Переглянути повну версію : Закриття доступу до труб в туалеті плиткою - правомірно? Питання до юристів
mcandre
27.10.2008, 19:37:44
Питання до юристів - чи правомірним є закриття доступу до труб в туалеті плиткою?
Прочитав Закон України "Про ЖКП" - відповіді там не знайшов.
Якщо правомірне, то якими витягами з Закону можете підтвердити? Де це питання обговорюється?
Thror
27.10.2008, 19:42:35
Якщо нема заборони, то просто нема змісту писати, що то дозволено.
З труб газову точно неможна закривати.
Словотворець
27.10.2008, 19:44:42
Наскільки воно правомірно не знаю, але..
Часто до тебе приходили до тих труб які ти збираєшся закрити? думаю що ні.. Зрештою як прийдуть і скажуть що то нправомірно, візьмеш молоток і розібєш плитку.. Хоча більш ніж впевнений що ніхто не прийде.. хіба коли в цілому будинку надумають міняти труби.
mcandre
27.10.2008, 20:05:00
Єдина зачіпка, яка є в ЗУ "Про ЖКП" є стаття 17 пункт 1, в якому говориться: "Споживач зобов'язаний забезпечити доступ до мережі, арматури, засобів обліку, розподільчих систем представників виконавця/виробника за наявності в них відповідного посвідчення для ліквідації аварій".
Якщо в мене труби закладені плиткою, то чи можна цей пункт розглядати таким чином: якщо я заклав труби плиткою і виникла аварійна ситуація, то я повинен ЗА ВЛАСНИЙ КОШТ цю плитку зняти?
Я вірно трактую цю статтю?
Irene
27.10.2008, 20:23:29
Я вірно трактую цю статтю?
Так. Пару років тому, моїм знайомим зробили з притки закривку (типу як є дверка до димоходів), просто до двох плиток додали магніти, і такі самі поставили щоб ті кріпились. І гарно закрито і доступ є.
Єдина зачіпка, яка є в ЗУ "Про ЖКП" є стаття 17 пункт 1, в якому говориться: "Споживач зобов'язаний забезпечити доступ до мережі, арматури, засобів обліку, розподільчих систем представників виконавця/виробника за наявності в них відповідного посвідчення для ліквідації аварій".
В розумінні цієї статті доступ - це впустити до приміщення, що знаходиться в приватній власності, в якому знаходяться відповідні інженерні мережі. У випадку відмови надати такий доступ, він здійснюється в примусовому порядку, зі складанням відповідного акту.
На рахунок плитки і труб - то питання не так до юристів, як до будівельників, оскільки тут діють ДБН, СНиП (будівельні і санітарні норми).
СНиП 2.04.01-85 "ВНУТРЕННИЙ ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ ЗДАНИЙ" передбачає всі вимоги до прокладки та доступу до каналізаційних та водопровідних мереж. Саме цей документ передбачає наявність люків, з допомогою яких забезпечується доступ до труб, визначає вимоги до матеріалу, яким можна закривати труби. Повний текст можу надати в приватному порядку.
mcandre
28.10.2008, 13:58:44
http://www.vashdom.ru/snip/20401-85/
здається, знайшов. треба ще знайти, де там говориться про "наявність люків, з допомогою яких забезпечується доступ до труб, визначає вимоги до матеріалу, яким можна закривати труби"
Див. п. 15.1., 17.9, 17.15, примітка 1 до п. 17.23
{ додано через 15 хвилин }
http://www.uapravo.net/data/akt388/page2.htm Ще оцей документ гляньте. П. 12.3.4.
{ додано через 30 хвилин }
Взагалі, не варто заглиблюватись в технічні нюанси, якщо виникає якась аварійна ситуація в інженерній мережі, потрібно викликати організацію, що обслуговує цю мережу (в даному випадку - Львівводоканал).
Кодекс про адміністративні правопорушення (ст. 150) передбачає відповідальність за порушення правил експлуатації інженерного обладнання. Справи про такі адмін. правопорушення розглядаються адмін. комісіями органів місцевого самоврядування (ст. 218).
Тому тут краще звернутися з листами в ЖЕК (щоб той звернувся в водоканал, бо договір укладається між споживачем та Львівводоканалом не напряму), райадміністрацію, в міську раду .
mcandre
28.10.2008, 16:59:28
Єва, можна поспілкуватись з Вами по ICQ?
{ додано через 56 хвилин }
Див. п. 15.1., 17.9, 17.15, примітка 1 до п. 17.23
шось тут http://www.uapravo.net/data/akt388/page2.htm і тут http://www.vashdom.ru/snip/20401-85/ не знайшов як ці пункти відносяться до справи:(
nA[0]
01.11.2008, 12:01:30
не знаю, чи правомірно, але якщо труби старі, то краще цього не робити. вони запросто можуть бути іржавими всередині, і триматися ледь не на фарбі. а закривши труби, про них автоматично забуваєш, потім можуть бути проблеми
mcandre
05.11.2008, 08:25:50
На жаль, у сніп не знайдено про нормування закладення труб плиткою чи чимось іншим
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.