, а прагни Його пізнати, "а Отець наш бачачи таємне віддасть нам явним".
{ додано через 3 хвилини }
Доречі я вибираю:
я беру участь в діяльності церкви. віра займає головне місце в моєму житті.
Знаєте яб сказала не віра, а Бог.
якщо тобі заважає щось відкривати своє серце перед Богом - то це лише гріх, який розповсюджений у світі
По-перше, Бог всюдисущий, і серце від Нього не закриєш, як би не хотів.
По-друге, не вірю в гріхи. Це поняття вигадало духовенство, щоб мати вплив на мирян ( як і пости, молитви, сповідь священнику...).
А взагалі то не старайся зрозуміти Бога, а прагни Його пізнати,
Лише Бог може пізнати Бога. А ми можемо лише ближче із Ним познайомитись.
{ додано через 5 хвилин }
А голосувати не буду, бо: "я вірю, що Бог є, і рідко релігія (будь-яка) веде до Нього, а ходити до церкви по святах є доброю традицією українського народу".
Нєвєста
07.11.2008, 20:25:53
Igel, Бог завжди дає людині вибір, найбільше право людини вибрати між добром і злом, між пеклом і раєм. Якщо гріха нема чому тоді Адам і Єва були вигнані з раю? Часом не за те, що вони вибрали пізнання "добра і зла",вибрали порушити заборону Бога, вибрали гріх, який тепер називається первородним!!!?
В Біблії один чоловік пише, що "в гріху породила мене мати моя..." Ти прослідкуй в Біблії, хіба не за гріх були спалені Содом і Гомора? Хіба не за гріх нас, людей, тебе і мене прийшов на землю Ісус щоб понести цей тягар на собі? Хіба не гріх відділяє людину з Богом????
А як це що тільки Бог може пізнати Бога? Бог хіба не один? Якщо Бог створив ВСЕ що нас оточує, якщо Він однією думкою може знищити світ, то хіба Він не пізнав Сам Себе???
Людина може пізнавати Бога настільки, наскільки вона цього прагне і наскільки вона чиста перед Богом, і наскільки Бог відкриється їх, ти не згідний?
Барбариска
30.03.2009, 12:00:03
Не може віра взятися нізвідки. Щоб молодь вірила і практикувала треба мати міцні підвалини ще з дитинства. Батьки, чи бабусі-дідусі мають допомогти робити перші кроки у вірі. А коли вже приходить свідомість, тоді починається пошук. А міціні підвалини завжди спрямовують пошук у правильному напрямку.
Молодь лінива стала. А віра вимагає зусиль, бо її треба підтримувати, як вогонь - постійно щось підкидати, підсичувати, розпалювати.
Людина може пізнавати Бога настільки, наскільки вона цього прагне і наскільки вона чиста перед Богом, і наскільки Бог відкриється їх, ти не згідний?
як може пізнати Бога істота, котра не може пізнати насправді навіть саму себе?
Не може віра взятися нізвідки. Щоб молодь вірила і практикувала треба мати міцні підвалини ще з дитинства. Батьки, чи бабусі-дідусі мають допомогти робити перші кроки у вірі. А коли вже приходить свідомість, тоді починається пошук. А міціні підвалини завжди спрямовують пошук у правильному напрямку.
Молодь лінива стала. А віра вимагає зусиль, бо її треба підтримувати, як вогонь - постійно щось підкидати, підсичувати, розпалювати.
Якраз віра - одна з небагатьох речей, які беруться нізвідки...
ggg1089
30.03.2009, 13:16:03
Є відсутності пояснення чогось та неочевидність причин його. Коли щось не можеш пояснити в силу вступає фантазія. І таким чином все це трансформується у віру, і ,як наслідок, виникають міфи та релігії... :)
Барбариска
30.03.2009, 13:25:16
:) То є інше. Ми віримо в Бога хоча ніколи його не бачили, але щоб ця віра виникла - хтось мусить нам її для нас відкрити. Дколи це стається у зрілому віці, то фактри впливу на свідомість можуть бути різні. але у дитячому світосприйнятті віра базується на тому, чого нас вчать, що ми спостерігаємо вдома, в колі сім"ї та у найближчому оточенні.
ssTAss
30.03.2009, 13:59:46
Цитата:
Повідомлення написав(ла) Все Переглянути повідомлення
То є інше.
якраз ні.. а от
віра базується на тому, чого нас вчать, що ми спостерігаємо вдома, в колі сім"ї та у найближчому оточенні
то радше ритуал, традиція чи "так прийнято", а не віра
Барбариска
30.03.2009, 14:42:40
то радше ритуал, традиція чи "так прийнято", а не віра
То поясніть мені звідки в малої дитини усвідомлення віри, релігії чи традиції? Якщо дитину не вчити, не займатись її релігійним вихованням, то який відсоток імовірності того, що коли вона виросте. то стане віруючою людиною з чітким усвідомленням приналежності до тієї чи іншої релігійної громади?
Батьки приносять немовлять до церкви на хрещення і тим самим беруть на себе відповідальність за виховання дітей у вірі. Навіть якщо у процесі формування власної особистості молода людина відійде від традицій привитих вдома, то раніше чи пізніше настане момент повернення, бо правильно закладений фундамент не розвалиться, його може притрусити обломками та сміттям, але коли все це очистити, то виявиться, що основний стержень є просто вимагає більш коректної надбудови :)
ggg1089
30.03.2009, 15:38:33
То поясніть мені звідки в малої дитини усвідомлення віри, релігії чи традиції? Якщо дитину не вчити, не займатись її релігійним вихованням, то який відсоток імовірності того, що коли вона виросте. то стане віруючою людиною з чітким усвідомленням приналежності до тієї чи іншої релігійної громади?
Не знаю який там відсоток, але думаю, що невеликий. Чим більше розвивається наука і техніка, що сприяє вільному доступу інформації, тим менший буде цей відсоток. І нема ніякого усвідомлення віри чи релігії, тому вони базуються на незнанні і на неусвідомленні... Віра ніяк не може підтримувати прогрес в пізнанні, вона так би мовити "заморожує". Для розвитку потрібні сумніви, а віра їх виключає. Вона може згодитись тільки як проміжна стадія на деякий час.
Батьки приносять немовлять до церкви на хрещення і тим самим беруть на себе відповідальність за виховання дітей у вірі. Навіть якщо у процесі формування власної особистості молода людина відійде від традицій привитих вдома, то раніше чи пізніше настане момент повернення, бо правильно закладений фундамент не розвалиться, його може притрусити обломками та сміттям, але коли все це очистити, то виявиться, що основний стержень є просто вимагає більш коректної надбудови
Яке відношення мають локальні традиції до віри в Бога?
Барбариска, Барбариска, щоб ця віра виникла - хтось мусить нам її для нас відкрити
як ви собі уявляєте процес "відкриття" віри?
Барбариска
30.03.2009, 15:59:31
Яке відношення мають локальні традиції до віри в Бога?
Відколи хрещення стало локальною традицією?
як ви собі уявляєте процес "відкриття" віри?
Це особистий шлях до Бога кожної людини. Є науковці, які присвятивши життя науковим дослідженням, прийшли до визнання Вищої сили, яка всім керує і то було їхнім відкриттям віри. Все навколо нас свідчить про бога - нам залишається тільки відкрити очі і бачити, відкрити вуха і чути. Кожному потрібен інший стимул, щоб вірити, а хтось як св. Фома має вложити пальці у рани Христові і переконатись у їхній правдивості.
Це особистий шлях до Бога кожної людини. Є науковці, які присвятивши життя науковим дослідженням, прийшли до визнання Вищої сили, яка всім керує і то було їхнім відкриттям віри. Все навколо нас свідчить про бога - нам залишається тільки відкрити очі і бачити, відкрити вуха і чути. Кожному потрібен інший стимул, щоб вірити, а хтось як св. Фома має вложити пальці у рани Христові і переконатись у їхній правдивості.
Ви говорите не про віру, а про логічний шлях, коли людина базує свої уявлення на знанні.
ggg1089
30.03.2009, 16:09:45
Є науковці, які присвятивши життя науковим дослідженням, прийшли до визнання Вищої сили, яка всім керує і то було їхнім відкриттям віри.
:-o Цікаво. А можеш дати посилання на їхні роботи, або хоча б імена тих науковців?
Кожному потрібен інший стимул, щоб вірити
Стимул у всіх один, тільки посередники різні. А все починається з неможливості щось пояснити.
Барбариска
30.03.2009, 20:42:45
Цікаво. А можеш дати посилання на їхні роботи, або хоча б імена тих науковців?
T.Merton, G.K.Chesterton, A.J.Cronin, E.Seton, K.Stern, E.Waugh, J.Newman, E. Stein, R.Hawthorne та багато інших відомих світові людей.
ggg1089
31.03.2009, 10:04:48
T.Merton, G.K.Chesterton, A.J.Cronin, E.Seton, K.Stern, E.Waugh, J.Newman, E. Stein, R.Hawthorne та багато інших відомих світові людей.
Половина з тих, що ти назвала були поетами, письменниками і т.п. Про інших недостатньо інформації, так як з такими прізвищами є багато людей, і котрих саме ти мала на увазі я не знаю. Навіть, якщо відштовхуватись від того, що вдалось вияснити, скажу: може ти щось плутаєш, але письменників та поетів не можна назвати науковцями. Це не наука (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0), а мистецтво (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%81%D1%82%D0%B2%D 0%BE).
Барбариска
31.03.2009, 14:54:27
Половина з тих, що ти назвала
По-перше, не знала, що ми на ТИ.
По-друге, якщо чіпатися до слів, то навіщо розмовляти?
По-третє, назвала прізвища тих людей, які згадала в першу чергу, якщо мало, можна погуглити і розширити список :)
І на завершення
Це не наука, а мистецтво
Якщо людина творчої професії навернулась і стала віруючою, то це не аргумент, а якщо науковець, то аргумент?
Rawley Myers - автор, який досліджував питання навернення відомих людей і в його книжці можна знайти значно більше прізвищ, можливо дехто з них буде відомий і вам ;)
Якщо людина творчої професії навернулась і стала віруючою, то це не аргумент, а якщо науковець, то аргумент?
Якщо людина пише - навернулися науковці, а кли її питають: назви прізвища, починає перелічувати письменників, то це викликаєпевн підозри у схильності такої людини до маніпуляції фактами і недовіри. це ра.
два - зацитую ваш аргумент дослівно:
Є науковці, які присвятивши життя науковим дослідженням, прийшли до визнання Вищої сили, яка всім керує і то було їхнім відкриттям віри.
мабуть, у цьому контексті важкувато замінити науковців письменниками...
ssTAss
31.03.2009, 15:41:37
важкувато замінити науковців письменниками...
ну..наукові письменники, о)))
чи писемні)) науковці.. та деякі "науковці" такі праці видають, письменники ховаються)))
P.S. шось в мене сьодні дуже веселий настрій... люди тут такі важливі питання обговорюють, а я тут з тупими жартами(
Барбариска
31.03.2009, 15:43:17
Мені варто було одразу написати прізвище Чарльза Дарвіна, який попри свою теорію еволюції, був віруючою людиною. Я просто подумала. що це і так всі знають :)
ssTAss
31.03.2009, 15:45:49
а взагалі якесь трошки дивне голосування... тема про віру в Бога. а голосування про ходіння в церкву....стіко питань - запльонтатись можна))), а чому нема пункту "не вірю, але в церкву ходжу"? і чом нема синагоги?)))))
Мені варто було одразу написати прізвище Чарльза Дарвіна, який попри свою теорію еволюції, був віруючою людиною. Я просто подумала. що це і так всі знають
А що означає в цьому випадку "віруючою людиною"? З точки зору банальної логіки атеїст теж є віруючою людиною, адже він вірить у те, що бога нема...
справа ж не у вірі і неірі, а в тому, у ЩО вірить людина...
Якщо у те, що є вищий розум, який так красиво все в цьому світі організував - я в це вірю. Не смійтеся, але я вірю навіть у те, що добро врешті-решт перемагає зло. І що варто любити ближнього свого, як себе самого. А от у дідуся з сивою бородою, який літає десь над землею, слухає наші молитвиі тільки й робить, що прощає розкаяних грішників і шле громи та блискавки на нерозкаяних... сорі...
Барбариска
31.03.2009, 16:06:46
А от у дідуся з сивою бородою, який літає десь над землею,
я думаю, що у таке ще вірять тільки ті кому в районі 90 і старші :) Щодо питання блискавок, то ми самі себе караємо за наші гріхи. Бог любить нас однаково і тоді коли ми святі і тоді коли грішні, просто та благодать і душевний спокій покидають нас, коли ми свідомо і добровільно чинимо речі, які є морально наганними.
Просто совість у людей розвинута по різному - хтось вкрав і вважає, що так і треба жити, а хтось не дав пенсіонеру місця в трамваї і переживає, бо вчинив недостойно. Розумієте?
Не варто Бога сприймати так уособлено, як на старовинних гравюрах чи фресках із Сикстинської капелли. але варто знати, що є хтось, до кого ми йдемо все своє життя і кінцева зупинка буде залежати від того, який шлях ми обрали на початку. Найцікавіше в тій історії відносин людства з Богом є те, що він дав людині свобідний вибір, тому ніколи не пізно поміняти маршрут, щоб птрапити на правильну кінцеву зупинку ;)
ggg1089
31.03.2009, 16:07:44
По-перше, не знала, що ми на ТИ.
А ти хочеш на ви? Ну якщо вам так зручніше, то будь-ласка :)
По-друге, якщо чіпатися до слів, то навіщо розмовляти?
Ну розумієте, так як це все писанина, то зміст її можна зрозуміти тільки зі слів. І я не придираюсь до слів...
Як думаєте, саме поняття "аргумент" до чого більше має відношення, до науки чи до мистецтва?
ну..наукові письменники, о)))
чи писемні)) науковці.. та деякі "науковці" такі праці видають, письменники ховаються)))
LOL
Барбариска
31.03.2009, 16:17:37
Як думаєте, саме поняття "аргумент" до чого більше має відношення, до науки чи до мистецтва?
Аргуме́нт (лат. argumentum) — істинне судження, за допомогою якого в процесі логічного доведення встановлюється істинність тези.
Ignorantia non est argumentum.
Пи. Си. Мабуть треба заскаржити авторів передачі "Аргумент-кіно" студії 1+1 за невластиве використання термінології, бо кіно це все-таки мистецтво :) :) :)
А ти хочеш на ви?
Це було б ознакою вашої ввічливості і доброго виховання, як заведено серед інтелегентних людей ;)
Просто совість у людей розвинута по різному - хтось вкрав і вважає, що так і треба жити, а хтось не дав пенсіонеру місця в трамваї і переживає, бо вчинив недостойно. Розумієте?
Розумію, але не розумію, до чого тут ходіння в церкву і взагалі віра в Бога.
Найцікавіше в тій історії відносин людства з Богом є те, що він дав людині свобідний вибір, тому ніколи не пізно поміняти маршрут, щоб птрапити на правильну кінцеву зупинку ;)
Гм, а може, люди самі це право собі вигадали? так само, як вигадували дуже багато всілякоо, при цьому прикриваючись Богом?
То все-таки, у що вірив Чарльз Дарвін
І чи не є черговою маіпуляцією з вашого боку ігнорувати моє зауваження щодо маніпуляції фактами, коли ви замість наукровців, які були аргументом, починаєте перелічувати письменників?
Може, це тому, що доведений факт маніпуляції нівелюватиме будь-які подальші аргументи, яі ви наводитимете?
ggg1089
31.03.2009, 17:34:30
Бог любить нас однаково і тоді коли ми святі і тоді коли грішні, просто та благодать і душевний спокій покидають нас, коли ми свідомо і добровільно чинимо речі, які є морально наганними.
Так може Бог то мораль?
але варто знати, що є хтось, до кого ми йдемо все своє життя і кінцева зупинка буде залежати від того, який шлях ми обрали на початку.
Якщо той хтось, до кого ми все життя йдемо, це Бог, тоді неправильної зупинки не існує, так як вона тільки одна. Тоді неважливо який шлях.
Найцікавіше в тій історії відносин людства з Богом є те, що він дав людині свобідний вибір, тому ніколи не пізно поміняти маршрут, щоб птрапити на правильну кінцеву зупинку ;)
Припустим, що дійсно існує Творець, і що він один. Адже на таких припущення базуються багато монотеїстичних релігій? Отже, раз творець одни, значить він і злий і добрий одночасно. Тоді, якщо за "правильну кінцеву зупинку" вважати Бога, всерівно яким шляхом піти. В любому випадку будеш подібний до Бога. Питання тільки через який час :)
Але ви не сказали, що розуміється під висловом "кінцева зупинка", котрий зустрічається аж два рази, і здавалось би грає ключову роль в змісті тексту.
Барбариска
31.03.2009, 22:06:39
Так може Бог то мораль?
Мора́ль (лат. moralis — касающийся нравов) — один из основных способов нормативной регуляции действий человека. [1] Мораль охватывает нравственные взгляды и чувства, жизненные ориентации и принципы, цели и мотивы поступков и отношений, проводя границу между добром и злом, совестливостью и бессовестностью, честью и бесчестием, справедливостью и несправедливостью, нормой и ненормальностью, милосердием и жестокостью и т. д.
Тоді неважливо який шлях.
Тобто, ви вважаєте, що вбивці і гвалтівники, чужоложники та злодії отримають те саме що і люди праведні, які дотримувались Божих заповідей, жили чесно? Тоді нічого дивного, що у вас такі уявлення про Бога, про релігію та мораль.
Тоді не варто прикладати зусиль для того, щоб бути хорошою людиною, бо це немає змісту.
що розуміється під висловом "кінцева зупинка",
Це день, коли земне життя обривається і настає пора платити рахунки. Стати перед Творцем і відповісти за кожне слово і кожен вчинок, стати у правді.
Тобто, ви вважаєте, що вбивці і гвалтівники, чужоложники та злодії отримають те саме що і люди праведні, які дотримувались Божих заповідей, жили чесно? Тоді нічого дивного, що у вас такі уявлення про Бога, про релігію та мораль.
Тоді не варто прикладати зусиль для того, щоб бути хорошою людиною, бо це немає змісту.
Це був всього лише логічний висновок із ВАШИХ слів про "кінцеву зупинку". Дорікали комусь за придирання до слів, а самі так нахабно вирвали слова з контексту...
На мої питання не відповідаємо з особистої неприязні чи тому що нема чого сказати?
Чи, може, було видіння про те, що не треба відповідати?
ggg1089
01.04.2009, 08:48:23
Це день, коли земне життя обривається і настає пора платити рахунки. Стати перед Творцем і відповісти за кожне слово і кожен вчинок, стати у правді.
Може це краще назвати відповідною назвою, котра вже давно існує і загальноприйнята. Навіщо плутати всіх, і придумувати якісь нові терміни? От тільки на рахунок "відповідання за слова і вчинки перед Творцем", то так же само, як і існування Бога - наразі ні довести, ні заперечити неможливо. Крім того, ще можливі інші варіанти, наприклад, реінкарнація.
Логіка це не уявлення, а спосіб мислення ;-) Як вже сказав Все, я всього лиш зробив висновки з ваших слів.
P.S. Просто цікаві діалоги виходять...
Барбариска: Якщо людина творчої професії навернулась і стала віруючою, то це не аргумент, а якщо науковець, то аргумент?
ggg1089: Як думаєте, саме поняття "аргумент" до чого більше має відношення, до науки чи до мистецтва?
Барбариска: Аргуме́нт (лат. argumentum) — істинне судження, за допомогою якого в процесі логічного доведення встановлюється істинність тези.
Барбариска: Бог любить нас однаково і тоді коли ми святі і тоді коли грішні, просто та благодать і душевний спокій покидають нас, коли ми свідомо і добровільно чинимо речі, які є морально негарними.
ggg1089: Так може Бог то мораль?
Барбариска: Мора́ль (лат. moralis — касающийся нравов) — один из основных способов нормативной регуляции действий человека. [1] Мораль охватывает нравственные взгляды и чувства, жизненные ориентации и принципы, цели и мотивы поступков и отношений, проводя границу между добром и злом, совестливостью и бессовестностью, честью и бесчестием, справедливостью и несправедливостью, нормой и ненормальностью, милосердием и жестокостью и т. д.
Барбариска
01.04.2009, 08:59:10
Я бачу у вас надзвичайно зичливий форум. Ну що ж дякую за спілкування, хоча воно було і не конструктивне. Я не мала на меті когось переконувати, а лише написала те, що думаю я. Але це вже мабуть і не так важливо.
P.S. Не вірю у реінкарнацію. Вірю в Бога і ходжу до церкви і не лише тоді, коли треба паску святити.
Справді все. Не люблю агресивних співрозмовників. Дякую за увагу.
Про ggg1089
Про себе :Великий Науковець. :) Бажаю успіхів
ggg1089
01.04.2009, 09:09:37
Не люблю агресивних співрозмовників.
В чому, по вашому, проявляється агресія співрозмовників?Я не мала на меті когось переконувати, а лише написала те, що думаю я. Але це вже мабуть і не так важливо.
Дивно, але тут всі пишуть те, що думають, і мало хто береться когось переконувати в чомусь. Однак дуже часто буває, що говорячи свою "думу", людина зовсім не помічає що кажуть інші.
Бажаю успіхів Аналогічно... :)
Руель
01.04.2009, 10:33:49
Повідомлення написав(ла) http://center.lviv.ua/images/statusicon/userinfo.gif (http://center.lviv.ua/member.php?n=ggg1089)ggg1089 (http://center.lviv.ua/t1449-page8.html#reply) http://center.lviv.ua/images/ukr/viewpost.gif (http://center.lviv.ua/t1449-p105665.html#post105665)
А ти хочеш на ви?
Це було б ознакою вашої ввічливості і доброго виховання, як заведено серед інтелегентних людей ;) Не знала, що звертання на "ви" - ознака ввічливості та інтелігентності ;)
Я бачу у вас надзвичайно зичливий форум. Ну що ж дякую за спілкування, хоча воно було і не конструктивне. Я не мала на меті когось переконувати, а лише написала те, що думаю я. Але це вже мабуть і не так важливо.
P.S. Не вірю у реінкарнацію. Вірю в Бога і ходжу до церкви і не лише тоді, коли треба паску святити.
Справді все. Не люблю агресивних співрозмовників. Дякую за увагу.
Отаке от буває, коли людина намагається аргументувати те, що має сприйматися без аргументів... Наприклад, віру...
ви читали Альбера Камю? у його творінні "Сторонній" між всього іншого є і досить аргументований погляд на віру в бога. мені він симпатичний
demiudg
02.04.2009, 21:42:17
купа варіантів, але "інше" найбільше пасує.
Раніше однозначно відповів би. а зара....
не відкидаю існування вищого розуму, але склалося враження що йому то всьо глибоко десь...
можливо певній категорії молоді потрібно вірити і поклонятися комусь/чомусь. в мене того свого часу було задосить.
Зараз коли питають у що вірю- відповідь :"у власні сили". бо нема ніякого доброго когось, хто б тобі давав все шо тра просто за так. всього тра добиватися самому..
і знову ж нема ніякої долі, яку хтось там для нас придумав. діє залізний причинно-наслідковий звязок з багатьма сторонними невідомими...
і як на мене, чим раніше молодь то для себе вирішить- тим швидше перестане фігнею маятись, а почне самореалізовуватися і працювати(в тому числі і для суспільної користі).
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.