Переглянути повну версію : Задовбав сусід з ремонтом!
neolviv
03.02.2009, 15:45:34
Народ.
Зіткнувся з такою проблемою. Сусід вже пів року робить ремонт. А в мене 3-місячний малюк, якому і в день треба спати (дитя має спати 18-годин в добу). Будинок панельний, і чути майже кожен звук, а коли він почав стіни валити, щось сверлити, терпець мій урвався. Вже кілька раз пробував з ним домовитись по-мирному. Три місяці тому обіцяв, що ще 2 тижні, і все... А тепер каже, що нема грошей на майстрів і робить ремонт сам, і невідомо, коли закінчить. Жінка вже викликала дільничого інспектора, а той каже - до 10 вечора він має право.
Хто може стикався з подібною ситуацією і щось порадить.
ssTAss
03.02.2009, 16:05:00
до 10 вечора він має право.
нажаль, то правда.. і ніц тутка не зробите, ну хіба по-людськи якось домовитесь
що робити? тєжко шось радити.. то є проблєма всіх курятників (багатоповерхівок).
P.S. а ше є такий диск "коли задовбали сусіди"))))) так там записані різні шуми. Включаєте його на повну, колонки в сторону сусідської квартири і... самі на півгодини гуляти)))))
neolviv
03.02.2009, 16:12:13
рівень шуму явно перевищує допустимий. Малюк не спить здригається від кожного удару. І от недавно було планове обстеження у нервопатолога і він виявив підвищену гіперзбудливість і виписав купу ліків і засокійливих, але ж я знаю від чого та гіперзбудливість. Я ж не за себе переймаюсь, я можу і потерпіти, і цілий день я нароботі, а малятко шкода, та і жінку, яка увесь час його заспокоює, і невстигає ніц зробити
CoH9I
03.02.2009, 16:15:55
neolviv, співчуваю, але ssTAss правий - ніц тутка не зробите
Наскільки я розумію - на те, що сусід піде на зустріч марно сподіватись. Шуміти йому у відповідь в Вашому випадку не варіант. Може маєте у кого пожити деякий час? Батьки, родичі, друзі?
А ще краще Вам порадитись із юристом, можливо така поведінка сусіда пов"яжеться із порушенням прав людини (в даному випадку дитини, але ж Ви її "опікун"), наприклад права на здоров"я...
neolviv
03.02.2009, 16:31:04
а чи є обумовлений по Закону термін проведення ремонтних робіт (3 міс,, пів року).
Не може ж він 5 років робити ремонт
ambertan
03.02.2009, 16:35:53
а чи є обумовлений по Закону термін проведення ремонтних робіт (3 міс,, пів року).
Не може ж він 5 років робити ремонт - нема такого обмеження, може робити все життя. В даному випадку лише потрібно дійти згоди, шляхом переговорів.
neolviv
03.02.2009, 16:42:42
В даному випадку лише потрібно дійти згоди
але нажаль згоди нема...
{ додано через 2 хвилини }
та от шукаю в неті щось схоже на закон про порушення громадського спокою, поки ніц конкретного.
Хіба що "Правила дотримання тиші в громадських місцях"
{ додано через 7 хвилин }
Правила дотримання тиші в громадських місцях
4.2...
....Нормативний рівень шуму на весь час проведення ремонтно-будівельних робіт в прилеглих житлових приміщеннях і прилеглих будинках не повинен перевищувати 40 ДБА. Забороняється проводити вказані роботи з 21-00 до 9-00 та у святкові і неробочі дні впродовж доби.
Цікаво, як заміряти той рівень шуму в 40 ДБА, і чи 40 то багато.
І сусіда можна підловити на тому, що і в суботу він теж робить ремонт...
спеціально подивилася де Ви живете,бо в мене зверху в під’їзді такий самий...безпридєл..думала ми сусіди)))Я от зара пишу пишу а в мене зверху молоток і свердло____дістали___тому повністю розумію-ніякого спокою нема,а ше дитина.....До речі в мене то всьо продовжується тоже дуже довго,довше ніж в Вас:приблизно років ....5....//Але різниця в тому шо мій сусід майстер,і я так розумію робить меблі,тумбочки там якісь,на дому...//
Так от нічо подіяти з тим не можливо,принаймі мені сказали не "рипатись"...ітак нічо не докажеш...
Можу лише поспівчувати....
Ostin
03.02.2009, 17:39:46
Цікаво, як заміряти той рівень шуму в 40 ДБА, і чи 40 то багато.
. шумомір треба,інакше ніяк Рівень шуму, дБ
Постріл снаряду 170
160 Постріл гвинтівки
Старт космічної ракети 150
140 Зліт реактивного літака
Блискавка 130-120
110 Рок-музика
100 Важка вантажівка
Відбійний молоток 90-80
Салон автомобіля 70
60 Машбюро
ambertan
03.02.2009, 17:58:33
Цікаво, як заміряти той рівень шуму в 40 ДБА, і чи 40 то багато- сусід точно не перевищує!!!
{ додано через 53 секунди }
4.2...
....Нормативний рівень шуму на весь час проведення ремонтно-будівельних робіт в прилеглих житлових приміщеннях і прилеглих будинках не повинен перевищувати 40 ДБА. Забороняється проводити вказані роботи з 21-00 до 9-00 та у святкові і неробочі дні впродовж доби- тільки для юросіб, для фізосіб роблять декілька попереджень протягом пів року((
Пілот
03.02.2009, 20:13:17
купіть дитині затички в вуха - швидко,ефективно і без лишніх нервів
Олелько
03.02.2009, 23:09:28
Як варіант: викличіть дільничого невропатолога й патронатну сестру, нехай обстежать умови проживання малюка й складуть акт, де зазначать фактор шуму від ремонту. Тим паче, що вже є певні відхилення. А з тим можна звертатися у відповідні органи: райадміністрацію, санстанцію, суд. Попередьте сусіда, що напишете заяву санітарному лікареві з проханням провести експертизу помешкання і впливу шуму на дитину. Думаю, що подіє.
До того ж в законі "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення сказено:
"Проведення на захищених об'єктах ремонтних робіт, що
супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять
першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні -
цілодобово. Власник або орендар приміщень, у яких передбачається
проведення ремонтних робіт, зобов'язаний повідомити мешканців
прилеглих квартир про початок зазначених робіт. За згодою
мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи
можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що
утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен
перевищувати санітарних норм цілодобово".
Замутіть звукоізоляцію стіни від сусіда. є недорогий варіат - лотки під яйця, три шари (думаю, цього вистачить, щоб зменшити рівень шуму принаймні удвічі), поміж ними смола.скріпляєте це скотчем і робите конструкцію на всю стіну. Так, це теж коштує, але здоровя дитини дорожче...
П.с. я розумію, що мене зараз можуть зашикати, але в ситуації, як вона описана, треба думати, що можете зробити ви, а не що може зробити сусід...
Ostin
04.02.2009, 06:31:50
а пінопласт для таких цілей не піде?
ssTAss
04.02.2009, 08:39:17
а пінопласт для таких цілей не піде?
не зовсім... є звукоізоляція з спеціальної мінеральної вати (акустик батс), є інші звукоізолятори (троха погугліть і буде вам щестє), але пінопласт всередину приміщення не радив би
neolviv
04.02.2009, 10:50:04
Замутіть звукоізоляцію стіни від сусіда
на жаль не підійде, це сусід звеху, стелю важче звукоізолювати, та і толку буде мало - будинок панельний...
на жаль не підійде, це сусід звеху, стелю важче звукоізолювати, та і толку буде мало - будинок панельний...
Принцип такої "народної" звукоізоляції якраз в тому. що не залежить, яка стіна. Тим більше, якщо це стеля. І я б не сказав, що стелю важче заізолювати, навпаки, це простіше, адже вона не заставлена і не завішана, просто треба цю всю конструкцію чіпляти не скотчем, а на рейки, розташовані по периметру. Четверо людей щзроблять це все за три години. Єдине. що а такому варіанті не варто пробувати. краще відразу використати не три шари, а 5 (10 шарів вистачає, аби заізолювати дискотеку на 200 людей з потужним звуком - 120-150 Дб. Це, звичайно, трохи дорожче і трохи мінінгіту, але повторюю - ніщо не може бути дорожчим і важливішим за здоровя дитини. До того ж, це не на один раз - надалі, хто б там не жив і що б не робив, вас не турбуватимуть ні ремонти, ні нічні пиятики, ні танці чи переставляння меблів.
Monashka
04.02.2009, 13:56:16
Звукоізоляція — це варіант, але вона не допоможе від вібрацій, які створює перфоратор, молоток і тому подібне.
Я б робив інакше. Встав би десь в годині третій ночі і почав фігачити в стелю. Після тижня часу сусід би захотів поговорити.
CoH9I
04.02.2009, 14:00:00
Встав би десь в годині третій ночі і почав фігачити в стелю.
Monashka, угу, і дружина би поряд стояла з дитиною на руках, допомагала би...
ambertan
04.02.2009, 14:57:08
Принцип такої "народної" звукоізоляції якраз в тому. що не залежить, яка стіна. Тим більше, якщо це стеля. І я б не сказав, що стелю важче заізолювати, навпаки, це простіше, адже вона не заставлена і не завішана, просто треба цю всю конструкцію чіпляти не скотчем, а на рейки, розташовані по периметру- скільки ж це вийде в сантиметрах? при і так низьких стелях в панельних будинках?
В мене були війни достепенно навпаки - сусіди зверху просинались о 7 ранку разом з малою дитинкою, і давали їй бавитись мячикм маючи паркетну підлогу... я розумію шум який створює дитина, але шум який створюють навмисне я не розумію, вирішив чимсь подібним до того шо казав монашка, але трохи мягче.
а і ще анекдот "в тему"
Якщо сусіди дістали Вас музикою до 2-ї ночі, перезвоніть їм о 3-тій і скажіть, що це було супер!
Амбер, ще раз кажу - здоровя дитини важливіше за сантиметри...
А взагалі, спробуйте зрозуміти й логіку сусіда - він має жити в недоремонтованій квартирі, доки дитина не виросте? Я так розумію, що крім роботи деколи по суботах, він закону не порушує...
CoH9I
04.02.2009, 18:16:15
neolviv, слухайте, а давайте будемо зразковими сусідами! Ви йому допомагайте з ремонтом робочими руками, а він, щиро вдячний Вам за це, буде намагатись якомога менше турбот спричиняти сну Вашої дитини )))
ambertan
04.02.2009, 20:37:48
Амбер, ще раз кажу - здоровя дитини важливіше за сантиметри- так, однозначно важливіше!!! але , в панельному будинку, де і так простору обмаль- його зменшувати із-за того, що хтось інший собі покращує життєві умови? нема рівноваги!!!
- так, однозначно важливіше!!! але , в панельному будинку, де і так простору обмаль- його зменшувати із-за того, що хтось інший собі покращує життєві умови? нема рівноваги!!!
Ми боремося за світову справедливість чи намагаємося вирішити проблему?
ambertan
04.02.2009, 20:43:14
намагаємося вирішити проблему- намагаємось вирішити проблему, шляхом правового втручання з попередньо проваленими переговорами)))
- намагаємось вирішити проблему, шляхом правового втручання з попередньо проваленими переговорами)))
поки ви будете розбиратися шляхом правового втручання (при том, що формально сусід правий, і навіть якщо ви доведете, що він робить ремонт в суботу - йому просто заборонять робьити ремонт в суботу), дитина виросте і відпаде головна проблема. Та й ремонт, я так думаю, вже доробиться.
А варіант, який пропоную я, займає кілька годин часу на закупи і кілька годин - на реалізацію. Це спосіб вирішити проблему ВЖЕ, при цьому не залехати від сусіда, дільничного, жеку, суду і теде і тепе...
ambertan
05.02.2009, 08:34:26
А варіант, який пропоную я, займає кілька годин часу на закупи і кілька годин - на реалізацію. Це спосіб вирішити проблему ВЖЕ, при цьому не залехати від сусіда, дільничного, жеку, суду і теде і тепе... - я не оспорюю дієвість даного методу, але дивлюсь на цей варіант з власної точки зору:
- дитина може мати алергічну реакцію на таку стелю;
-проведення міні ремонту- також стрес- як для батьків, так і для дитини;
- звичайно ж потрібно поступатись( в даному випадку зуродувати власну квартиру, задля вирішення проблеми на 1-2 роки), а що потім? -робити в себе ремонт?
- так сусід повинен зробити ремонт- це його право, але ж можна домовитись про перерви протягом дня- для сну дитини?
ssTAss
05.02.2009, 18:50:32
- я не оспорюю дієвість даного методу
а я оспорюю. кумедно (то так м'яко сказано) якось то виглядає - "обклеювати стіну лотками від яєць". Пане Все, шось тутка не то.. є ж купа сучасних матеріалів, з якими то зробити простіше та й естетичніше.. А оті лотки... пригадалося мені книжки за союзу і початку дев'яностих... різних там "зроби сам" чи "як зробити абажур з старих стоптаних підошв")))
в даному випадку зуродувати власну квартиру
п'єть балів)))... власне, зуродувати
Monashka
05.02.2009, 19:10:41
Моя двоюрідна сестра росла за кількасот метрів від військового аеродрому (Черляни, якщо хто в курсі), де цілий день взлітали на сідали винищувачі, а вона під той звук міцно спала на балконі. І виросла, зараз виховує троє дітей, ніякої підвищеної збудливості. А невропатолог просто хоче відкат отримати від аптеки.
а я оспорюю. кумедно (то так м'яко сказано) якось то виглядає - "обклеювати стіну лотками від яєць". Пане Все, шось тутка не то.. є ж купа сучасних матеріалів, з якими то зробити простіше та й естетичніше.. А оті лотки... пригадалося мені книжки за союзу і початку дев'яностих... різних там "зроби сам" чи "як зробити абажур з старих стоптаних підошв")))
Можете сміятися скільки завгодно, але я знаю чимало нічних клубів (не лише в Україні, але й в Польщі, і в Німеччині), де саме в такий спосіб замучено звукоізоляцію. Тому що це ДЕШЕВО. Можете порадити й дорожчі варіанти - це ваше право. А зробити так, щоб це не уродувало квартиру, дуже навіть просто. Пофарбуєте - і ніхто навіть не зауважить, з чого то зроблено.
{ додано через 2 хвилини }
До речі, саметакі матеріали найменш імовірно викличуть
алергічну реакцію
на відміну від всілякої хімії-синтетики.
і це не ремонт! це кілька годин роботи і конструкція, яка знімається потім взагалі за 20 хвилин, коли відпаде потреба.
Вам хочеться вирішити проблему чи пофілософствувати?!
mike9617
15.02.2009, 21:07:42
Ох шановні, я до всіх в опозиції :), бо сам вже другий рік роблю ремонт. Правда підімною маленьких дтей нема. Але сусіди всеодно кіпішують. Поділюсь досвідом. як ми домовились.
Найперше, я застелив підлогу картоном від гофроящиків в два шари. По-друге, найбільший шум виникає, коли валиш стіни і коли перфоратором свердлиш діри в бетонному перекритті. Така робота на одну кімнату займає орієнтовно 16-20 годин, або 3-4 години в день впродовж тижня. Перед початком таких робіт я пішов до сусідів і ми узгодили час, коли я це буду робити. Досягали компромісу довго, бо сусіди мене всіляко перконували, що мені ремонту не потрібно. Але в кінці ми всетаки вибрали той час, коли ябуду їм найменше заважати.
Всі інші роботи, якщо їх проводити акуратно, то сильноо шуму не завдадуть. Хіба інструмент з рук падає, але це знову питання акуратності.
Гірше, коли майстри щось роблять. Цим дядькам все пофіг, вони товчуть так, що в сусідніх будинках штукатурка відпадає, і мають в носі сусідів.
Ostin
15.02.2009, 21:22:43
коли валиш стіни . до цугундера за самовільне перепланування!!!!!!!!
mike9617
15.02.2009, 21:40:46
Не несучі стіни, а гіпсові перегородки, або перегородки в чверть цегли. Ніяких важливих конструкцій не порушено, комунікації на місці. Проблеми можуть виникнути тільки при продажу, і то якщо покупець впреться.
neolviv, цікаво, як же ви вирішили свою проблему?
neolviv
01.04.2009, 15:26:25
neolviv, цікаво, як же ви вирішили свою проблему?
Коли вже почали підіймати кіпіш інші сусіди, йому прийшлось піти на поступки. Поки домовились так: саму гучну роботу (сверло, перфоратор) він робить з 11 до 13, коли жінка йде з малим гуляти, а всю решта роботи - протягом дня до 21-ї години з перервою в 2 години з 15 до 17-ї
neolviv,що значить
почали підіймати кіпіш інші сусіди
погрожували розпрацвою, судом, міліцією, чи робили дрібні пакості, посто морально тиснули?
досвід все-таки важливий....
racer931
02.04.2009, 07:24:45
дааа люди прочитав це все аж настрій піднявся:)виявляється не тільки в мене подібна ситуація панельний будинок і сусіди які можуть прийти в 1 ночі і бігати по хаті сваритись]:-> плюс ремонт внизу потім наверху...живу в панельному будинку 15 років і регулярно кожен рік хтось робить ремонт вже так то остогидло кожен робить сам і робить коли захочу а йому може встрілити в голову і зранку а може і вночі
єдине що можу сказати згоди важко дійти коли ти сам а коли ти приходиш з кимось тобто наприклад з сусідом який збоку і кажеш що у вас двох штукатурка сипеться тоді той хто ремонтує починає думати а поки ти сам ходиш просиш то їм по барабану а як тіки прийдеш з кимось і скажеш що заяву в міліцію напишеш причому не тільки двоє з сусідом а ще й з іншими сусідами тоді вибачте за слово ВОНО починає думати а до того тіки дрель в руках і сверлить...а те що в мене вдома слова сказати не можна такий шум стоїть то таке...=)
Все,
головне щоб побільше людей з незадоволеним лицем і бажено високих і великих чоловіків
приходиш один раз з сусідами і акуратно пояснюєш якщо людина має мозг
доходить зразу ну а якщо не має то можна чуть пригрозити тоді теж дойде
головне щоб було пару великих чоловіків і зразу все дойде:)
racer931, це все теорія, мене цікавить, що допомогло в тому конкретному випадку...
neolviv
03.04.2009, 23:06:32
racer931, це все теорія, мене цікавить, що допомогло в тому конкретному випадку...
Мабуть, все таки він не захотів остаточно псувати відносини з сусідами. Та і кількість обурених теж вплинула. Якщо один сусід скаже - ти мені заважаєш, то одне, а якщо четверо і усі разом до тебе нагрянуть додому - тоді інша розмова - конструктивніша :)
angelochek_
16.01.2010, 14:44:02
УРА! Знайшла знайому темку, а то б створювала нову)
Сусіди за стінкою голосно дивляться телевізор до 2 ночі. Як повпливати? Ніяких заходів ще зроблено не було.
Одразу викликати міліцію? Це Київ, вона поки доїде, то сусіди вже спати повлягаються.
Підкинути в поштову скриньку витяг з законодавчих актів? Не думаю, що це може повпливати, та й сума штрафу не така вже велика = 250 грн.
Поділіться будь-ласка, бо сьогодні ще виспалася, бо вихідний, а якзщо це буде в будній день, то буду злюща.
angelochek_, для початку варто просто сказати їм, що це вам заважає. Ви не повірите, але це часом допомагає :)
якщо не допомагає, у цьому випадку все дуже просто. якщо сусіди не сплять допізна, значить, вони пізніше за вас прокидаються. відповідно, щойно прокинувшись, врубуєте на повну котушку музику, бажано щось ритмічне, щоб заодно збиратися було веселіше. Я особисто обрав би AC|DC ;-)
angelochek_
16.01.2010, 14:53:04
Проблемка, в мене одна кімнатка, мені від їхньої акустики ніде дітися, а в них аж чотири кімнати, то їм простіше від моєї ритмічної музики заховатися =))
Я навіть підозрюю, що у найближчій кімнаті до моєї квартирки вони влаштували такий собі кінозал...
Народився ще варіант вимикати їм пробки на електрощитку =))
angelochek_, спочатку все-таки скажіть їм, що вам це заважає...
А щодо чотирьох кімнат - позичте нормальний підсилювач і врубайте Sepultura...
demiudg
16.01.2010, 19:17:24
врубайте Sepultura...
як на мене- Джудас пріст - Джугулятор -ефективніше)))
Знайомий так і робив. а в нього активні колонки Радіотехніка-С-70))))
сорки за оффтоп.
Monashka
16.01.2010, 22:04:20
Спочатку треба сказати. Якщо не подіє, то принести дві цеглини і довбити їх зранку перфоратором. Якщо музика може навіть і подобатись, то звук перфоратора бісить всіх.
жанетка
24.01.2010, 22:48:20
мабуть пора Вам робити ремонт вбиваєте 2 зайців
1. зробити звукоізоляцію стіни
2.трошки шуму їм в профілактику
vBulletin v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.