Переглянути повну версію : Варто просто прочитати. Закон Н-О.
KlavishniCCa
12.06.2007, 12:27:23
Закон Н-О ??? хммм....
це не "наукова" стаття, не розділ з психології та тому подібна ... :'-|
Просто вартує того, щоб почитати.
а можна короткий аналіз статті? це з урахуванням власної імхо.
ставлення неоднозначне, але там поряд з дуже вдалими елементами світосприйняття є дуже великі дурниці.
стрінка перша. сказано про арматуру. частково підтримую....
арматура у всіх різна, тому думки, слова і дії у різних людей різні
насправді цікавіше розглянути людину, як ... мм.. наприклад машину. коли є двигунець. він однаковий, у всіх. тільки оболонки і те, що прилягає до двигунця різне. але рухає усіма людьми одне і те ж..
далі гарна фраза: другий абзац 2га сторінка.
Отже до чого ми приходимо? До того, що в людей взагалі нема недоліків, і забудьте назавджи це жахливе словосполучення.
насправді, я теж так думаю.. бо кожна людина є такою, якою вона є. бо якось нема добре і погано, просто така і все.
але з тими порадами, які надаються на третій сторінці, я не згідна впринципі.... сказано перестати спілкуватись з людиною, яка тобі не подобається або не звертати увагу (читай терпіти) ті риси, які не подобаються у близьких людях...
виходить, що друга і перша сторінки дещо неспівпадають... людина, яка навчиться сприймати все таким як є, сприйматиме це позитивно, а отже не буде змушена тікати від чогось чи терпіти якісь дії, бо сприйматиме їх інакше. вони вже не будуть негативними... і до цього, на мою думку, варто прагнути.
4та сторінка. цікавий метод погляду на ситуацію з іншої сторони. (справді гарний метод - малювати іншу уявну ситуацію - тут +). цікавим є інше: те, що самі ж поради даної статті можна загнати в кут її ж методами - якщо не звертати увагу на негативні речі і не спілкуватись з людьми, які не подобаються то це ше півбіди... а тепер уявімо, що людині не подобається взагалі ніхто, бо кожен робить якусь "дурницю". ситуація доведена до абсурду і ми отримуємо нову точку зору.... - шось не дуже добре у цих порадах.
далі дуже гарно описано, що те, що не подобається конкретно нам є конкретно нашою проблемою і нам нею займатись, а не шукати вирішень власних питань у інших людях. тут +. однозначно.
KlavishniCCa
24.01.2008, 02:35:11
але з тими порадами, які надаються на третій сторінці, я не згідна впринципі.... сказано перестати спілкуватись з людиною, яка тобі не подобається або не звертати увагу (читай терпіти) ті риси, які не подобаються у близьких людях...
... "но данный совет хорош только в том случае, когда с этим человеком вас не связывают родственные или иные узы..." і т.д.
А справді в людини завжди є вибір, якщо проаналізувати, і інколи людина забуває, що багато що може зробити.
цікавий метод погляду на ситуацію з іншої сторони.
Дійсно, щоб досягнути розуміння більшого можна спробувати подивитись на речі трошки інакше і перед тим, як вже щось робити - замислитись, маючи більше поглядів на одну і ту саму здавалося б проблему.
а тепер уявімо, що людині не подобається взагалі ніхто, бо кожен робить якусь "дурницю". ситуація доведена до абсурду і ми отримуємо нову точку зору.... - шось не дуже добре у цих порадах
Щось я не дуже зрозуміла... Абсурд в Тебе - то те, що варіант - "не подобається взагалі ніхто"? І в чому тоді далі нова точка зору... Що саме не добре?... Абсурд тут по-моєму стосувався не того, щоб уявити, що кожна людина може через щось не подобатись, а того, щоб подивитись на конкретне "неподобання" по іншому, навіть може і протилежно кардинально від того, як думалось завжди.
:)
ggg1089
24.01.2008, 12:44:14
Так, стаття цікава. Просто написана. Те що треба... Я вже давно такої точки зору притримуюсь і як на мене, легше змінити своє ставлення до людини, ніж людину. Принаймні від цього ніхто не постраждає (в більшості випадків).
Принаймні від цього ніхто не постраждає
Крім власної гідності у багатьох випадках. А то є одна з найважливіших частин людської сутності.
{ додано через 4 хвилини }
Загалом - теорія нібито позитивна. Але з досвіду використання (несвідомого, мені таке раніше за характером притаманно було) такого способу дій, можу сказати - далеко не завжди вона призводить до позитивних наслідків. Тому що теорія побудована на логіці, а дії людей далеко не завжди логічні. І взагалі в стосунках далеко не завжди все справедливо. Не забувайте, що інша сторона може не розділяти цієї теорії, а вашу поведінку сприймати як слабкість. І виходить пшик.
Тому це ідеалістична теорія, шанси якої принести гармонію в стосунки між людьми приблизно такі ж, як у комунізму - принести світле майбутнє на рівні всього суспільства.
Руель
24.01.2008, 19:14:23
Гарна теорія, яку варто сприймати досить грубо. Застосовуючи її до кожного випадку життя ми ризикуємо позбавитися егоїзму взагалі (навіть того хорошого, що допомагає нам виживати). Тут наведений приклад, що це ваші проблеми коли ви відкладаєте свої плани і приходите на зустріч, на яку запізнюються. Так, вже випливає що так...Людина обіцяє прийти на певну годину, егоїстично порушує обіцянку, не рахуючись з кимось... В той час як другий не хоче його підводити... Тут, вважаю маю моральне право висказати своє незадоволення.
Гарна теорія, яку варто сприймати досить грубо. Застосовуючи її до кожного випадку життя ми ризикуємо позбавитися егоїзму взагалі (навіть того хорошого, що допомагає нам виживати). Тут наведений приклад, що це ваші проблеми коли ви відкладаєте свої плани і приходите на зустріч, на яку запізнюються. Так, вже випливає що так...Людина обіцяє прийти на певну годину, егоїстично порушує обіцянку, не рахуючись з кимось... В той час як другий не хоче його підводити... Тут, вважаю маю моральне право висказати своє незадоволення.
Тому що - я вже втомився це повторювати в різних темах - не можна загнати стосунки між людьми втеорію, схему чи ще якусь абстрактну конструкцію. Буцдя-яка теорія у цій сфері є мертвою і однобокою.
Якщо ти візьмеш двох людей, і двічі поставиш їх в одну й ту ж ситуацію, дуже мало шансів, що це призведе дол однакових наслідків. Це люди, і в них далеко не завжди працює раціо.
Не можна оцінювати стосунки мірками логіки, саме тому ця теорія, яка так гарно звучить на папері, провальна.
Руель
24.01.2008, 19:25:45
Хоча загалом до людей треба ставитися досить лояльно, бо ми дійсно, такі, які ми є і не можнемо вирішити за всіх як модель поведінки найкраща... Пам"ятається мені притча з однієї книжки, яку я давіше читала:
"Було собі королівство, де правив мудрий, добрий король і був народ, який його любив і поважав. Та ще був один злий чаклун, що захотів стати королем... І якось вночі в колодязь, з якого пило все місто, він насипав чар-зілля. Люди, що зранку з нього пили, ставали ненормальними. І так все місто стало ненормальним. Хоча королівська сім"я мала свій колодязь - з нього вони й пили, залишаючись в здоровому глузді. З часом народ почав обурюватися правлінням короля, для них - він робив безглузді вчинки. Почав підійматися бунт... Бідний король вирішив здатись і зійти з престолу, та його дружина порадила"Не спіши - ану ж бо й ми вип"ємо з цього колодязя і станемо такими, як вони." І так вони зробили. Згодом, люди перестали бунтувати, побачивши, що король, як на них, знову править мудро. І все королівство знову зажило щасливо. Хоч сусідні королівства все ж вважали їх ненормальними..."
Дуже люблю цю притчу:)
{ додано через 15 хвилин }
Тому що - я вже втомився це повторювати в різних темах - не можна загнати стосунки між людьми втеорію, схему чи ще якусь абстрактну конструкцію. Буцдя-яка теорія у цій сфері є мертвою і однобокою.
Погоджуюся, ця стаття краще б звучала як заклик до сприйняття людей різними в їх особливостях, а не в теорії з нормами поведінки...
Perekotupole
24.01.2008, 22:26:21
статті не вистачає реальних прикладів, коли люди намагаються переробити одні одних, адже таких випадків предостатньо... Стаття надто абстрактна вийшла. Наведу три приклади, які перші спали на думку: син чи дочка вибирає не той життєвий шлях, який хотіли б батьки, наприклад замість працювати у батьковій конторі чи магазині займаються спортом, ідуть учитися не у медичний, а у художню академію; батьки намагаються переробити сина-гомосексуаліста, як не виходить, рвуть з ним контакти; дівчина намагається відучити свого хлопця курити (або навпаки).
Взагалі у відносинах батьки-діти таких ситуацій дуже багато.
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.