Переглянути повну версію : Ваше ставлення до того що в Україні не принятий закон про модифікацію
Катеринка
20.10.2007, 11:47:05
не знаю як у вас,але в нас "збуджені сосиски" нормальні для споживання за 30 грн. за кг. не купеш, і те що продають не відповідає європейським стандартам(ступінь модифікації перевищний у ліпшому випадку на 2) а як би був закон,то ми в Європі були б першими по експортуванні сої
Monashka
20.10.2007, 11:54:45
Я не їм сосисок…
Катеринка
20.10.2007, 11:56:46
не знаю як у вас,але в нас "збуджені сосиски" нормальні для споживання за 30 грн. за кг. не купеш, і те що продають не відповідає європейським стандартам(ступінь модифікації перевищний у ліпшому випадку на 2) а як би був закон,то ми в Європі були б першими по експортуванні сої
і ковбасних виробів?
{ додано через 3 хвилини }
Я не їм сосисок…
і ковбасних виробів? і кетчуп у якому доречі крохмал теж модифікований
Monashka
20.10.2007, 12:07:29
і ковбасних виробів і кетчупу їм досить мало. І ше не панікую, що там шось є модифіковане, бо курвий мобільний телефон зі своєю інфраструктурою може і завдає більшої шкоди, ніж то м’ясо. І ше таких прикладів можна навести багато.
Ми можемо вживати дуже якісні ковбасні вироби, але при цьому дихати поганим повітрям і т. п. Тому заморочуватися над однією проблемою нема змісту.
masya-m
20.10.2007, 12:12:13
якби ми до всього ставились так прискіпливо,тоді б нічого не їли,не пили і навіть не дихали б....
Катеринка
20.10.2007, 12:13:12
і ковбасних виробів і кетчупу їм досить мало. І ше не панікую, що там шось є модифіковане, бо курвий мобільний телефон зі своєю інфраструктурою може і завдає більшої шкоди, ніж то м’ясо. І ше таких прикладів можна навести багато.
Ми можемо вживати дуже якісні ковбасні вироби, але при цьому дихати поганим повітрям і т. п. Тому заморочуватися над однією проблемою нема змісту.
можливо пан має рацію
{ додано через 36 хвилин }
якби ми до всього ставились так прискіпливо,тоді б нічого не їли,не пили і навіть не дихали б....
можливо виробники за наші гроші нас би не дурили б
HecTop
20.10.2007, 22:42:46
За даними бозна-якого дослідження, виявлено шо наші мобільники дійсно завдають шкоди (особливо коли їх носити в кишені в сорочці). Але якшо порівняти ту шкоду зі шкодою від нашого повітря, нашою "чистою" водою... Одним словом не хвилюйтеся через мобільники. Така сама ситуація з модифікаціями
Thror
23.10.2007, 15:51:28
доречі крохмал теж модифікований
Скажіть ви підписалися на "Інтєрєсную газєту" чи якийсь "Спід-інфо"?
Де можна було набратися тої дурні про страшну загрозу генномодифікованих продуктів?
Взагалі.
Треба відкрити розділ типу "Забобони та базарні плітки" і туди скидати теми про модифіковані продукти, озонові діри від аерозольних балончиків, парниковий ефект через авто,кактуси біля монітора, радикальне вегетаріанство, шкідливість харчових додатків Е, панацейність БАДів, вітаміну С та ехінації, половину уявлень про аборти та страшні страждання ембріона, волосся на долонях, менінгіт якщо ходити без шапки, та про високу якість прання ультразвуковими пральними машинками.
Уф.. Помітив що завжди найбільше лідирують міфи повязані зі здоровям та медициною. Цікаво чому.
Катеринка
23.10.2007, 16:04:13
[QUOTE=Thror
Треба відкрити розділ типу "Забобони та базарні плітки" і туди скидати теми про модифіковані продукти, озонові діри від аерозольних балончиків, парниковий ефект через авто,кактуси біля монітора, радикальне вегетаріанство, шкідливість харчових додатків Е, панацейність БАДів, вітаміну С та ехінації, половину уявлень про аборти та страшні страждання ембріона, волосся на долонях, менінгіт якщо ходити без шапки, та про високу якість прання ультразвуковими пральними машинками.
Уф.. Помітив що завжди найбільше лідирують міфи повязані зі здоровям та медициною. Цікаво чому.[/QUOTE]
А МОЖЛИВО У ВАШОМУ ВІЦІ ПОРА ЗНЯТИ РОЖЕВІ ОКУЛЯРИ??? ЧИ ВИ І ГЕНЕТИКОЮ ЗАЙМАЄТЕСЬ?ЧИ ВАС БЕНТЕЖИТЬ ЩО Я З ОДЕСИ?
Thror
23.10.2007, 16:12:05
Я персонально до вас ніц не маю. Вам просто вдається піднімати питання до яких я не байдужий.
Про рожеві окуляри це влучно. Варто взагалі не одягати жодних окулярів. А то зараз повно різних кожні на свій смак.
Ні я не займаюсь генетикою. Мене більше розчаровує що ті хто говорять і пишуть про модифіковані продукти теж нею не займаються. А це вже сумно.
Катеринка
23.10.2007, 16:22:13
Я персонально до вас ніц не маю. Вам просто вдається піднімати питання до яких я не байдужий.
Про рожеві окуляри це влучно. Варто взагалі не одягати жодних окулярів. А то зараз повно різних кожні на свій смак.
Ні я не займаюсь генетикою. Мене більше розчаровує що ті хто говорять і пишуть про модифіковані продукти теж нею не займаються. А це вже сумно.
Я не люблю кидатись словами на вітер, у мене є знайомий який займається генетикою і після досліду він мені це розповів і тому я підняла це питання можливо він мені збрехав хоча це мало ймовірно досліди проводились у нас в Одесі тестували сосиски та пельмені та неділю назад купуючи кетчуп "Торчин" я прочитала що він містить модифікований крохмал і це я бачила своїми рідними оченятами
Thror
23.10.2007, 16:49:49
Досліди довели шкідливість модифікованого крохмалю?
Ще мені цікаво, бо тема якась обрізана, поясніть як можуть бути модификовані пельмені чи сосиски? Модифіковані це означає - генномодифіковані? Якщо так то які гени у сосисці?:-)
Катеринка
23.10.2007, 17:19:30
Досліди довели шкідливість модифікованого крохмалю?
Ще мені цікаво, бо тема якась обрізана, поясніть як можуть бути модификовані пельмені чи сосиски? Модифіковані це означає - генномодифіковані? Якщо так то які гени у сосисці?:-)
я хочу і з вами спілкуватись і кролика тушити одночасно от ні як зараз не можу обєднати ці 2 дії:
у сосисках та пельменях замість мяса використовують сою,яка є модифікованою.ОСЬ ТАК!!!!!
Monashka
23.10.2007, 21:52:28
Та нехай там шось і є модифіковане, але мені цікаво, як визначають, що «модифіковані» продукти погано впливають на здоров’я?
Thror
24.10.2007, 07:34:47
Як визначають.... Дай мені $100к я тобі теж визначу, що завгодно.
До речі про крохмаль. Модифікований це просто особливим чином приготований. Він не робиться ні з якої там генномодифікованої бульби. Так само і соя.
Просто слова подібні:-)
Катеринка
24.10.2007, 16:12:44
Як визначають.... Дай мені $100к я тобі теж визначу, що завгодно.
До речі про крохмаль. Модифікований це просто особливим чином приготований. Він не робиться ні з якої там генномодифікованої бульби. Так само і соя.
а кому ж тоді вірити?
якщо навчалась і казали викладачі що це погано!!!:-<
якщо в наш час багато інформації а де правда?
Thror
24.10.2007, 21:13:31
Просто треба логічно міркувати.
Можна конкретно почути яка саме шкода і від яких продуктів може бути.
За теорією того знайомого чи викладачів.
Крім простого "Це погано!"
Я вважаю, що спочатку треба прийняти ряд важливіших законів, хоча б довести до ума податковий кодекс та врегулювати питання продажу земель с\г призначення. А тоді вже розбиратись з "збуджені сосиски"
Катеринка
25.10.2007, 13:40:26
Крім простого "Це погано!"[/QUOTE]
Одні кажуть, що мутації ,які виникли внаслідок селекціонного втручання у рослин чи тварин впливають на генному рівні на організм людини (побуджуючи винекнення мутацій у людей)
Сьогодні спитала викладача про модифікацію,він сказав,що вчені не мають спільної думки про це(одні теревенять,що це добре,інші-погано)
У мене виникло питання щодо модифікації внаслідок того що з кожним роком купуючи особливо кавуни чи помідори я почала примічати що смак їх погіршується :-< і токої насолоди як раніще не отримуєш від споживання, а при консервуванні томатів на 2-3 файних припадало 10-12 поганих, я навіть не знаю як описати що було всередині бо сказати що вони недоспіли не можна сама серцевина якась зелена і тверда
Thror
25.10.2007, 21:34:57
(побуджуючи винекнення мутацій у людей)
Це просто неможливо. При чому на рівні елементарних знань з біології.
Зміна генів - це зміна ДНК. Не може якийсь ген з картоплі "залізти" і змінити ДНК. Це можливо або під впливом токсичних речовин, або радіації.
я почала примічати що смак їх погіршується і токої насолоди як раніще не отримуєш від споживання
Нагадало.
"В магазин завезли фальшиві новорічні іграшки. Вони виглядають як справжні, розбиваються як справжні, але радощі від них ніякої" :-)
при консервуванні томатів
Власне це говорить що вони були звичайнісінькі природні. Модифіковані власне і вирізняються підвищенною красою та стійкістю. Кажуть правда це шкодить їх смаку.
Доречі, ви часто називаєте помідори томатами? А то в мене від того шалений Санкт-Петербурзький flashback.
Катеринка
26.10.2007, 15:32:37
Генетично модифіковані рослини-це рослини,у які вбудовують чужорідні гени.Отрумують їх шляхом впровадження в ДНК рослини гени іншого організму. І призводять вони до мутацій. а от як Ви вивчали генетику в школі це вже ваші проблеми.І щодо логіки,то якщо людина має ВЛАСНУ протилежну думку від вашої-це ще не є ознакою відсутності в неї словесно-логічного мислення.
Р.S. а щодо упередженості то вона просто відчувається.Я розумію що для більшості чоловіків - жіноча логіка це відсутність логіки- але час іде
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.