PDA

Переглянути повну версію : За львів’янами спостерігатимуть відеокамери

hudzyk
23.05.2007, 10:09:04
За львів’янами спостерігатимуть відеокамери?
22 травня 2007 13:07

«Комплексну програму профілактики злочинності у Львові на 2007-2008 роки» розробила постійна комісія депутатської діяльності та законності спільно з львівською міліцією. Зокрема програма передбачає встановлення у людних місцях сучасних систем відеоспостереження, встановлення стаціонарної турнікетної огорожі вздовж проїжджих частин транспортних магістралей міста та освітлення парків та зелених зон відпочинку львів’ян.

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції голова постійної комісії депутатської діяльності та законності Ігор Микитин, встановлення камер відеоспостереження заплановано провести частково за кошти бюджету на 2008 рік, а частково – за кошти підприємців, яким належать заклади масового відпочинку, громадського харчування тощо. Їх проситимуть встановити відеокамери за власний кошт, аби сприяти профілактиці злочинів на території міста.

Крім цього, програма передбачає покращення матеріально-технічного стану та фінансового забезпечення патрульних служб Львівської міліції. На закупівлю автомобілів, бензину, рацій та ін. в цьогорічному міському бюджеті передбачено 2 мільйони 888 тисяч гривень.

Що ж стосується встановлення на території міста камер відеоспостереження та турнікетів, то їхня вартість наразі не підрахована. Реалізовуватимуть ці задуми не раніше 2008 року.

http://www.portal.lviv.ua/news/2007/05/22/130743.html

SOLARIS
23.05.2007, 12:15:29
давно пора! тепер хоч якщо і не зможуть попередити злочин то хоч будуть знати кого шукати.. в Лондоні здається ця система сама серйозна..

Rainbow
23.05.2007, 12:26:22
Помоєму варто і на перехрестках в першу чергу таке зробити.

Rol@nd
23.05.2007, 23:46:03
Зокрема програма передбачає встановлення у людних місцях сучасних систем відеоспостереження
хм... це цікаво. Наближаємося до цивілізованих міст, от тільки головне щоб ті камери там і залишилося. А то для прикладу у мене на вулиці один і той же знак ("Уступіть дорогу") щомісяця зникає... ::-(

І ще одне до теми: недавно усі кнайпи придорожні на трасі у Львівській області ДАІ заставило теж облаштувати зовнішнє відеоспостереження. Так би мовити більшість дорожніх крадіжок там відбувається.

Але.. досвід підказує, що тут чимось другим потягує. А ну хто знає, яка фірма отримує всі замовлення на встановлення камер? Точно мусять за встановлення аж ніяк не ринкові ціни пропонувати...

hudzyk
24.05.2007, 23:59:48
Але.. досвід підказує, що тут чимось другим потягує. А ну хто знає, яка фірма отримує всі замовлення на встановлення камер? Точно мусять за встановлення аж ніяк не ринкові ціни пропонувати...

погоджуюся, в мене теж така підозра виникла. ато аргументи якісь такі дивні, ну тіпа ніяких нема, бо нема ніяких досліджень, шо у Львові то реально поможе. і хто пропонує - не міліція, яку б то мало в першу чергу турбувати. а міськрада, де ті всі схеми відмивання бабла давно на мазі.

Руель
26.05.2007, 11:14:48
Rol@nd, hudzyk, - не без того. Якщо не так - то інакше б гроші вкрали, але так хоча б щось місту залишиться. Я вже переконалася:нехай політики собі крадуть (так чи інакше будуть),але ще нехай щось роблять.

Roxie
26.05.2007, 11:29:30
думаю що половина тих камер за перший ж тиждень буде успішно вкрадена... то при тому що ще невідомо чи їх взагалі буде встановлено... а іншу частину здадуть місцеві "прибиральники" на металолом....

SOLARIS
27.05.2007, 09:45:15
думаю що половина тих камер за перший ж тиждень буде успішно вкрадена...
ні Рокс, вони ж дешеві такі шо капці..

Словотворець
27.05.2007, 11:03:14
Ідейка так собі.. якщо їх поставлять місцях скупцення людей то не так вже і погано буде, але як на мене це мала ефективно, ефективність хіба можна відчути на мітингах та заворушеннях, але і без камер коли шось таке планується туда підтягується міліція. З іншого боку встановлення таких камер було б вигідно на запутаних перехрестях, напр. на І. Франка, кн. Романа, Левицького. Бачучи ситуацію щоб оператор міг перемикати світлофори для уникнення пробок. Говорити про те щоб ловити злочинців мені здається ще дуже зарано, у нема міліції як структури яку б всі боялись і хоч трохи поважали. Крім того щоб вно діяло треба щоб вно було законодавчо закріплено, а не так що наставили камер і птім якщо навіть когось і зловили то не буде мжливості його покарати, б для прикладу відеозапис не можу бути аргументом. Крім того встановлення 10 камер фактично нічого не дасть, ну буде сидіти пару чоловк і розглядати монітори, але все ж переконаний що їх рбта без структури яка зможе швидко відреагувати буде малоефективною.

Отже, як на мене, ми ще не доросли до таких систем, і це не більше ніж даремно викинуті гроші.

hudzyk
27.05.2007, 14:14:40
б для прикладу відеозапис не можу бути аргументом
нєа, то цифоровий запис не може бути доказом, а запис на плівку є доказом в суді за нашим законодавством
а з цим:
встановлення 10 камер фактично нічого не дасть, ну буде сидіти пару чоловк і розглядати монітори, але все ж переконаний що їх рбта без структури яка зможе швидко відреагувати буде малоефективною.

і з цим:
як на мене, ми ще не доросли до таких систем, і це не більше ніж даремно викинуті гроші.
абсолютно погоджуюсь

LaSG
27.05.2007, 17:26:59
просто навіть якщо поставлять ці 10 камер на ці місця скупчення людей, то хіба заради отих організованих концертів чи інших людних збіговиськах, для їх контролю. А в будні дні набагато більше біди стається по закутках міста, в якихось темних коридорах і вуличках... якби там запланували кожного року отак виділяти ці камнри, то щось може дасть...

Claude
09.08.2007, 11:44:08
А мены якось пофігу будуть ті камери чи ні. Я думаю що вони навіть не допоможуть. А якщо їх поставлять біля пам'ятників та біля оперно, то було б супер... Паркуристів міліція ловити буде. В тому числі й мене... але мене не впізнають по любому.... Буде цікаво як "деякі львівські хакери" будуть відео з тих камер скачувати ....