Переглянути повну версію : Кабельний Інтернет у Львові
FLStaff
12.03.2007, 16:03:48
Как-то странно, что пропустили еще одну возможность подключения к высокоскоростному Интернету через кабельных операторов.
Вообще-то мне интересно... Сколько кабельных операторов во Львове, которые еще и предоставляют Инет?
Я подключен к ТРК+. Мой друг -- к "Диалекту". Есть филиал Киевской "Воли"...
Поражают совершенно неконкурентные цены на Инет кабельных операторов (до дого, как Укртелеком ввел безлимитные пакеты)... и просто безбожные цены на модемы.
Всем своим друзьям, подключившимся к кабельным операторорам я доставал кабельные модемы по ценам на 150-200 грн дешевле, чем предлагали кабельщики (может еще кому надо ;-) ).
В общем поделитесь, кто к какому кабельному оператору подключен в каком районе...
Словотворець
12.03.2007, 16:18:52
FLStaff, ну а які там тарифи.. мені здається вони зараз абсолютно невигідними стали після того як телеком знизив тарифи. І ще цікаво наскільки воно стабільно працює.
Доречі та сама Воля якщо я не помиляюсь юзає інет Фарлепу, але трафік на Фарлеп нажаль недармовий :(
Lestat
12.03.2007, 21:16:00
FLStaff, ну а які там тарифи.. мені здається вони зараз абсолютно невигідними стали після того як телеком знизив тарифи.
тарифи там невигідні були навіть перед тим як Укртелеком не знижував тариф:)
Rol@nd
12.03.2007, 21:42:03
До безлімітки від телекому, я теж планував зв"язуватися з кабельним, так як іншої альтернативи не мав. І скажу я Вам, що наприклад у мого кабельного оператора (КТБ) це тільки в глибокій перспективі і вони поняття не мають що це (принймні пів року тому не мали)
Щодо Телебоймана. то там явно завищені тарифи.
Думаю реально УкрТелекому і УАРнету з їхніми новими безлімітками конкуренцію скласти буде важкувато.
FLStaff
21.03.2007, 12:41:32
Общался с коллегой, который подключился в Киеве к Воля-кабель. Там минимальный пакет стоит 25 грн. и в него уже входит "социальный" пакет ТВ программ. Сам соц. пакет без Инета стоит 18 грн., т.е. Инет выходит всего за 7 грн/м-ц... А у нас... не знаю, как у других кабельных операторов, но у "ТРК+" нет даже техн. возможности нет подключить Инет, если не покупаешь полный пакет программ за 25 грн., при этом платишь за него отдельно от Инета.
Обидно... Хотя... может что-то и будет происходить у кабельных операторов ...
Мы когда с семьей переехали 8 лет назад из Киева во Львов, то я просто за голову хватался от тарифов на доступ к Инету через Dial-up. А сейчас вроде ничего... даже появился Zadarma... Того гляди и на кабельный Инет тарифы уменьшаться.
Wicli
21.03.2007, 13:58:21
В мене кабельний І-нет від "Діалекту", тариф "Денний": з 09-00 до 18-00 - 0,15 грн за 1Мб; з 18-00 до 24-00 - 0,20 грн; з 00-00 до 09-00 - 0,10 грн за 1Мб.
За телебачення - окрема платня.
За модем платила їм 360 грн, підключений через USB.
Зв'язок нестійкий - кожних три-чотири хвилини пропадає. Іноді, щоправда, тримається більш-меньш нормально.
"Діалект" попереджав, що таке може бути, мовляв, тоді треба ставити мережеву карту, яка коштує... забула, скільки... сто з чимось?..
Часто читаю, що в людей стоїть "анлім" - хочу і собі такого, але не знаю, хто і як це робить...
Rocker
21.03.2007, 16:44:45
Wicli, мережева карта коштує 25-30грн практично в любому магазині. Якщо у Вас телефон від укртелекому і не на блокіраторі, то дзвоніть до них, дешевше не найдете!
FLStaff
23.03.2007, 12:47:04
За модем платила їм 360 грн
Ну это грабеж средь бела дня! Знаю я этот «Диалект» (он работает в стандарте EURO-DOCSIS в отличие от привычного DOCSIS) по тому, что доставал модем другу. Так вот модем (б/у, но в отличном состоянии) обошелся с оплатой пересылки по почте из Москвы всего за $30! Когда из «Диалекта» пришли подключать моего друга – так они просто обалдели от самого наличия кабельного модема (про цену речь просто не шла).
А то, что подключение через USB-порт является причиной неустойчивой связи, то я впервые про такое слышу. Скорее всего, это проблема на программном уровне и подключение модема через сетевую карту вполне может быть выходом. У моего друга (о котором писал выше) модем какое-то время был подключен к компьютеру через USB-порт – и никаких проблем. Модем – TERAYON-721.
Wicli
23.03.2007, 14:56:51
Модем – TERAYON-721.
У меня модем (от "Диалекта") - ARRIS Touchstone CM450 Cable Modem.
Сетеая карта тоже есть, но древняя. Пыталась самостоятельно подключить через неё - не вышло. Причём, комп её видит, DUMeter показывает, что траф идёт, а связи с И-нет - нету. :( Где посмотреть, что за карта, не врублюсь (диска к ней нету и не было), но там и сям на ней написано "LANKom".
Пришлось вернуться на USB... Возможно, это непостоянная временами связь - таки траблы "Диалекта"...
А Вы, уважаемый FLStaff, не можете ли подсказать, какую сетевуху покупать (какая лучше) и где (где дешевле, но качественно :) )?
Подключалась через "Диалект", потому что кабельное телевидение у нас идёт от них - убиваем двух зайцев сразу. :)
FLStaff
27.03.2007, 08:49:32
А Вы, уважаемый FLStaff, не можете ли подсказать, какую сетевуху покупать (какая лучше) и где (где дешевле, но качественно )?
Подключалась через "Диалект", потому что кабельное телевидение у нас идёт от них - убиваем двух зайцев сразу.
Проблема с сетевухой когда-то была у моего приятеля, который также, как и я подключен к "Т+". Система не ставила драйвера к ней. Но у него была Windows 98. Поставил ХР -- и все нормально.
У меня тоже древняя карта. Но это не проблема -- работает нормально. Сетевые карты за 27 грн. я видел в комп. магазине на ул. Водогинна, 2 (возле Водоканала). Да, в принципе, ее можно купить в любом магазине комп. техники примерно по такой же цене и неважно, какого производителя, т.к. у них один и тот же чипсет.
А в "Диалект" звонить не пробовали, мол, так и так... поставила карту по вашей рекомендации, а Инета нет...
FLStaff
27.03.2007, 15:25:04
Новость!
Кабельный оператор «Т+» ввел новый тарифный план, в котором 1 Мбайт с 7:00 до 24:00 стоит 10 коп., а с 24:00 до 7:00 -- всего 3 коп.! Однако, этот тарифный план требует от того, что минимум надо потратить 175 грн. в м-ц. (т.е. ~ $35)
{ добавлено через 23 хвилини }
Wicli, в подтверждение моих слов по поводу вашего модема привожу ссылку с одного форума (делятся представителя каб. оператора):
«Не получается настроить кабельный модем через USB. Модем: Arris Touchstone CM450 -- 2 порта (ether+usb) Их в любом случае лучше через ether подключать, мы как-то имели с такими gроблемы, пытаясь по просьбе клиента заставить устойчиво его работать через USB. Дело было под windows, а может фаза Луны была не та, но не пошло».
и дальше:
«Под WinXP проверялось – работает. Через ether под FreeBSD – тоже.
Сделать подключение именно через USB хочется для того, чтобы комп с FreeBSD был гейтом для второго компа под WinXP (домашняя сеть)».
Выводы, которые я сделал из всего прочитанного (включая и то, что посчитал не нужным для цитирования):
1) проблема подключения через USB-порт -- это особенность данного модема;
2) Подключение модема к сетевой карте в среде Windows XP должно избавить вас от ненужной головной боли.
Wicli
27.03.2007, 23:40:06
А в "Диалект" звонить не пробовали, мол, так и так... поставила карту по вашей рекомендации, а Инета нет...
Да нет... Они, когда приходили устанавливать модем, покрутили мою карту и сказали, что нет, эта не подходит. И предупредили сразу, что с USB могут быть траблы...
1) проблема подключения через USB-порт -- это особенность данного модема;
2) Подключение модема к сетевой карте в среде Windows XP должно избавить вас от ненужной головной боли.
ОК, спасибо огромное за поясления и цитаты... Вот получу гонорар - немедленно куплю сетвуху! Доложусь патома. :)
Wicli
30.03.2007, 21:04:30
Купила вчера PCI Adapter DFE-520TX 10/100Mbps Fast Ethernet.
Воткнула, настроила - всё ОК. Посмотрим, как будет держать связь. :)
Ну что ж... держит связ железно - совсем другая картина, чем с USB! :)
FLStaff, благодарствую - без Вашей помощи я бы, наверное, так и не решилась бы на покупку сетевухи. :)
Перехожий
30.07.2007, 09:30:26
Від початку шина USB розроблялась як шина для підключення периферії. Та аж ніяким чином, як транспорт для засобів комунікації. На цій шині нема і бути не може рівноправнивних пірів, що ми бачимо в ІР з"єднаннях. Тобто завжди є хост, який активний, первинний в опитуванні віддалених клієнтів.
Ще простіше пояснюю - "викликати" хост віддалений девайс не може. Хост повинен вісь час полінгувати свій вхідний буфер і "розбиратись", хто саме і що в нього поклав. І вже аж потім або витягати дані з буферу, або щось передавати. Накладення ІР стеку на цю шину, м"ягко кажучи, має штучне походження. Згідно власного протоколу ІР стек має суворо описані таймаути, завдяким яким і витримується чітка і стабільна робота по ньому.
Так само з USB. Для своїх первинних функцій він чудово пророблений і порається з ними непогано. Але якщо примусово заганяти цю шину в комунікаційну моду, так чи інакше приходиться поступатися або в USB, або в ІР частині протоколів. Те, що ми встановлюємо на компьютер під назвою "USB драйвер модему" не що інше, чк штучно створений ІР стек. Він підставляється драйвером системі, яка зі свого боку вважає, що працює з "чесним" стеком. За це розплачуємося зменшенням швидкодії (по шині USB швидкість не буде більшою за 1 мбіт) та стабільністю. Зараз стає все більше пристроів в користувача, що працюють по USB. БУдьте певні, жоден з виробників не тестував (та й не міг) свого виробу в умовах сумісності зі складними, штучно створеними протоколами, що інкапсулюються в типовій USB-протокол. Ви лише гляньте що у ваз зараз дома може бути одночасно (або навіть не в той самий час, але софт під то вже стоїть) підключено до вашого "рідного": миша, прінтер, сканер, мобілка, фотик, блютуска, джой, зовнішня звуковушка, тіві-тюнер... Бодай зна що... І ось до цього переліку (до речі, там нема нічого чужорідного, крім блютуски) ми чіпляємо ще штучний ІР. Повторюю, маю серьозні сумніви щодо взаємного тестування цього гармидеру на предмет взаємоіснування. :-)
Висновки: користуйтесь тим, що природньо закладено на рівень транспорту. Мережні картки. Платити за них занебесні ціни буде лише той, хто фізично не може вийти з дому для покупки за реальну сьогодняшню ціну. Лишайте використання лінку по USB до модему на самий крайній випадок, якщо у вас такий вже ноут, що в ньому ані мережної карти, ані можливості її додати.
Rainbow
06.08.2007, 11:38:15
Для модемів та інших девайсів, швидкість яких і близько не буде максимальної швидкості USB 2 це не суттєво.
Вчора мажливіть поюзати інет від Волі. Так от що скажу. Максимум що бачив це 70КБ/с (560Кб/с). При заявлених 38Мб/с.
Picki_me
04.11.2008, 15:50:23
Хочу своє фе виразити по "КТБ-львів" або Інтернет від "ВОЛЯ-Львів" або http://www.volia-lviv.com/, просто хрєново обслуговування та поводження зі своїми клієнтами : Дзвониш їм домовляєшся, шо вони прийдуть в понеділок, вони хрен приходять, тоді Вівторок, прообуєш їм знову дозвонитися на абонентському відділі весь час або занято або ніхто не піднімає трубку, Дзвониш по иншому номері, піднімає трубку пані, тобі довго пояснює шо це головний офіс и тре дзвонити на абоненстький відділ при цьому говорить , той хто хоче той завжди дозвониться и втому дусі, и шо ти типу їм робиш послугу шо хочеш користуватися їхнім нетом, після довгих теревенів вона тебе переводить на абонентський тобі обіцяють шо сьогодні приїдуть и не приїжають.
Питання чи після того коли не будь захочеться звертатися в таку фірму ???
Навіть якшо дуже вигідні умови...
А де гарантія, шо вони тебе не кинуть з таким же самим приїздом
Picki_me, ти на котрій вулиці живеш? якщо на тій, що і я, то можу порадити провайдера, послугами котрого користуюсь.
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.