PDA

Переглянути повну версію : Різдво

Ромік
03.01.2008, 19:36:58
Різьдво - що є для Вас,
Чи приготували в в своєму серцю ясла для Ісуса

Антоніо
03.01.2008, 20:25:28
у мене виникає питання: чому ми святкуємо день народження людини якої ніколи небачили і яка нічого корисного для нас незробила?

Ромік
03.01.2008, 20:27:22
як би ти жив 2000 років тому тобачив і зрозумів з Він зробив

Закохана у Вітер
03.01.2008, 20:36:45
чому ми святкуємо день народження людини якої ніколи небачили і яка нічого корисного для нас незробила?
Якби Ісус був навіть простою людиною... Думаю, що кожен з нас святкує День чиєгось народження не тому, що він щось для нас зробив. Чи, може, я помиляюся?

Антоніо
03.01.2008, 20:38:11
я святкую дні народження близьких людей і родичів.

Ромік
03.01.2008, 20:43:00
незабувай про інших наприклад твої дані є на форумах (день народження) хіба тобі неприємно коли хто незнайомий тобі, тебе привітає?

Антоніо
03.01.2008, 21:07:31
можливо і приємно. але питання втому навіщо взагалі придумали таке свято. в кожній релігії є свої свята, під час релігійного свята поєднується навязування переконянь з радістю святкування (а хто відмовиться зайвий раз відпочити від роботи та щей випити чарку) таким чином долучають нових прихильників тої чи іншої релігії. релігійне свято це тільки один із способів...

Ромік
03.01.2008, 21:20:44
як кому. для мене це відпочинк душі

Irene
04.01.2008, 14:32:17
А навіщо зводити все до релігії та переконань? Для мене це одне з найбільш зближуючих родинних свят. Коли за столом лише найближчі і найдорожчі люди і ніхто не лукавить, і не шукає користі. От тільки коляднаків не пускаю, сама в дитинстві не ходила і не хочу підтримувати комерціалізацію такого чудового звичаю. Отож колядуємо в родинному колі також... А от цього року привіт самотність... Не хочу лукавити - тому з родиною не буду, а простити не можу і не хочу. Тому мабуть магія Різдва вже буде чекати на створення моєї сім*ї і зародження нових традицій.

Narkoz
04.01.2008, 17:25:12
Різьдво - що є для Вас,
Звичайно серед усіх проблем, буденностей в свято Різдва Христового треба забути про всі буденні справи, забути образи і належним чином приготуватися до свята. Це свято родинне, і від кожного з родини залежить яким буде Різдво в сім'ї на цей раз. Чи це буде теплота, щирість, любов, колядка, а не щось інше.
А наперододні маємо Святвечір (строгий піст), де споживаємо 12 пісних страв. В кожної сім'ї є різні традиції, хтось споживає страви на окремих тарілочках, а хтось з однієї більшої посудини. Потім колядують, згадують близьких та рідних, що вже не є з нами і закінчують вечерю молитвою, так само як і починали.

Закохана у Вітер
04.01.2008, 18:12:05
Люблю Різдво і нічого з цим не поробиш:)
Це, по суті, - час, коли неймовірно велика родина збирається в малій хатині (за традицією - в найстаршого з роду). Я народилася в родині музикантів... На різдво в нас святкова гулянка. Кожен показує що вміє:-]Співаємо колядки, граємо на музичних інструментах... Навіть коли хтось з кимось свариться (а рідко обходиться без цього), Різдво завжди залишає приємні спогади.
Чомусь відчуваю, що Новий Рік приходить саме після Різдва. Саме на Різдво (хочу того чи ні)прожит пропливає в пам"яті картинкою... І починається нове життя, в якому щось можна виправити, змінити на краще. Вдосконалити.
А щодо ясел для Ісуса... Чомусь мені завжди здається, що в моєму серці йому ніколи не буде зручно. Там стільки мотлоху, що треба розгрібати роки й роки... Мені легше сприймати Бога як невидимого друга, ніж жителя серця...

Юльця-Шпульця
04.01.2008, 18:13:21
Насправді для мене передрізв"яний настрій є набагато швидше... їду до батьків.. за мною завжди вареники і вушка.. а ше пампушки.. і вже в тій суєті народжується феєрія свята... коли готуєш.. коли думаєш про близьких... коли співаєш у родинному колі... коли думаєш про народження Христа.... І що за дурня казати нащо святкувати ДН особи яку персонально не знали..... ????!!! брєд... то ж по-суті ДН всього людства.... а який сенс святкувати ДН України... чи День Жінки... чи...дурня то все... якщо людина не відчуває, що Бог є посеред нас? Якщо нема того піднесення, то і говорити про то нема сенсу, чесно, людина того не зрозуміє і то буде переливання з пустого в порожнє..... Всіх із наступаючим Різдвом!!!

Ромік
04.01.2008, 21:42:11
Насправді для мене передрізв"яний настрій є набагато швидше... їду до батьків.. за мною завжди вареники і вушка.. а ше пампушки.. і вже в тій суєті народжується феєрія свята... коли готуєш.. коли думаєш про близьких... коли співаєш у родинному колі... коли думаєш про народження Христа.... І що за дурня казати нащо святкувати ДН особи яку персонально не знали..... ????!!! брєд... то ж по-суті ДН всього людства.... а який сенс святкувати ДН України... чи День Жінки... чи...дурня то все... якщо людина не відчуває, що Бог є посеред нас? Якщо нема того піднесення, то і говорити про то нема сенсу, чесно, людина того не зрозуміє і то буде переливання з пустого в порожнє..... Всіх із наступаючим Різдвом!!!

і тобі також

{ додано через 3 хвилини }

дякую що пыдтримало ы напоумила декого...

Антоніо
04.01.2008, 23:26:28
брєд... то ж по-суті ДН всього людства....
людство почало існувати задовго до тої події. і непогпно існувало.
а який сенс святкувати ДН України...
це для мене велике свято.

МАРИСЯ
25.12.2009, 13:21:36
Оскільки тема Різдва вже є створена, то відкривати нову не буду, але цікавить ваша думка стосовно наступного:
Чому ми, християни, не святкуємо Різдво всі разом? І як на Вашу думку, чи настане колись такий день, що ми без різниці в 2 тижні вітатимось один до одного "Христос народився!"

Тюльпанчик
25.12.2009, 13:41:22
Чому ми, християни, не святкуємо Різдво всі разом?
Бо релігію зробили сферою бізснесу і способом маніпулювання людьми.Християнство розділили на греко-католиків,римо-католиків і православних,що вважаю ідіотизмом.Одну релігію почали трактувати так, як вздумається кожній з верхівок різних напрямів.І кожна з церков веде свою політикуі прагне розширити сфери впливу.
І як на Вашу думку, чи настане колись такий день, що ми без різниці в 2 тижні вітатимось один до одного "Христос народився!"
Можливо і настане,якщо верховні чини церкви відкинуть свої власностворені релігії прийдуть до однієї-християнства,не втративши при цьому фінансової вигоди і впливу.Але це малореально.

ki773n
25.12.2009, 15:32:45
там де я народилась святкують Новий Рік та Різдво, а от Миколая ні, лише под подушку солодощі на нього підкладають і то не усі, так от, дуже люблю святкувати Різдво, коли збирається вся родина за вечерею наперодні, робиться кутя хресниками, а потім до церкви кто як може (навсеношню, або просто за ранку)..
Люблю це свято.

demiudg
26.12.2009, 12:20:59
Різьдво...
а йому там тісно не буде?
і відколи то ми, люд освічений, святкуємо РізЬдво?
для мене - ше пара вихідних, коли не знаєш куди себе подіти...
робота неможлива в принципі, бо решта п'є (ой, святкує))).

Лівія
27.12.2009, 16:15:44
а йому там тісно не буде?
і відколи то ми, люд освічений, святкуємо РізЬдво?
для мене - ше пара вихідних, коли не знаєш куди себе подіти...
робота неможлива в принципі, бо решта п'є (ой, святкує))).

Якщо тримати серце відкритим, то там поміститься і Спаситель і Всесвіт і Любов.

demiudg
27.12.2009, 20:16:48
Якщо тримати серце відкритим, то там поміститься і Спаситель і Всесвіт і Любов.
фіг там)) там відкрито, але ЗАЙНЯТО. Спаситель і Всесвіт відпочивають. любов.... подумаю))) там вже є Віра(то ім'я, а не маразматичне філософсько/духовне поняття)

Лівія
28.12.2009, 07:18:56
фіг там)) там відкрито, але ЗАЙНЯТО. Спаситель і Всесвіт відпочивають. любов.... подумаю))) там вже є Віра(то ім'я, а не маразматичне філософсько/духовне поняття)

А чому маразматичне? Чи віра в справедливість, в добро, в любов, зрештою є маразматичне поняття? Якщо хочете- віра в себе.
Відкрите серце не є зайнятим-бо відкрите:) що не ясно?

demiudg
28.12.2009, 15:13:17
Чи віра в справедливість, в добро, в любов, зрештою є маразматичне поняття?
певною мірою так. бо в то тра не вірити, а робити.
Вірою зазвичай прикриваються) або рятуюцця ті, у кого ніц більше не залишилося.
і зрештою я зрозумів що йшлося про віру як релігійність, бо віра в себе серця не стосуєцця(імхо).
і от чому більшість згадує про те добро і любов саме піфд різдво, начисто забуваючи про то решту часу?

Лівія
28.12.2009, 17:29:03
певною мірою так. бо в то тра не вірити, а робити.
Вірою зазвичай прикриваються) або рятуюцця ті, у кого ніц більше не залишилося.
і зрештою я зрозумів що йшлося про віру як релігійність, бо віра в себе серця не стосуєцця(імхо).
і от чому більшість згадує про те добро і любов саме піфд різдво, начисто забуваючи про то решту часу?

Бо, як писав Г. Сковорода:" Душа-це те, що робить траву травою, ліс лісом, людину людиною. Без душі-трава-сіно, ліс-дрова, людина-труп". Бо не тіло, а "душа є людиною". А душа походить від Того, Хто був споконвіку перед життям і буде після життя-вічно, отже вічна також... А з різдвом кожна жива душа відчуває своє народження як сина Божого, бо з цим ми всі стали як Його діти, як Він став нами.

demiudg
29.12.2009, 00:15:58
Бо, як писав Г. Сковорода:" Душа-це те, що робить траву травою, ліс лісом, людину людиною. Без душі-трава-сіно, ліс-дрова, людина-труп". Бо не тіло, а "душа є людиною". А душа походить від Того, Хто був споконвіку перед життям і буде після життя-вічно, отже вічна також... А з різдвом кожна жива душа відчуває своє народження як сина Божого, бо з цим ми всі стали як Його діти, як Він став нами.
при всій повазі: до чого міліція, як грім корову вбив?
про душу є інша тема.
а якщо то стосувалося мого останнього питання? ЧОМУ вони все-таки згадують про то тільки на свята? чи то не є лицемірством? і насрати на який образ вони створені.

Лівія
29.12.2009, 04:23:17
при всій повазі: до чого міліція, як грім корову вбив?
про душу є інша тема.
а якщо то стосувалося мого останнього питання? ЧОМУ вони все-таки згадують про то тільки на свята? чи то не є лицемірством? і насрати на який образ вони створені.

При всій повазі коментувати цього не можу.

demiudg
29.12.2009, 19:07:06
При всій повазі коментувати цього не можу.
просто нема аргументів , я так розумію. і не тра відмовок стосовно різкості висловлювань.

Зайченятко
29.12.2009, 23:01:30
Перепрошую, демігдг...чи як там))на кого вам "насрати" а то я шось не можу зрозуміти)))??

demiudg
30.12.2009, 11:45:23
а то я шось не можу зрозуміти)))??
пояснюю
якщо люди створені на подобу божу, то мали б памятати про то весь рік, а не тіки на свята. а так не є. логічно припустити, шо або вони не створені на чийсь образ, або їм то глибоко десь
Шо неясно?

Лівія
30.12.2009, 12:44:20
пояснюю
якщо люди створені на подобу божу, то мали б памятати про то весь рік, а не тіки на свята. а так не є. логічно припустити, шо або вони не створені на чийсь образ, або їм то глибоко десь
Шо неясно?

А чому ви думаєте, що ми не попам'ятаємо про Отця, Святу Трійцю і Богородицю? Але Різдво спасителя особливе свято і це як откровення для невіруючих і надія для слабких духом, що перебувають в сумнівах.

Зайченятко
30.12.2009, 14:34:41
Про Бога на різбво чи на паску згадують хіба такі як ви))а ні....ви ще пр нього на форумі згадуєте...

demiudg
31.12.2009, 16:26:43
Різдво спасителя особливе свято і це як откровення для невіруючих і надія для слабких духом, що перебувають в сумнівах.
точно))) особливо якщо не брати до уваги коріння того свята))))
спитайте себе : чи Ісус святкував різдво? чи його учні святкували різдво?Про Бога на різбво чи на паску згадують хіба такі як ви))а ні....ви ще пр нього на форумі згадуєте...
то була спроба образи? чи укол? примітивненько)) і якось.... не по-християнськи))))
до речі: християни святкують Пасху, а паску печуть))))
по бога згадую- хіба що на форумі. так само як він про мене)))

Зайченятко
01.01.2010, 15:39:28
пасху святкують євреї ,якщо вже на те пішло)))))

а що ви розумієте під словом святкування??пянка чи шо??
в християнстві свткування це значить молитва, почитання.а не те,що ви звикли для себе бачити.
примітивненько?)))нехай буде.але ж всетаке краще ніж ваші грізні аргументи)))))))))))))))

demiudg
01.01.2010, 21:03:29
пасху святкують євреї ,якщо вже на те пішло)))))

а що ви розумієте під словом святкування??пянка чи шо??
ой, та ви що?))) а Песах тоді що таке?)))
і поясніть, якого.. кгм, з якої причини християни святкують єврейські свята? своїх мало?))
Щодо святкування - в християнстві свткування це значить молитва, почитання.а не те,що ви звикли для себе бачити.
хм.. цікаво))) і звідки ти можеш знати, що я звик бачити? ти взагалі адекватна?
відколи то в християнстві свткування це значить молитва,
???? святкування завжди було святкуванням, а молитва- молитвою. одне не виключає іншого, але НЕ Є НИМ.

Зайченятко
01.01.2010, 21:17:48
не розумію чого ви чекаєта від мене)я вам пояснюю- ви не згідні)
свято- радість.я не сказала що свято є молитвою....а почитанням.п почитаєм ми Бога через молитву.

пасха в євреїв була ще до народження христа ,якщо не помиляюсь ,повязана з виходом євреїв з єгипту.В Біблії переклад звучить як пасха.в релігійних джерелах зустрічаєтсья слово Песах.це суті не міняє.

судячи з ваших висловів в мою сторону ви мене адекватною взагалі не вважаєте.то навіщо запитуєте про це?вас цікавить моя думка?

Лівія
04.01.2010, 12:20:27
Різдво Христове на порозі-забудьмо чвари, будьмо взаємно толерантні і терпимі один до одного. Бо передріздвяний піст включає в себе також духовне очищення. Я пробачаю своїм супротивникам...краще пізно, як ніколи! Підтримуйте.