PDA

Переглянути повну версію : На горі Високий Верх 6 годин у повітрі провели десятки лижників

Словотворець
07.01.2008, 18:57:16
На горі Високий Верх у Славському сьогодні зупинився підйомник. Крісельну канатну дорогу поблизу туристичної бази «Захар Беркут» відкрили лише торік. Як повідомили «Фактам» на базі, вийшов з ладу двигун.

Лижники, які саме піднімалися на гору, зависли над землею й кілька годин просиділи та холоді. Серед них багато дітей. Висота канатки подекуди сягає 15-ти метрів. Дехто в паніці намагався самотужки злізти з підйомника.

Частину відпочивальників вдалося зняти, коли канатка під власною вагою спускалася донизу. Тих, хто опинився низько над землею, рятували за допомогою мотузок і драбин. Рятувальні роботи наразі тривають.
Джерело: ICTV (http://ictv.ua/ukr/news_ukraine.php?news_id=107299)

Годину тому як дізнався, я в шоці.. завжди думав що в них на такі випадки є якісь спеціальні варіанти.. ага, а виявилось немає. Як подумаю що міг би теж там зара висіти.. ужс.. одні мати..

Юльця-Шпульця
07.01.2008, 19:15:03
Насправді жахливо... як я собі уявила, щоб зі мною таке сталося.... а ше й при самому версі, де такі хуртовини... ну мабуть на Захар Беркут більше не поїду, там тих 40 хвилин їзди вистачає щоб задубіти, а провисіти кілька годин... то не жарти... а ше й коли стемніє...

Roxie
07.01.2008, 21:32:27
знаєте... я ще тоді, коли з Моньою їхала на ту гору - щось так і тьохкало всередині... добре що той двигун не надумав тоді спинитись...

насправді то жахливо, але подібні випадки вже чула і уявляла як би то було жахливо, якби там сиділа я... не про Високий Верх випадки, але чула...

Monashka
08.01.2008, 01:48:08
Ну то взагалі куто… Якшо ше внизу, то можна сидіти, але там на полонині, якщо є вітер, то можна примерзнути.

Valdemarius
08.01.2008, 12:26:17
знаєте... я ще тоді, коли з Моньою їхала на ту гору - щось так і тьохкало всередині... добре що той двигун не надумав тоді спинитись...

насправді то жахливо, але подібні випадки вже чула і уявляла як би то було жахливо, якби там сиділа я... не про Високий Верх випадки, але чула..
я казав казав :) в мене рятувальники знайомі вони і там і там пашуть.... і волосянку вони клянуть бо там постійн як не поломані то з стовбів людей знімати :).... але ви послухали ростика... тоді повезло .. добре шо все добре...
на будні я їду на тростік, хто хоче зголошуйтесь ;)

Julijka
08.01.2008, 14:27:24
як не поломані
Еее... Страшно уточнювати... але як то "поломані"? Що геть зовсім? На смерть?:-S

Monashka
08.01.2008, 14:34:24
Що геть зовсім? На смерть?
Вальді про кріселку говорив, а не про людей.

Я там був на 1 січня і всьо фуричило нормально.

Юльця-Шпульця
08.01.2008, 14:39:36
я казав казав в мене рятувальники знайомі вони і там і там пашуть.... і волосянку вони клянуть бо там постійн як не поломані то з стовбів людей знімати .... але ви послухали ростика... тоді повезло .. добре шо все добре...е.... то раз на раз не приходиться.... я думаю, що повиснути на Тростяні на Заході на тих же кріселках ймовірність не менша....

SOLARIS
08.01.2008, 14:39:58
я перший раз на Тростян приїхав сидів десь пів години на кріслі - віли.. за 6 годин реально примерзнути до крісла..
я думаю, що повиснути на Тростяні на Заході на тих же кріселках ймовірність не менша.... на заході поставили кріселку??

Юльця-Шпульця
08.01.2008, 14:44:47
на заході поставили кріселку??ну та ціла канатна дорога, де можна задубіти і на шаленій висоті волочишся з пів години, то вона куди веде? хіба не на Захід? ну я можу помилятися... я погано досить в тих трасах на Тростяні орієнтуюся.... так що завжди прошу перший раз, щоб хтось зі мною з"їхав...

Valdemarius
08.01.2008, 19:42:43
Еее... Страшно уточнювати... але як то "поломані"? Що геть зовсім? На смерть?
поломані то такі шо не в роботоспособному стані, в в мясо це так назавжди тіпа :).. про мясо не знаю, але поломаних там шодня звозять, воосновному через пні які стирчать скрізь, як не дивно на тростіку значно менше... але тоже буває.. ми неа Україні ;)

{ додано через 2 хвилини }
е.... то раз на раз не приходиться.... я думаю, що повиснути на Тростяні на Заході на тих же кріселках ймовірність не менша....
на заході взагалі не гора, там поле, і я не памятаю шоб там були крісла, хіба шо цього року забацали.... незнаю, хоч той бугіль і карявий і ламається але він безпечний якшо бути уважним... а крісла це екстрім :)

{ додано через 5 хвилин }
ну та ціла канатна дорога, де можна задубіти і на шаленій висоті волочишся з пів години, то вона куди веде? хіба не на Захід?
не!! це крісельна дорога ше зх совдепівських часів... їй більше 30 років!.... вон овсе старе і дряхле витягує вона наверх туда куда сходяться всі бугеля (в тростяна 1 верх і 3 низи... замість крісла точно так само їде бугель в 2 рази швидше, але до нього треба трошки далі на бобіку проїхати коли їдеш з славська... і взагалі на тростяну нема крічельної дороги як такої, вона для екскурсій і для тих хто перший раз, ше на ній літом на верх їдуть шоб по спуску назад пошукати гриби і не перти в гору.... ми на україні :))))

{ додано через 9 хвилин }
Вальді про кріселку говорив, а не про людей.

Я там був на 1 січня і всьо фуричило нормально.
володька нетільки, я був свідком коли мій сусід на першиму спіску зачіпився за пень і поламав ребро, провалявся місяць в лікарні.... валявся він на горі десь голину, я зробив 4 спуски а він все лежав там... притому я рятувальникам позвонив зразу як побачив його... кароче нема про шо говорити, думайте самі про свою дупу, або сидіть в хаті...

Юльця-Шпульця
08.01.2008, 19:55:39
володька нетільки, я був свідком коли мій сусід на першиму спіску зачіпився за пень і поламав ребро, провалявся місяць в лікарні.... валявся він на горі десь голину, я зробив 4 спуски а він все лежав там... притому я рятувальникам позвонив зразу як побачив його... кароче нема про шо говорити, думайте самі про свою дупу, або сидіть в хаті...а я тобі скажу на те, що каталася минулого року в той же день ,коли хлопака на Тростяні вбився на смерть...
і що звідси за висновок? не їздити на лижі в принципі?

Monashka
08.01.2008, 21:52:22
був свідком коли мій сусід на першиму спіску зачіпився за пень і поламав ребро, провалявся місяць в лікарні....
мені цікаво, де він там пень знайшов на самому спуску.

mcandre
10.01.2008, 21:00:54
Я раз там катався. Там реально за час підйому замерзаєш. А якщо 6 годин провести в повітрі, то можна відпасти вниз сосулькою;)