PDA

Переглянути повну версію : Влада забула про вчителів

ridnjanyn
09.10.2009, 10:50:24
Цього року львівські вчителі на професійне свято залишилися без традиційного грошового подарунка

http://portal.lviv.ua/news/2009/10/09/100248.html

Irene
09.10.2009, 12:35:33
Цього року львівські вчителі на професійне свято залишилися без традиційного грошового подарунка
і?
Якщо чесно... в кожного своє відношення, але мені скиглення вчителів надоїли... Мають 4-ри місяці оплачуваної відпустки, працюють навіть не 8 годин в день і далеко не кожен день і жаліються, що в них всього лише 1500грн зарплата... Сорі..., але при таких умовах і їх репетиторствах і інших факторах краще би мовчали...

Валентин
09.10.2009, 13:09:50
Підтримую думку Irene,
І крім того всього вони ше жаліються на дітей умови і тд.. ніби не знали шо їх чекає....

enigma
09.10.2009, 16:41:06
Часи, коли професія вчителя була почесною і коли до вчителя зверталися " Пані вчителько" вже давно минулися. Ото вони і жаліються що і діти не такі, і ставлення не те... ніяк не хочуть розуміти, шо вони в день свого професійного свята можуть взагалі не мати премії, як і представники інших професій.)))

Tiesto
09.10.2009, 16:45:24
мені не настільки вчителів шкода як простих лікарів в мого племінника лікарка має 300 дітей на дільниці мусить в любу погоду до всіх потрапити додому часто затримуючись за кожну дитину відповідає головою особливо за новонароджених поки вони стануть на ноги на всі мобільні дзвінки батьків має відповідати і має це мізерну зарплату про таких як вона ніхто не думає а піднімають зарплати не тим кому дійсно треба хірургам наприклад або гінекологам які і так тисячі за операції беруть ходять в золоті... найбільше в першу чергу помагають людям прості лікарі а потім вже еліта...

Silentium
09.10.2009, 20:26:02
А я скажу ( з сім"ї вчительки) що не всі вчителі працюють саме в школах..В мене мама вчителька і працює в позашкільному навчальному закладі ( Будинок школярів), і скажу що вона має зарплату 800грн, так, вона не працює повних 8 годин і має відпуску більше ніж інші посади, але вона не має репетиторства і тд, про щог писала Irene, і їй теж не видали премії, яка б не була зайвою...Такщо не потрібно ставити всіх під один рівень...

Al1
09.10.2009, 20:34:01
Сорі..., але при таких умовах і їх репетиторствах і інших факторах краще би мовчали...
А почему тогда люди бегут из школы? Я слышал, что штаты там неукомплектованы, несмотря на безработицу. И людей с педагогическими дипломами можно встретить где угодно. По специальности они работать не хотят.

demiudg
10.10.2009, 14:38:25
людей с педагогическими дипломами можно встретить где угодно. По специальности они работать не хотят.
власне, що людей з дипломами а не вчителів...
понабирають усіляких.. по оголошеннях, працювати нема з ким.
я вважаю що вчителі самі плавно опустили престиж своєї професії.
чому? бо:
1. Не зацікавлені в навчанні дітей, а в відбутті "годин"
2. бояться (як зрештою і всі решта) добиватися своїх прав. або не вміють. або не хочуть. всім на всьо насмаркати....
подарунку їм не дали.. працювати тра а не про подарунки мріяти.

Валентин
10.10.2009, 14:46:51
Не зацікавлені в навчанні дітей, а в відбутті "годин"
Та в нас впринципі в більшості таке халатне ставлення до роботи....
ше зі школи пам'ятаю як пошвидше звідти свалити і піти погуляти чи тоді ше за SEGA сісти поіграти....

demiudg
10.10.2009, 15:06:34
Та в нас впринципі в більшості таке халатне ставлення до роботи....
ше зі школи пам'ятаю як пошвидше звідти свалити
QED...
але власне таку ситуацыю тра мыняти. Ато позвикали до подарунків. у нас на роботі було.. коли виконали дійсно важке замовлення- дирекція всім додала до зарплатні премію. просто так. бо гарно справилися.
коли за наступне замовлення премії не було- мало не бунт почався)))
як то так? де наша чесно зароблена премія?
я веду до того, що подарунок на те й подарунок, шо чекати його- якось неправильно.. по-моєму...
і в даній ситуації поки вчителі самі не почнуть чогось добиватися від держави- ніхто їм ніц на "золотій тарілочці зі срібним бережком" не принесе.
те саме стосується і решти народу)))

Irene
12.10.2009, 11:09:35
А почему тогда люди бегут из школы? Я слышал, что штаты там неукомплектованы, несмотря на безработицу. И людей с педагогическими дипломами можно встретить где угодно. По специальности они работать не хотят.
По тій причині, що рахують суму, тобто 800-1500грн, але скільки часу на неї працюють ні. Чомусь люди стоять в магазині за прилавком 12годин на добу 14 днів в місяць на ті ж самі гроші, але усвідомлюють, що це ЗП за пів місяця які вони працюють і або мають додаткову роботу на інші два тижні, або не жаліються. А вчителі би хтіли... і з*їсти і сісти, а крім того збирати вічні фонди школи, казати які їм мають зробити подарунки на день народження і на інші дні, а потім ще й кричати яка в них ЗП мала. І це при тому, що на дітях відіграються, так ніби це діти винні..., а до батьків сміють хамити, по причині більших заробітків... А те що батьки гарують як воли, то звісно вчителів не обходить... Давайте всі почнемо жалітись...

Давайте всі на всі професійні свята вимагати подарунків... От тільки що з того буде... і з чиєї кишені вони будуть, я думаю всім зрозуміло...

Al1
12.10.2009, 11:32:49
Irene, проблема заключается в том, как привлечь в школы действительно способных учителей. Потому что способный человек с высшим образованием всегда найдёт работу с оплатой, которая на порядок выше той, что получают учителя. И школы вынуждены принимать на работу только тех людей, которых больше не берут нигде. Да, старые учителя со стажем ещё имеют должный уровень (как правило). Но я был поражён, пообщавшись с некоторыми новоиспечёнными педагогами. Как им дали дипломы? Это натуральные дебилы! И Вы хотите, чтобы такие люди учили Ваших детей?

True
15.10.2009, 18:31:32
Да, старые учителя со стажем ещё имеют должный уровень (как правило). Но я был поражён, пообщавшись с некоторыми новоиспечёнными педагогами. Как им дали дипломы?
Є таке. Тому що останні років 10 в педінститути на державну форму навчання йдуть ті (переважна більшість), кого ніде більше не приймуть.
Однак проблема не лише у вчителях, є проблема і у підготовці підручників та методичних матеріалів. І все це надзвичайно сумно:(

Tinka
17.10.2009, 20:55:26
З власного досвіду можу сказати, що вчителем бути ой як нелегко. В суспільстві створилося враження, що вчителі майже не працюють (відпустки, канікули і т.д.)
Але спробуйте витримати навіть пів дня в постійному шумі. І зарплата вчителя не така вже й велика.Ще п"ять років тому я починала з 350гривень. Та і зараз молодий вчитель не отримує захмарних прибутків. Тому не дивно, і думаю не соромно, займатися репетитроством.

{ додано через 2 хвилини }
А щодо престижу професії, то дійсно одиниці розуміють і цінують нашу професію. Чому? Дуже часто дітям змалку нав"язується думка, що все купується і продається. Тому їм дуже часто бракує поваги до педагогів.

Irene
17.10.2009, 22:19:58
З власного досвіду можу сказати, що вчителем бути ой як нелегко. В суспільстві створилося враження, що вчителі майже не працюють (відпустки, канікули і т.д.)
Але спробуйте витримати навіть пів дня в постійному шумі. І зарплата вчителя не така вже й велика.Ще п"ять років тому я починала з 350гривень. Та і зараз молодий вчитель не отримує захмарних прибутків. Тому не дивно, і думаю не соромно, займатися репетитроством.

{ додано через 2 хвилини }
А щодо престижу професії, то дійсно одиниці розуміють і цінують нашу професію. Чому? Дуже часто дітям змалку нав"язується думка, що все купується і продається. Тому їм дуже часто бракує поваги до педагогів.
З власного досвіду... чудо-вчителі загробили знання дитині, які вона здобула в садку і на дошкільному навчанні. Вічно не перевіряли зошити і не повертали їх, за місяць - 5-ть нових заведених. Депресія в дітей і в батьків на тему - а давайте перевіримо, чого навчили Вас батьки. Я вже не хочу чіпати тему продльонок, де вчителі мають наувазі і дітей, і батьків, а тільки тріпаються по телефону, або читають "Отдохни"... Скажу так - Отдыхайте..., тільки не рухайте наших дітей, якщо Вам так хреново і тяжко в шумі чи ще якісь фактори. Компетентний вчитель і вчитель від Бога - знає як справитись з цим, уникнути цього і ніколи не жаліється і не нарікає. А батьки і діти таких людей пам*ятають добрим словом.
А ті які нарікають... пішли від безвиході по диплому (бумажці) і від ліні до пробивання в житті. ІМХО.

І питання... Прошу навести приклади, звісно окрім Ахметова - хто зара отримує захмарні прибутки і де про це вказано в темі? А також відповісти на питання... В Ваш гаманець ніхто не дивився... а за репетиторство ніхто не гнобив... чому такий сором? (Замітна спроба атаки у вигляді захисту...)

mcandre
18.10.2009, 10:48:12
Я думаю, що вчителі - це не бізнесмени. Вони не повинні чим більше "крутяться" більше заробляти. Тому їх вимоги є законними. За 1500 грн можна з голоду померти.
Низькими зарплатами вчителів провокують до хабарів. Або збідніння.
В нашій країні за останні 10 років так і не зменшилась межа між дуже багатими і дуже бідними. Дуже часто можна побачити картину, де жебрак просить їсти біля чийогось Прадо.

http://xmages.net/out.php/t558476_moto0002.jpg (http://xmages.net/show.php/558476_moto0002.jpg.html)

Tinka
18.10.2009, 21:45:21
І питання... Прошу навести приклади, звісно окрім Ахметова - хто зара отримує захмарні прибутки і де про це вказано в темі? А також відповісти на питання... В Ваш гаманець ніхто не дивився... а за репетиторство ніхто не гнобив... чому такий сором? (Замітна спроба атаки у вигляді захисту...)
Мене дивує така агресивна відповідь. Ніхто не намагався атакувати чи тим більше захищатися. Вважаю, що кожен має право на свою думку, але не треба всіх рівняти під один шаблон. І серед вчителів є нормальні люди, віддані своїй професії...

Irene
19.10.2009, 09:57:27
Мене дивує така агресивна відповідь. Ніхто не намагався атакувати чи тим більше захищатися. Вважаю, що кожен має право на свою думку, але не треба всіх рівняти під один шаблон. І серед вчителів є нормальні люди, віддані своїй професії...
Таксь... тема теми: Вчителям не дали цукерку, яка підсолодить хмарні будні...
Надалі моя позиція, що у всіх будні одинакові, але цюцьки нікому не дають, то чого робити з цього проблему?! Щодо підробітків - не всякий на іншій професії має до того можливість і час, але і за це не гнобить тих хто має таку можливість. Скажімо, Ви маєте можливість підробляти репетиторством, вимушено чи ні, але можливість така є. В мене такої можливості нема, хоча потреба звісно присутня, оскільки тра сплачувати купу вського, тра вдянути себе і дитину ну і загалом їсти хочеться щодня... але я не маю можливості. Відповідно, я собі шукаю роботу таку, яка може задовільнити приблизно 60-70% моїх потреб без додаткових підробітків. Якщо у вчителів є можливості підробляти і їм в результаті вистачає принаймні на ті самі 60-70% потреб, то не бачу в чому проблема?! Хочеться краще жити? То всім хочеться... Тому і вивожу всіх на один рівень, бо їсти і вдягатись і т.д., тра всім, а не тільки вчителям.

1985god
26.10.2009, 13:26:28
хто такий педагог ? - з грецької чи з римської - раб який водив дітей на навчання :)
Незнаю чому, але я рідко зустірчав дійсно хороших вчителів. Для мене вчителі асоціюються з працівниками виправних закладів, а сама школа з чимсь на зразок "колонії полекшеного режиму". Сьогоднішня школа не дає дітям того що потрібно і скажу так школа це те місце де знищиться 99,99% особистостей які перетворяться в сіру масу - в натовп ...
моя субєктивна думка

demiudg
27.10.2009, 07:57:15
Сьогоднішня школа не дає дітям того що потрібно і скажу так школа це те місце де знищиться 99,99% особистостей які перетворяться в сіру масу - в натовп ...
моя субєктивна думка
є якісь пропозиції, альтернативи?
мені самому не подобається стан шкіл нині, але попри весь присутній негатив- школа дає дитині спілкування з ровесниками (грубо кажучи інтеграцію в соціум). без того дитині було б досить складно стати адекватним членом суспільства(я не кажу неможливо).
по темі- вважаю, що вчителі таки самі повинні добиватися для себе покращення. а з іншого боку держава мала б змінити свою політику щодо працівників освіти, запровадивши якісний відсів (я не хочу, щоб мою дитину навчав імбецил, котрий не знає, що таке лама).

ssTAss
27.10.2009, 16:41:46
школа дає дитині спілкування з ровесниками (грубо кажучи інтеграцію в соціум). без того дитині було б досить складно стати адекватним членом суспільства(я не кажу неможливо)
скажу коротко - це міф... або просто бздура

demiudg
28.10.2009, 08:20:54
скажу коротко - це міф... або просто бздура
а мона детальніе?))
чому так категорично?
я'м завше мислив жи школа грає(принаймні в ідеалі) позитивну роль в розвитку дитини.