PDA

Переглянути повну версію : Проїзд знову дорожчає!!!

Валентин
22.08.2009, 21:39:08
Від завтра тариф на проїзд у маршрутних таксі, які працюють у режимі «експрес», становитиме 1 грн 75 коп. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради 21 серпня. Тарифи підняли у зв'язку зі зростанням цін на паливно-мастильні матеріали та розміру мінімальної заробітної плати. Попередньо відбулись громадські слухання з цього питання, а також проект рішення погоджено відповідними службами.

Проте проїзд у міському електротранспорті залишається 1 гривню і найближчим часом переглядатись не буде.

http://www.city-adm.lviv.ua/news/view/6250-vid-zavtra-zmineno-tarifi-na-projizdu-u-marshrutnih-taksi

Солідна
22.08.2009, 21:55:41
Дякуємо за (хай і не дуже приємну) інформацію!

Silentium
22.08.2009, 23:19:47
Мдя...я в шоці..Ніби небагато підняли, але якщо порахувати скільки піде на тиждень проїзду..Треба практикувати швидку ходьбу, або трамваї..:-|

Rol@nd
23.08.2009, 08:23:29
Перевізники всеодно впевнено говорять про 2 грн!

І, зважаючи на ціни на бензин, я їх розумію :-[

mcandre
23.08.2009, 08:32:28
Перевізники їздять на дизелі. І на 25% підняти вартість проїзду - то означає значно змінити стан маршруток.

Солідна
23.08.2009, 09:57:53
Я абсолютно згодна, що подорожчав бензин, подорожчали запчастини (сама з ними маю справу), але де ж якість обслуговування?!!!!!!!!!!!!!!!! У мій район після 20,00 не доїхати, маршрутки принципово ввечері не ходять, як кудись ідеш на "забаву", то назад або на таксі, або пару кілометрів пішки! Водіїї хамлять, зупиняються де хочуть і як хочуть. От вчора: 35 хв. чекала на Грінченка маршртку (при цьому інших маршрутів проїхало по три машини), а коли під"їхала наша 42, то водій принципово не хотів відкрити задні двері, хоча було море людей, усі з торбами (бо ж ринок поруч), і в основному жінки, і коли ми зробили водію зауваження на рахунок задніх дверей, то у відповідь почули лише образи!! ТО ЗА ТКЕ Я ПОВИННА ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ?????

Silentium
23.08.2009, 11:23:11
принципово не хотів відкрити задні двері
вони хочуть по більше грошей!(не дай бог хтось зайде через задні і не заплатить)!

Halchenya
23.08.2009, 17:26:35
прочитала про це вчора в газеті.. ==" вкотре серойзно задумалася над тим, щоб пішки ходити до універу..

Silentium
23.08.2009, 22:13:03
Я сьогодні їхала ще по 1.50 грн...

fuxx
23.08.2009, 22:41:01
І, зважаючи на ціни на бензин, я їх розумію
А я - ні!
Оскільки вартість бензину не становить основну долю їхніх затрат, це звичайна відмазка.

І як на те пішло, спершу після подорожчання бензину до 7 грн. вон підняли до 1,5грн. Потім бензин подешевшав - ціну не опустили. Тепер знову подорожчав до 7 з хвостиком то вже їм знову є нагода вибити 2 грн і додаткових 30 % прибутку.

Валентин
23.08.2009, 22:42:44
Проїзд піднімається здається з вівторка....

Анджей Хаата
24.08.2009, 15:01:21
Хлопцi дуже вам добре,бо в нас вже рiк у "маршрутках" 2грвн,метро 1.50,а тролейбус,трамвай-1грвн.Не переймайтись,це не саме гiрше у життi

mcandre
24.08.2009, 15:31:11
Ти правий. Дехто каже: "Я не їжджу на машині бо зараз бензина дорога". Я думаю, що бензина, чи проїзд, чи ще щось дешевшими ніколи не буде. Ціни не виникають з неба, їх диктує ринок та інші фактори.
Тому розумні люди не бідкаються на ціни, що постійно ростуть, а думають, як заробляти більше.

g_oleksiy
24.08.2009, 16:29:57
Та не про те річ. Я наприклад не проти підвищення цін, але реально і змістовно ОБГРУНТОВАНОГО. От немає навіть обліку пасажиропотоку. Увага ЗАПИТАнНЯ: ЗВІДКИ ВОНИ ВЗЯЛИ ТОДІ ЩО ТРЕБА ПІДВИЩИТИ ЦІНУ НА ПРОЇЗД І НА СКІЛЬКИ САМЕ? Корупція та й годі.

mcandre
24.08.2009, 17:26:17
Проблема полягає у тому, що водій перевозить за день, скажімо, 100 пасажирів - цього вистачає на те, щоб купувати нову маршрутку щотримісяці і оплатити весь процес.

Сам водій і власник маршруту заявляють, що провозять не 100 а всього 30 пасажирів, чого, навіть, не вистачає щоб забезпечити відповідний технічний стан автомобілів.

Ось тому і потрібно підняти вартість проїзду, щоб ці 30 пасажирів "платили" за решту 70. В реальності, умови проїзду практично не зміняться.

g_oleksiy
24.08.2009, 18:01:43
Я ж кажу:"Корупція та й годі". Що то за бздура? Яка це маршрутка в день перевозить всього 30 пасажирів? Це кількість пасажирів ОДНОГО РЕЙСУ в "середній" маршрутці, а не за ДОБУ. Мдааааа....

fuxx
24.08.2009, 18:15:39
Знайомий - водый маршрутки. Працював на декількох різних маршрутах по Львову.

Так на жодному маршруті бензин не дотягував до 50% прибутку, а десь близько 30%. На що ж перевізники заявляють що складова палива 70%!!!!!

mcandre
24.08.2009, 18:16:34
g_oleksiy, та я навів умовні дані.

Анджей Хаата
24.08.2009, 21:08:21
А зараз скiлькi коштуе проiзд у Львовi?

Валентин
24.08.2009, 21:58:14
наразі 1,5 грн...

Анджей Хаата
25.08.2009, 00:46:45
В нас велике мiсто,е дуже велики вiдстанi,е маршрутка яка коштуе аж 2,75грвн.,це iхати десь 45хвилин-до години...але коли iдешь до коханоi,то немае значення,згоднi?...треба зараз поцiлувати мою кохану...

Shine
25.08.2009, 14:18:39
Забігла нині в маршрутку з наготовленою 1,50. За мною аналогічно. Нам ніц не сказали. Виходить хто хоче дає 1, 50 або 1, 75 - на ваш вибір.

Анджей Хаата
25.08.2009, 14:46:13
Мабуть водiй погано бачить без окулярiв,або з кимось вже полаявся з цього поводу,вже втомився пояснювати

Словотворець
25.08.2009, 14:50:07
ТО ЗА ТКЕ Я ПОВИННА ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ?????
Не їзди! Ніколи нічого не зміниться, бо люди і далі продовжуватимуть їздити в цих бидловозах.

Для тих хто думає що дає 1.5 і повинен отримати супер сервіс.. мушу вас розчарувати, бо не такий то легкий бізнес як вам здається. Поміркуйте самі.. який би той автобус не був, але скільки може пройти така залізяка повністю забита людьми по наших дорогах? Частина автобусів збирається в нас, тому і якість запчастин відповідна. Ви мабуть ніколи не бачили як водії маршруток на вулканізації самі знімають колеса щоб не попадати в лишні гроші.. і це коли 23 чи 24 год. А чи не думали ви про те скільки коштує такий автобус і скільки людей через нього має перейти щоб тільки він окупився.. тільки от один момент чи він доживе до того часу.

Тепер подивимось на це з іншого боку.. припустимо проїзд стане 2 грн., ви за місяць наїжджаєте 200 грн це 200/30=6,66 грн на день, або 4,44 поїздки кудись. Після подорожчання ви платитимете 233,33 грн, тобто на 33,33 грн більше. Тепер скажіть що таке 33,33 грн якщо чашка сумнівного чаю зараз коштує 10 грн. Коротше кажучи перестаньте скиглити, ходіть пішки!

Для любителів комфорту.. якого милого пхатись в маршрутку, якщо там таких самих любителів комфорту вже підзавязку?

g_oleksiy
25.08.2009, 17:04:32
Не їзди! Ніколи нічого не зміниться, бо люди і далі продовжуватимуть їздити в цих бидловозах.
Не потрібно тут емоцій. Йдеться про те що громада ВСЬОГО-НАВСЬОГО хоче нормального обгрунтування, аналізу, і бодай ТЕО. От Антимонопольний комітет не дозволив 2 гривні. Підстава? На якій підставі? А На якій підставі 1,75? Я ж кажу: мене наприклад обурює не те що піднімається вартість проїзду, а як це робиться, непрозоро і в темну. Може там взагалі його не треба підіймати: нема чого перекладати ризики підприємця який набрав валютних кредитів на клієнта!

mcandre
25.08.2009, 17:20:23
Сьогодні по радіо почув підставу - збільшення середньої заробітної плати і збільшення вартості запчастин та витратних матеріалів.

Silentium
25.08.2009, 18:17:55
Виходить хто хоче дає 1, 50 або 1, 75 - на ваш вибір.
Сьогодні в маршрутці дала 1.50, а мені водій чуть не нахамив що має бути 1.75..але він сказав то ТАКИИМ ТОНОМ, ніби я "зайцем взагалі хотіла їхати"...Не подумайте що я хотіла щоб він мене завіз за 1.50, просто думала що проїзд ще по-старому..Зато як їхала назад іншою маршруткою, запитала скільки проїзд, то мені сказали що ще 1.50..хм..

Irene
25.08.2009, 20:53:48
Сьогодні в маршрутці дала 1.50, а мені водій чуть не нахамив що має бути 1.75..але він сказав то ТАКИИМ ТОНОМ, ніби я "зайцем взагалі хотіла їхати"...
Спробуй наступний раз розрахуватись з ним йогуртом Danone за 1,75, як в рекламі... Доречі не погане попередження було...
Я ж кажу: мене наприклад обурює не те що піднімається вартість проїзду, а як це робиться, непрозоро і в темну.
Коли останнього разу спробували підняти ціни у відкриту, було купа страйків. Які не тільки не дали можливості людям нормально добратись по місцях праці, але і нерви багатьом поїли...
Може там взагалі його не треба підіймати: нема чого перекладати ризики підприємця який набрав валютних кредитів на клієнта!
Окей... у відповідь... Чому всі мали купувати техніку, закуплену по старому курсу долара, за ціни з переоцінкою у відповідності до нинішнього курсу? Чому при прогнозуванні подорожчання ціни на сировину, заводи використовуючи сировину закуплену раніше, по старим цінам, продає продукцію по новим? Всього навсього, тому... що якщо він продасть продукцію по старим, то не зможе купити достатньої кількості сировини для виготовлення нової партії товару... Хоча кому я розказую... Пригадується, що дехто фінансист, чи принаймні з фінансами має справу... то чому такі питання?! І тут без жодного переходу на особистості... Просто якщо всі раптом поставлять так питання, то приїдемо ми скоресенько... скорше ніж "криза" скінчиться...

4rest
25.08.2009, 21:02:15
Як перевізники обчислюють кількість перевезених пасажирів? Адже жодних квитків у львівських маршрутках немає. "На воко"? :) Звідки беруться первинні розрахункові дані?

Irene
25.08.2009, 21:23:53
Як перевізники обчислюють кількість перевезених пасажирів? Адже жодних квитків у львівських маршрутках немає. "На воко"?
Бррр... А хто каже що рахують пасажирів? Звиняйте..., але якби опирались на такі дані, то торговим агентам платили би амортизацію і оплачували бензин по кількості відвіданих клієнтів а не кілометражу, чи зносу авто? Круто... Тоді б точно тупо підрозказ був... Ну чого всі рахують кількість пасажирів? Загалом рахується на одну заміну масла (10тис км, наприклад), потрібно 1/3 вартості шин, певни витратка по ходовій і т.д., а також Т/О, далі пальне і співвідношення до наїждженого кілометражу. А там скільки взяв шофер на горб, то його особиста справа... Так само, як відкати, лівак і т.д. Чи Ви знаєте нарахування З/П з урахуванням можливих махінацій, чи використають їх, чи ні?
Звідки беруться первинні розрахункові дані?
Вартість шин, кількість замін масла за оптимальний пробіг тих самих шин, також вартість самих розтратних матеріалів і роботи, Т/О (сюди входять всі дрібні, не глобальні ремонти), пальне і знос автомобіля (якщо авто на балансі) - усі ці моменти до саме того стартового розрахованого кілометражу (наприклад 30тис км) дають ціну проїзду на даному авто на відстань 1км. А вже далі... вимірюється маршрут в км, з урахуванням затрат на прогрів авто, затори і т.д і середньостатистичний, ймовірний наплив пасажирів, який загалом береться у співвідношенні до району, загального населення міста, яке користується громадським транспортом (приблизно, здебільшого беруть все населення, яке може оплачувати проїзд (тобто населення віком від 7-ми років і до ***) і тоді виводять середню ціну на душу населення всього маршруту, а далі більш реалізують дані по відношенню до місткості одного авто і часових розкладів (час пік і т.д.). Ніхто не рахує скільки реально за день перевозить одна маршрутка... То не настільки важливо... бо день-дню - різниця...

mcandre
25.08.2009, 21:27:54
А така ситуація - підприємець набрав кредити по курсу 5 а тепер курс 8 і він піднімає ціну щоб змогти віддати кредити. Чому він не банкротує а змушує покупця оплачувати його кредити?

У споживача зарплата пропорційно курсу не росте ж.

Irene
25.08.2009, 21:38:12
А така ситуація - підприємець набрав кредити по курсу 5 а тепер курс 8 і він піднімає ціну щоб змогти віддати кредити. Чому він не банкротує а змушує покупця оплачувати його кредити?
Споживач купив авто у кредит для власного користування по курсу 5-ть, а тепер віддає по курсу 8-м... Зарплата в нього прорційно не росте, але:
1. якого милого він брав валютний кредит при отриманні З/П в гривнях?
2. Хто йому лікар, що він використовував авто для власних цілей, а не був таким підприємливим і не здав в оренду?
3. Якби він здав в оренту це авто, то він би також своєму орендарю підняв би ціну, і його б не сильно турбувало, чи ростуть доходи його оренларя пропорційно...
У споживача зарплата пропорційно курсу не росте ж.
Продукти також виросли в ціні... і шо? Не їсти?
mcandre, та розмова до логічного завершення не дойде, тому що:
1. не можна судити тільки з однієї сторони, подумай, якби ти був тим підприємцем, ти би далі тримав ціни? Хоча все навколо росте?
2. Маршрутка не є життєво необхідним фактором, але як фактор "а поговорити" якраз підходить... Чомусь ніхто не скаржиться що техніка подорожчала... продукти харчування... лікарства... Таке враження, що через це подорожчання всі помруть...

g_oleksiy
25.08.2009, 21:41:32
Багато говорити - мало слухати. По темі - мало. Емоцій надто багато. Чого рахувати к-сть пасажирів? Бо це виручка! От нехай рентабельність покажуть, задокументовану, а не дають нам причини вирвані з контексту.

Irene
25.08.2009, 21:45:52
І на секунду... невже коли скочив долар то проїзд подорожчав? Навіщо приплітати це сюди?
Бо це виручка!
Їхня! Що за дурна звичка рахувати чужі гроші... Порахуйте свої, а як вважаєте, що Вас намахують і деруть гроші ні за що... не користуйтесь цим...
От нехай рентабельність покажуть, задокументовану, а не дають нам причини вирвані з контексту.
Ви ще попросіть підстави і мотиви оцінки вартості готельних номерів, особливо в горах... Рентабельність будете дивитись у власному бізнесі, а тоді побачимо... чи багатьом Ви будете її показувати і декларувати чому і що Ви робите.

fuxx
25.08.2009, 21:54:24
збільшення середньої заробітної плати
Бред!!! Хто знає як нараховується зарплата у маршрутках - може підтвердити.

mcandre
25.08.2009, 22:19:41
Через те, що є шалений попит на послугу то ціни будуть вічно взвинчуватись і ніколи не буде достойної якості послуг.
От якби споживачі мали можливість відмовитись від послуги, тоді б перевізники зачухались. А так, пасажири змушені користуватись тим, що є. Вибору немає. Вони біжать до маршрутки, штовхаються, лиш би встигнути влізти і напхатись. Немає значення що маршрутка не обладнана для перевезення пасажирів, без кондиціонера, вся розвалюється на ходу, водій курить, спека, сморід та ін. Всі щасливі лише тому, що вона таки раз на 30-40 хв приїде!

А з яким щастям в очах людина зустрічає вечером маршрутку, простоявши годину на зупинці! Пофіг, що доходяга, але таки приїхала! Думаю, всі знають, яке це відчуття)

Якби була якась конкуренція між власниками маршруток або вибір у пасажирів: їхати, чи ні. А так - або їдеш годину в бидловозці, або начальник зранку вз’ї*е за запізнення.

g_oleksiy
25.08.2009, 22:28:52
Їхня! Що за дурна звичка рахувати чужі гроші...
Не пишіть дурниць, доросла кобіта ж!

Irene
25.08.2009, 22:37:01
А з яким щастям в очах людина зустрічає вечером маршрутку, простоявши годину на зупинці! Пофіг, що доходяга, але таки приїхала! Думаю, всі знають, яке це відчуття)
Чесно... без поняття... Терпіти не можу чекати чогось, тим більше:
30-40 хв
За цей час, можна пішки дойти від Лісотеху до Промислової, додамо ще час, який барахтаєшся в маршрутці... і вуаля... з одного краю міста в іншому. І здоровіше, і час той самий, і нема жодного смороду (хіба йти через Кривчиці) і кондиціонер природній... (тіко не тре приплітати сумки з ношею вагою від 10-ти кілограм).
Якби була якась конкуренція між власниками маршруток або вибір у пасажирів: їхати, чи ні.
Яка? Не розприділяти маршрути? Тоді всі будуть курсувати по найвигіднішому... Конкурс, на найкращий гараж маршруток? Тоді в ціну буде закладений маркетинговий бюджет, який буде перечислятись до міської влади для подальшого дарування переможцю... Гасла типу "Їдьте з нами, бо в нас комфортніше"? А якщо не по дорозі? Трамвай не може скласти конкуренцію, принаймні в тому вигляді і з таким сполученням який він зараз є, а розбудова - значні затрати, причому кошти будуть з нашої ж кишені, тільки в не прямому вигляді, а також тимчасове умертвіння руху по місту... Знову анегдоти на тему "... за 10хв до аеропорту...". Тролейбуси - те саме, тільки з урахуванням ширини деяких доріг, куди троль не проїде і не розвернеться, а маршрутка - пролізе. Яка альтернатива? Я принаймні не бачу її як такої, щоб як мінімум не стала причиною збільшення кількості і суми податків та зборів, і пезперешкодному пересуванню по місту і пішки в тому числі.

{ додано через 3 хвилини }
Не пишіть дурниць, доросла кобіта ж!
Як мінімум - оффтоп... Як максимум... не пишіть самі, ніхто перед Вами не зобов*язаний відчитуватись за рентабельність чи ні його бізнесу, особливо, якщо ми говоримо про приватних підприємців, а мова - саме про них. Я будучи СПД ФО не вважаю за потрібне звітувати перед моїми клієнтами яка в мене націнка на товар і на скільки відсотків рентабельний бізнес. Так само не прошу такого звіту в них. Коли ціну підвищують на стрижку, чи теж вимагаєте письмові підстави для такої дії? Чи просто купуєте машинку і стрижетесь самотужки, або мовчки споживаєте послугу?

Анджей Хаата
25.08.2009, 23:39:31
Уявляете в нас ще деякi водii ставять у салон стiлець,один,бува два...пiшкi мое мiсто щоб пройти доби не вистачить,так що друзi-будьмо iхати надалi,як користувалися так й будемо...е слово треба!треба iхати негайно,швидко,маемо те що маемо...

Словотворець
26.08.2009, 07:38:02
От Антимонопольний комітет не дозволив 2 гривні. Підстава? На якій підставі? А На якій підставі 1,75? Я ж кажу: мене наприклад обурює не те що піднімається вартість проїзду, а як це робиться, непрозоро і в темну.
Ви приходите в магазин.. ви бачите прозорість цін? В магазинах різні ціни.. знаєте чому? Як на мене сувати сюда антимонопольний комітет трохи тупо.. зробіть державний транспорт і хоч задурно возіть, але ж ніхто того не робить. А знаєте чому? Бо кому то треба, всі тільки вміють розказувати що добре, а що зле.. а самим прикластись.. хєр!Може там взагалі його не треба підіймати: нема чого перекладати ризики підприємця який набрав валютних кредитів на клієнта!
Напевно краще щоб він збанкрутував.. і ситуація стала ще складнішою :-)))Як перевізники обчислюють кількість перевезених пасажирів?
Дуже просто.. по кількості виручки в кінці зміни. Питання інше.. як це рахує той хто сперечається, що 1,75 забагато чи замало.. тобто ВЛАДА!Звідки беруться первинні розрахункові дані?
Мабуть від перевізників. 10 фірм подають дані, беруть середні і дивляться чи брешуть чи ні..Чому він не банкротує а змушує покупця оплачувати його кредити?
Поясню.. ти їздиш з одного кінця міста в інший кожного дня, при тому до маршрутки пару метрів.. ти б хотів щоб той маршрут зняли через те, що тобі твій роботодавець не доплатив 33,33 грн на місяць?Чого рахувати к-сть пасажирів? Бо це виручка! От нехай рентабельність покажуть, задокументовану, а не дають нам причини вирвані з контексту.
Справа в тому що ці показники будуть у всіх різні, та й зрештою наскільки обєктивні? Чому влада сама не рахує яка рентабельність, або знов ж таки не впровадить міський транспорт. Через те, що є шалений попит на послугу то ціни будуть вічно взвинчуватись і ніколи не буде достойної якості послуг.
От якби споживачі мали можливість відмовитись від послуги, тоді б перевізники зачухались. А так, пасажири змушені користуватись тим, що є. Вибору немає. Вони біжать до маршрутки, штовхаються, лиш би встигнути влізти і напхатись. Немає значення що маршрутка не обладнана для перевезення пасажирів, без кондиціонера, вся розвалюється на ходу, водій курить, спека, сморід та ін. Всі щасливі лише тому, що вона таки раз на 30-40 хв приїде!
Файно ти все розхумієш і я з тобою цілком згодний. Є два варіанти.. 1. Місто створить достойну альтернативу. 2. Люди перестануть їздити, при цьому сказавши.. "ми не бидло!".Якби була якась конкуренція між власниками маршруток або вибір у пасажирів: їхати, чи ні. А так - або їдеш годину в бидловозці, або начальник зранку вз’ї*е за запізнення. Правильно.. тому треба забрати ті 1,50 чи 1,75.. нехай будуть маршрутки за 1,00 і за 5,00 і той хто зранку їде на роботу хай думає чи йому більше подобається запах немитих людей, чи сидяче місце з кондиціонером де водій в краватці.

Що мене найбільше дивує що влада не бачить очевидних причин які впливають на ціну перевезення.. це дороги. Від них всі витрати. Техніка закордоном служить набагато довше, тому що не пробирається через суцільні ями, нема фактору "водія д*******а" який хєрячить без тормозів там де треба мало не зупинятись, через це і корки на дорогах і подорожі по 30-40 хв. На нормальних дорогах не треба стільки ні запчастин, ні механіків, менші витрати палива (через стабільну швидкість) ітд.

Подорожчання проїзду це тільки наслідок неумілої міської господарки.

4rest
26.08.2009, 08:25:01
клієнтів а не кілометражу, чи зносу авто? Круто... Тоді б точно тупо підрозказ був... Ну чого всі рахують кількість пасажирів? Загалом рахується на одну заміну масла (10тис км, наприклад), потрібно 1/3 вартості шин, певни витратка по ходовій і т.д., а також Т/О, далі пальне і співвідношення до наїждженого кілометражу. А там скільки взяв шофер на горб, то його особиста справа...
То ді йому можна взагалі на рейс не виїжджати. Або з друзяками на полування кататись - масло-гума зношуються, а пасажири нас пішки ходять.
Дуже просто.. по кількості виручки в кінці зміни.

От і я проте - ЗВІДКИ береться та цифра?

А взагалі треба починати з доріг і дурнів в МР.

g_oleksiy
26.08.2009, 08:39:16
Як мінімум - оффтоп... Як максимум... не пишіть самі, ніхто перед Вами не зобов*язаний відчитуватись за рентабельність чи ні його бізнесу Я ж кажу:"Не пишіть дурниць". У всьому світі, і у нас в тому числі в Україні, є життєзабезпечуючі і першочергові для міста сфери підприємницької діяльності які підлягають особливому регулюванню. Як от: транспорт, комунікації і т.д., самі можете продовжити список .

Олелько
26.08.2009, 09:26:00
Згоден з g_oleksiy. Брєд говорити "не подобається -- не їздіть". В усьому світі громадський транспорт -- сфера особливого регулювання. Тому апеляція до собівартості перевезень небезпідставна. До чого тут порівняння зі стрижкою і т.п? Серед львівських перевізників інснує конкуренція, як серед перукарів? Ви можете вибрати маршрутку за гривню (бидловоз) і за 5 грн (з кондиціонером і без стоячих пасажирів)? Бісять мене воплі про зарплату водіїв. Ви знаєте як її нараховують? А я знаю! Тож можу стверджувати, що її як такої взагалі немає. Мій родич їздить на 45-му маршруті. Щовечора здає 750 грн. власникові. Заправляє машину (так що це точно не витрати власників!). Решта -- його. Виходить 50-200 грн, залежить від дня. Якщо піднімуть вартість, бариги-власники просто збільшать таксу з водіїв. І все. Вони тільки того й чекають. А я, зрозуміло, хочу знати, за що плачу. Бо громадський транспорт -- це соціальна сфера і по ідеї належить до видів бізнесу, де мали б встановлювати граничну рентабельність, як от, в хлібній галузі, ЖКГ. І так, задля інформації, проїзд у князівстві Ліхтенштайн (за площею приблизно Львів) дешевший, ніж у Львові. А мінімальна допомога по безробіттю там 1800 євро.

Irene
26.08.2009, 09:31:58
особливому регулюванню.
Будь-ласка киньте закон чи нормативний акт того особливого регулювання де є вказане про оприлюднення рентабельності та фінансових результутів на вимогу, чи для прояснення внесення змін в цінову політику та ін. А то говорити гаразд кожен... ЖЕКи тез звітують... роботами, які люди самотужки роблять... Але вони дійсно зобов*язані, будучи не приватними службами. Звіт вони здавати будуть у Міську раду, а не кричати на всіх вулицях що в них рентабельність 350%, але ціни капєц як треба піднімати...

{ додано через 2 хвилини }
Ви можете вибрати маршрутку за гривню (бидловоз) і за 5 грн (з кондиціонером і без стоячих пасажирів)?
Не їжджу громадськм транспортом і не скиглю. Як тре, то йду пішки, або їду на авто. І питання не в тому, що кожен може чи не може...

Олелько
26.08.2009, 09:51:24
Будь-ласка киньте закон чи нормативний акт того особливого регулювання де є вказане про оприлюднення рентабельності та фінансових результутів на вимогу, чи для прояснення внесення змін в цінову політику та ін.

Не буду зараз шукати законів. Але переконаний, що якісь постанови та умови точно є. Це проста логіка. Міська громада наймає перевізників обслуговувати потреби мешканців. Тобто, це не можна порівнювати з ресторанним бізнесом чи салонами краси. Вони отримують ліцензії на практично монопольному ринку. відповідно, та ж таки громада через своїх представників має право регулювати їхню діяльність і встановлювати певні умови (рентабельність, вартість). якщо перевізники з тими умовами не згідні -- не беруть участі в тендері.
Не їжджу громадськм транспортом і не скиглю. Як тре, то йду пішки, або їду на авто. І питання не в тому, що кожен може чи не може...
Радий за Вас:) Але є ще багато львів'ян, в яких немає іншого виходу, окрім громадського транспорту. Ну, і як вже пішли панти, то я теж не їжджу маршрутками. Як треба - з Карлсоном літаю:), а так -- на ровері Kellys.

g_oleksiy
26.08.2009, 09:53:29
Будь-ласка киньте закон чи нормативний акт того особливого регулювання де є вказане про оприлюднення рентабельності та фінансових результутів на вимогу, чи для прояснення внесення змін в цінову політику та ін. А то говорити гаразд кожен...
Не доводьте до абсурду. Ви вдумайтесь що Ви пишете. "Не повинні надавати інформацію про рентабельність, фінансові показники і т.д.". А НА ЯКІЙ ТОДІ ОСНОВІ ОРГАНИ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРИЙМАТИМУТЬ РІШЕННЯ на предмет санкціонувати підвищення вартосіт послуг чи відхилити? ЗІ СТЕЛІ повинні брати інфо і на її основі приймати рішення? В принципі зараз так і робиться, а це - корупція. Бо хтось комусь можливо кудись щось та й заніс - і вони санкціонували.
N.B.: не фахівець у транспортному праві. Якщо маєте таке вже велике бажання - звернітся в мерію - вони вам нададуть всю нормативно-правову базу, з усіма підзаконними актами, з цього питання.
Це проста логіка. Не треба тут навіть логіки, є ЗУ про ціни і ціноутворення, який передбачає державне регулювання у стратегічно важливих секорах економіки (всі види транспорту до них належать), а також - де діють природні монополії. З цього все і починається.

Словотворець
26.08.2009, 10:00:35
Виходить 50-200 грн, залежить від дня.
Де логіка? В нас вантажник заробляє мін. 100 грн в день, при тому ніякої відповідальності, робочий день з 8-17, з 13-13.45 обід, всі вихідні, всі свята, соціальний пакет. Розумієте до чого я веду?Бо громадський транспорт -- це соціальна сфера і по ідеї належить до видів бізнесу, де мали б встановлювати граничну рентабельність
Добре. Автобус "Богдан" (http://bogdan.infocompany.biz/rus/products/0/0/539/) коштує 220500 грн, припустимо водій сам заробляє і сам заправляє.. 750 грн в день прибуток від маршрутки це 22500грн в місяць. Припустимо взяли кредит під 20% річних 264600 грн. 264600/12 = 22050. Нічо собі.. навіть 400 грн заробітку є. Це такий примітивний приклад того, що якщо автобус буде їздити цілий рік без зупинки і не буде ніяких інших витрат то він окупиться за 1 рік. Тепер скажіть яка має бути рентабельність на вашу думку?
І так, задля інформації, проїзд у князівстві Ліхтенштайн (за площею приблизно Львів) дешевший, ніж у Львові.
Порівняв член з пальцем..

Словотворець
26.08.2009, 10:07:09
З того всього можу зробити тільки один висновок.. що ми всі можемо говорити тільки тут в межах цього форуму, а насправді ніхто не вимагає ніяких обґрунтувань і прозорості, бо всіх це влаштовує.. нам навішали шо буде так, значить так воно і буде. Як то кажеться "настоящих буйних, мало!". Тому кращого життя в цій країні не чекайте.

Олелько
26.08.2009, 10:10:32
Це такий примітивний приклад того, що якщо автобус буде їздити цілий рік без зупинки і не буде ніяких інших витрат то він окупиться за 1 рік. Тепер скажіть яка має бути рентабельність на вашу думку?
Пасажирів взагалі не має цікавити, як заробляють власники маршрутів. Громада виставляє їм умови перевезень і дає ліцензії. Влаштовує це перевізників -- вперед, не влаштовує -- шукайте інші способи заробітку. І в умовах ліцензій має бути прописана гранична рентабельність, умови збільшення вартості проїзду й облік пасажиропотоків. Перевізники в даний час монополісти, їм не треба тратитися на рекламу, маркетинг як іншим підприємцям, тож вимоги до них мають бути трохи жорсткішими. А взагалі-то, громадський транспорт має бути комунальним. це тільки у Львові бариги його хочуть зробити прибутковим, а так, в цілому світі він соціальний і дотаційний. Тому тут претензії й до міської ради. Адже керівник управління транспорті Шкурган сам власник багатьох маршрутів.

g_oleksiy
26.08.2009, 10:14:56
Будь-ласка киньте закон чи нормативний акт того особливого регулювання де є вказане про оприлюднення рентабельності та фінансових результутів на вимогу, чи для прояснення внесення змін в цінову політику та ін. А то говорити гаразд кожен...
Крім того, в цьому ж законі, про ціни і ціноутворення, точно не пригадую формулювання, але є рядки, що, органи місцевого самоврядування, ЯКІ встановлють тарифи на транспортні перевезення НИЖЧЕ ЕКОНОМІЧНО ОБГРУНТОВАНИХ ТАРИФІВ - повинні компенсувати громадянам цю різницю. ТОБТО ОБГРУНТУВАННЯ ПОВИННЕ БУЛО БУТИ. Ви його бачили? Я - ні. Поділіться будь-ласка якщо маєте це ТЕО. Я ж кажу, я не проти підвищення тарифів, але нехай роблять це по-людськи, з обгунтуванням. Тому перший-ліпший сміливець який знайде час і подасть позов до суду - має можливість скасувати підвищення.

mcandre
26.08.2009, 10:33:48
Просто у нас нація боягузів, які живуть за принципами "аби не гірше", "моя хата скраю" та ін.
Якщо нас гноблять то тільки те й робимо що бідкаємось на форумі чи в житті - як нам погано жити. Але НІЧОГО не зробимо для того, щоб покращити це життя.

Навіть на таких низькорівневих питаннях, як вартість проїзду за маршрутки. Якщо якісь зміни, то нас, "демократичну" країну, ставлять перед фактом і влада знає, що ми все проковтнемо.

От, навіть, приклад з тим мораторієм. Ну наклали мораторій на дострокове зняття депозитів на півроку. Люди і так через курс долара втратили 40% заощаджень. Більше того, їм не віддають залишки ЇХ ЖЕ ВЛАСНИХ КОШТІВ, які вони важкою працею заробили, всупереч умовам банківського договору та Закону України.
Добре, обіцяють віддати за півроку, грунтуючись "мораторієм від нбу", про який сам нбу казав, що не забороняв віддавати гроші на вимогу, а "вжити всі необхідні заходи для недопущення дострокового зняття коштів з депозитів", що це банки невірно тлумачили вказівку. Також є закон, який вищий за мораторії і який гарантує право достроково зняти кошти.
Добре, це знову зхавали. За півроку з’являється ще один мораторій, який заморожує кошти в банках ще на півроку!
Держава, фактично, краде гроші у громадян і НІХТО НІЧОГО не робить.
І де масові демонстрації, де заворушення, де пікети? Пограбовано більшість українців самою державою. Скільки мільйонів клієнтів у банку Надра? Невже 10% тих клієнтів не може вийти на майдан з акцією протесту? А скільки було на помаранчевій революції? 100 тисяч людей? Тоді люди зібрались (грамотні політтехнологи зібрали людей) і виступлили проти певного ладу і дещо змінилось.

А ви тут кажете про якісь маршрутки... Я впевнений, що якщо поставлять навіть 10 грн за проїзд то всі далі їздитимуть, кажучи "аби не гірше"...

Irene
26.08.2009, 12:47:30
органи місцевого самоврядування, ЯКІ встановлють тарифи на транспортні перевезення НИЖЧЕ ЕКОНОМІЧНО ОБГРУНТОВАНИХ ТАРИФІВ - повинні компенсувати громадянам цю різницю.
1. Органи місцевого самоврядування, а не самі ПП-шники. Самі собі перечите. Спершу гади підприємці, тепер - органи самоврядування... Вмзначіться хто паразит, а хто ні, бо всі бути не можуть... хіба по чуть-чуть...
2. Ви самі читали, що процитували? Якщо нижче, а не вище...
ТОБТО ОБГРУНТУВАННЯ ПОВИННЕ БУЛО БУТИ.
Якби поставили 1грн після 1,50 і всі водії почали брати так за проїзд. Не чула, щоб мерія сильно спротивилась такому підвищенню... Відповідно - в мерії ця ставка зафіксована. А решта... зверніться за обгрунтуванням в мерію, от тільки чи стане Вам від цього легше... невідомо.

g_oleksiy
26.08.2009, 13:32:22
Ірен, що вам не подобається? Обгурнування ПОВИННЕ БУЛО БУТИ, АЛЕ ЙОГО Н Е М А Є ! Про яких паразитів ви ведете мову? Там всі пов"язані як СПРУТ. Ви про процедуру зміни тарифів в курсі? Які розрахунки органів самоврядування? Ви що білини скушкували? Підвищення ініціює АСОЦІАЦІЯ ПЕРЕВІЗНИКІВ і повинна сама подавати ці фінансові показники і розрахунки, по одній простій причині: органи самоврядування їх НЕ мають і мати - НЕ можуть. Органи місцевого самоврядування РОЗГЛЯДАЮТЬ і ПРИЙМАЮТЬ РІШЕННЯ, самі вони НІЧОГО НЕ РАХУЮТЬ.
Надалі прошу не пересмикувати. Прошу читати як НАПИСАНО, а не ЯК ВАМ БАЖАЄТЬСЯ ЧИТАТИ. Все написано ПРАВИЛЬНО.
P.S.: мені цікаво інше: як, в Києві при тих самих машинах в автопарку, тих самих ставках по кредитах, цінах на проїзд в півтори гривні для прикладу(зараз не знаю які) і маршрутах по 50 км (самі знаєте які маршрути в Києві). - києвські перевізники умудряються бути достатньо рентабельними, а львівські кричать що при рентабельності 15% проїзд має коштувати 2.12 грн.? От де розрахунки? Спрут та й годі :-) От і робіть висновки.

Натомість перевізники незадоволені підвищенням тарифів на пасажирські перевезення до 1 гривні 75 копійок. Їм цього замало. За словами представників Асоціації «Львівський пасажирський транспорт» вартість проїзду у львівських маршрутках має становити не менше 2 гривень.

Депутати Львівської міської ради із цим незгідні. Вони нарікають, що досі не зроблені реальні розрахунки пасажиропотоків у маршрутках, відтак неможливо уявити реальну картину рентабельності пасажирських перевезень.
http://portal.lviv.ua/news/2009/08/25/160825.html

Irene
26.08.2009, 15:12:18
P.S.: мені цікаво інше: як, в Києві при тих самих машинах в автопарку, тих самих ставках по кредитах, цінах на проїзд в півтори гривні для прикладу(зараз не знаю які) і маршрутах по 50 км (самі знаєте які маршрути в Києві). - києвські перевізники умудряються бути достатньо рентабельними, а львівські кричать що при рентабельності 15% проїзд має коштувати 2.12 грн.? От де розрахунки? Спрут та й годі :-) От і робіть висновки.
Львів то окрема парафія...

Натомість перевізники незадоволені підвищенням тарифів на пасажирські перевезення до 1 гривні 75 копійок. Їм цього замало. За словами представників Асоціації «Львівський пасажирський транспорт» вартість проїзду у львівських маршрутках має становити не менше 2 гривень.

Депутати Львівської міської ради із цим незгідні. Вони нарікають, що досі не зроблені реальні розрахунки пасажиропотоків у маршрутках, відтак неможливо уявити реальну картину рентабельності пасажирських перевезень.
http://portal.lviv.ua/news/2009/08/25/160825.html
Яке обгрунтування, якщо депутати не згідні, а пішла самоволочка? В такому випадку - прошу дуже платіть 1,5грн, а як не згідний - воюйте.
Прошу читати як НАПИСАНО, а не ЯК ВАМ БАЖАЄТЬСЯ ЧИТАТИ.
Читаю так, як пишете.

З.І. Не подобаються тарифи і вважаєте що вони не законні, особливо якщо це так - то не на форумах масло в ступі товчіть з людьми, які реально не мають жодного впливу на ситуацію... а станьте тою рушійною силою, яка потягне за собою масси народу.

Анджей Хаата
27.08.2009, 00:53:45
В нас сьогоднi мiсцева влада казала шо проiзд у маршрутках пiднимаеться на 25-50коп.тобто тераз проi3д в нас буде бiля 2.25-2.75грвн.У Львовi ще не все так погане!

Валентин
27.08.2009, 12:19:55
Доречі знаю як можна загнати деяких водіїв(але не всіх правда), і заплатити 1,5грн:-]
В багатьох нема тих наказів на 1,75грн, а висять ше старі, тобто можна мсказати шо належних документів щодо подорожчання документів в нього нмає, і ви будете платити згадно тому докюменту який висить у нього в маршрутці^^

Anairda Kashef
27.08.2009, 22:47:20
А я істота нагла. Мені кажуть шо 1,75грн, а запитую номер наказу. А НОМЕРУ НАКАЗУ ТО НЕМА ЯК І САМОГО НАКАЗУ ЗРЕШТОЮ.
Потім багато бажаючих "А пагаваріть" підтянуються і всією маршруткою мало не копають водія. Скоро мій портрет розвішають біля кермів водіїв і вони мені не зупинятимуться :)

mcandre
28.08.2009, 09:30:26
а водій не зобов’язаний обговорювати з вами юридичні питання. його справа - крутити баранку і приймати гроші. хочете більше - йдіть до його начальства.

Matrix
28.08.2009, 09:48:37
вчора в маршрутці висіло оголошення, що тарифи міняють згідно рішення міської ради №615 (http://www8.city-adm.lviv.ua/Pool%5CInfo%5Cdoclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/6E4FD570F5CD0F3CC225761E0032BEDD?OpenDocument)... так шо всьо офіційно:( і водіїв нема чого грузити:)