PDA

Переглянути повну версію : Як ЖКГ знущаеться над мешканцями

mixcher
27.01.2010, 18:12:34
Прошу допомоги, шановні форумчане.

Написати сюди порадила дружина - кілька років тому вона спостерігала за розвитком тут одного обговорення (як я зрозумів, тоді йшлося про конфлікт покупця з якимсь магазином) і прийшла до висновку, що форум Центрик - велика сила, тому що в результаті того обговорення до справи підключилися і ЗМІ, і телебачення, як говорить дружина.

Я людина абсолютно не Інтернетна, на форумах ніколи не реєструвався, ні в яких дискусіях не брав участь, - прошу мене вибачити, якщо я допускатиму помилки, зроблю або скажу що-небудь, що суперечить правилам форуму (я уважно все прочитав і намагатимусь нічого не порушувати).

Після довгих роздумів я зважився все ж таки звернутися до львів'ян за порадою, вперше в житті сівши за комп'ютер, щоб вперше в житті зарегестріроваться тут і вперше в житті написати перше своє повідомлення на перший в своєму житті форум.

Дружина людина більш товариська і відкрита, тому вже декілька днів в ЖЖ-співтоварістві ua_pravo намагається з'ясувати, хто прав, а хто винен в ситуації, що створилася, ось ця тема: "Зима, відкриті вікна в квартирі і сусіди" (http://community.livejournal.com/ua_pravo/251339.html).

Я коротко опишу суть конфлікту, якщо дозволите.

Ми живемо на вулиці Героїв УПА вже багато років, в будинку сталінської споруди. І весь цей час ми відкривали і закривали вікна в квартирі тоді, коли нам хотілося їх відкрити або закрити. Як раптом одного прекрасного дня сусідка зверху, літня жінка, заявила, що вікно, прочинене в кімнаті дружини, і відкрита в цьому ж вікні кватирка охолоджують підлогу в її квартирі. І зажадала наглухо закрити вікно і кватирку.

Справа завелася ще до морозів, коли на вулиці була нульова або навіть плюсова температура, тому наше здивування у зв'язку з вимогою сусідки було дуже велике. Єдине, що я зміг сформулювати, так це те, що квартира - моя власна і що я маю право робити з вікнами в ній все, що мені буде бажане. Але сусідка на цьому не заспокоїлася, вона пішла в ЖКГ "Навколо базару" (Героїв УПА, 78) і наполягала на вживанні заходів.

Після чого представники ЖКГ стали приходити до нас, дзвонити і стукати в двері, обривати телефон і вимагати закрити вікно, погрожувати міліцією, протоколами, штрафами і судом. У темі, посилання на яку я дав вище, багато людей, юристів і не юристів, зійшлися в одному: вимоги сусідки необгрунтовані, вимоги ЖКГ незаконні. Нам порадили набратися нахабства і припинити всякі переговори і з ЖКГ, і з дільничним, якщо він таки з'явиться, радячи їм відправляти справу до суду, а там, мовляв, розберемося.

Але мені вже страшно - що ж це відбувається?!

Дружина не дуже здорова жінка, проблеми з легенями, вона просто починає задихатися, коли немає струму свіжого повітря. Зараз на вулиці мороз, тому відкрита лише кватирка. Але сьогодні вранці знову подзвонили. Спочатку з ЖКГ із звинуваченнями, що всю ніч у нас було відкрито повністью вікно (сусідка зверху побігла вранці докладати), що вже просто брехня!
А також з погрозами у багато разів збільшити нам плату за комунальні послуги, якщо ми не економимо тепло. Через декілька хвилин подзвонив і дільничний з тими ж вимогами і погрозами, що перейшли в банальне прохання закрити і не зв'язуватися з сусідкою.

Я розгубився, скажу чесно. Так, я побіг і закрив прокляту кватирку. Так, я поскандалив з дружиною. І мені соромно. Соромно за свій страх.

Я звичайна маленька людина, усвідомлюю це. Я нікому не заважаю, я не хочу, щоб мене смикали ідіотськими дзвінками, не хочу, щоб мені загрожували якимись там санкціями. Я боюся, що старенька, якщо ми упиратимемось, піде іншим шляхом. Почне бити вікна, наприклад. Або поставить "чвертку" алкоголікам, щоб вони одного дня піймали на вулиці дружину або мене і "навчили розуму".

Адже від неї в ЖКГ вже всі розбігаються, вона сама якось скаржилася в розмові з дружиною (влітку), що там від неї ховаються, не хочуть розмовляти, крутять пальцем біля скроні (тоді вона добивалася перенесення сміттєвих ящиків з одного місця на інше, і добилася).

Тепер вона взялася на наше вікно.

Стара жінка може не розуміти різницю між "маю право" та "зобов'язаний", але мене особливо цікавить поведінка представників ЖКГ і дільничного - як це так може бути? Десять років, якщо не більше, ЖКГ бачив відкрите вікно, але не убачав в цьому жодного порушення, не загрожував штрафами і підвищенням тарифів, а тут, після заяви мешканки, узяв і виявив порушення та привід брати підвищену плату за послуги?

Де закон і порядок? Де, нарешті, простий здоровий глузд? Що можна зробити в такій ситуації? Косити під повного дурня?

На дзвінки відповідати: "Вже, вже закриваємо, вибачте, будь ласка!", за годину прочиняти кватирку і робити це як можна тихіше, щоб сусідка не почула скрипу старої рами, чекати нового дзвінка і так до безкінця.

Здригатися від грюкоту в двері.
Чути ночами, як сипят легені жінки, як вона хапається за інгалятор, знати, що вона не спить, а сидить біля закритого вікна в надії, що там є хоч якийсь рух повітря.
Бачити її перелякані очі, коли я застаю її за відкриттям кватирки. Зриватися, кричати і ненавидіти себе за це.
Пити валеріану, смоктати валідол і чути, як в скронях бухає кров і як розколюється голова.

Мій батько, колишній військовий, вчив мене поняттю честі: якщо тебе образили, ти повинен узяти пістолет і застрелити кривдника, а якщо не можеш, застрелитися самому.

А зараз я відчуваю, що мене нахабно ображають. Що чужі, байдужі і грубі руки лізуть до мене і безпардонно копошаться в моєму житті. Що я - представник ненависного "совка", з якого ми всі виросли. Що страх перед тупою Системою (правильно пише дружина у себе в блозі про неї) в'ївся в мою плоть і кров. І що у мене навіть пістолета немає, щоб застрелитися.

Я навіть не знаю, навіщо написав це все тут. Поділитися, можливо. Зняти хоч якось стрес, в якому знаходжуся вже який день.
Пробачте.

pisarka
27.01.2010, 18:35:56
Не піддавайтесь страху.Здоров*я Ваше і дружини важливіше. Щоб примусити Вас закривати чи відкривати вікно, мусять бути якісь правні підстави до того. мені про такі нічого не відомо. Кожен має право провітрювати свою квартиру. Це ж абсурд мати претензії до Вас за це. Не бійтеся боротися за свої права і не вірте пустим погрозам. Шкода здоров*я і нервів.
Я не вірю, що це все,що відбувається, згідно з законом. мені це все виглядає на таку самоволку ЖГК
Бажаю Вам, щоб ситуація вирішилась на Вашу користь.
А ще може варто написати до сусідки лист,в якому пояснити про проблеми Вашої дружини зі здоров*ям

Станіслав
27.01.2010, 18:37:50
одного прекрасного дня сусідка зверху, літня жінка, заявила, що вікно, прочинене в кімнаті дружини, і відкрита в цьому ж вікні кватирка охолоджують підлогу в її квартирі. І зажадала наглухо закрити вікно і кватирку.
Важкий випадок. Звичайно ж нижча температура в квартирі яка знизу трохи охолоджує підлогу. Але якщо зробити принаймні одне з двох: зробити в кімнаті дружини гіпсокартонну стелю з утепленням або/і постелити на підлогу у сусідки килим, тоді охолодження її підлоги буде зовсім незначним.
Інше питання - чи переконає це оту старушенцію.

3BIP
27.01.2010, 18:39:00
Бабка сволота однозначно
Смерть останній раз в туалет відпустила, а все туди ж...

не буду брехати (не пам"ятаю статті ЖКК) але мав проблему, коли відрізав у себе центральне опалення. є якісь стандарти щодо тепла і є стандарти щодо вимірів того самого тепла.
АЛЕ в моєму випадку це стосувалося того, чи потягнуть мої ІЧ обігрівачи обігрівати квартиру настільки, щоб не охолоджувались стіни сусідів. але ця стаття, наскільки я розумію, стосується тільки мене.

Якщо ж у вас:
- не встановлено жодних пристроїв обігрівання
- не обрізане центральне опалення
- ви не втручалися в систему опалення будинку
- не встановлено автономних газових систем опалення,
ТО:

Забийте на ту бабку! А ще краще - проконсультуйтеся з нормальним юристом та подавайте в суд на ЖКГ

Зпочатку напишіть листа в ЖКГ, зареєструйте його на пошті, зробіть ксерокопію.
в листі запитайте, на підставі ЧОГО вони підвищують платню.
Ну і чекайте відповіді. І з відповіддю в суд

Expert
27.01.2010, 18:47:21
Я думаю проблема не у вікнах а у старечому маразмі. Що б Ви не робили, нічого не допоможе, у вашої сусідки зверху є своєрідний характер і хобі, яке називається "поїдання нервів всім в радіусі 100 метрів". Читайте Достоєвського "Злочин і кара")

1985god
27.01.2010, 18:52:02
просто ігнорувати ... нехай судяться якщо хочуть

ambertan
27.01.2010, 18:53:39
Після чого представники ЖКГ стали приходити до нас, дзвонити і стукати в двері, обривати телефон і вимагати закрити вікно, погрожувати міліцією, протоколами, штрафами і судом
хто саме приходить: майстер дільниці, двірник, інженер чи директор? на підставі чого вони вимагають зачиняти вікно- це абсурд ( на здорову голову мені в це не віриться) ?

True
27.01.2010, 18:57:50
Гадаю що законні підстави для заборони відкриття кватирки чи вікна в даній ситуації відсутні. Просто Ваша сусідка зверху виявилася настирною, тому працівники ЖКГ та міліції щоб зменшити свій головний біль від скарг сусідки (а реагувати вони мусять, бо вона й на них напише) переклали його на Вас.
Для вирішення проблем просто візьміть довідку від лікаря, де буде вказано, що ваші дружині необхідне свіже повітря в зв'язку зі специфікою хвороби, а для цього потрібно не менше ніж н-кількість разів провітрювати приміщення, або ж необхідний постійний доступ свіжого повітря.
Робите копію з цієї довідки, пишете на ім'я начальника ЖЕК скаргу на дії її працівників, котрі вчиняють незаконні дії по примусу до закриття кватирки з описом їх безчинств та вказанням прізвищ та посад, при цьому проводите обґрунтування необхідності доступу свіжого повітря для хворого (обов'язково вказуєте що копія довідки від лікаря додається). Вкладаєте скаргу та копію довідки в конверт та надсилаєте рекомендованим листом з повідомленням про вручення у ЖЕК. І не забудьте надіслати такого ж листа в райдержадміністрацію в управління ЖКГ. При цьому вказавши в шапці листа до начальника ЖЕКу таке:
Начальнику ЖЕК ........
п. ХХХХХХХХХ
Начальнику управління ЖКГ
Залізничного р-ну
Це для того, щоб було помітно що скарга пішла й до їх керівництва.
І ще, не забудьте наприкінці нагадати, що відповідь на свою скаргу чекаєте в обумовлені законом терміни.
Основне перед написанням скарги добре з'ясуйте кому підпорядкований ЖЕК, реальні прізвища керівників та тих хто Вам заважає жити, можете додати свідчення очевидців з вказанням їх ПІБ. Конкретика завжди більш дієва.

racer931
27.01.2010, 19:13:19
mixcher,
прошу сказати квартира приватизована?
якщо так то поясніть бабці що квартира приватизована
це ваша власність і ніхто ні дільничий ні вона не мають
право заходити і закривати відкривати і інші речі....
ви хочете відкриваєте хочете закриваєте і її думка вас не хвилює.
Аналогічно участковий і жек. Немають ніякого права вибивати двері
або видзвонювати цілодобово.Це втручання в особисте(приватне) життя.
Якщо прийде участковий то запитайте по "якій статті" він прийшов?:)
Ви не зобовязані ні з ким спілкуватись чи щось пояснювати.
Це ВАША квартира.Бабці холодно? нехай вдягає на голову шапку щоб
мізки краще працювали (хоча тут вже нічого не допоможе):-)))
а на ноги капці теплі і шкарпетки все.Не подобається?холодно?
нехай утепляє підлогу.Це її квартира і її проблеми.
Сам стикався не раз з тими пенсіонерами то старі маразматики
з ними не варто ВЗАГАЛІ говорити бо нічого їм не докажеш
тільки будуть ходити та бубніти собі під носа нехай ходять.
Не звертайте уваги. А якщо будуть тарабанити безперестанку по телефону
ставте визначник хто дзвонив і заяву зустрічну тому участковому що
бабка втручається у ваше особисте життя:-))) а те що вікно закрите відкрите
це нехай її не хвилює має свою квартиру нехай там керує.
p.s правду тут люди вище пишуть якщо хтось приходить
чи телефонує питайте імя фамілію звідки і від кого
на підставі якого закону від вас
вимагають щось зробити у своїй власній квартирі типу закрити вікно))) і так далі))

Станіслав
27.01.2010, 21:52:29
проблема у старечому маразмі.
Дійсно, якби реальною причиною була холодна підлога, то вона постелила б килим і ходила б в квартирі в унтах. А що реально робити - якщо буде суд, то пред'явити судді медичну довідку про хворобу дружини і запропонувати тій старушенції постелити на підлогу килим і ходити в унтах.

1985god
27.01.2010, 21:53:52
mixcher, ось тільки чомусь дружина у своєму блозі стверджує що ви дотримуєтесь іншої думки ...

3BIP
27.01.2010, 22:07:39
почитав блог дружини. mixcher, ти нормальний взагалі? стрілятися, вішатись...
то вже краще чіпляйся на дельтоплан, стартуй з Погулянки, підчепи під крила 4 презерватива з мочею і як до бабки...УХ. тут їй і кірдик з пряником. бо офігеїть ніпадєццкі.
я би поставився до тої ситуації по-іншому:
ШО? ти шо, стара, нюх згубила? У мене дружині свіже повітря потрібне, і мені вона дорожче, ніж твій набір кісток та стопка крові (яду). Не дай Бог лайно з твого ковра піде до моєї хати - насцю під двері!
Будь хлопом! НАпийся-обригайся, копни пса, зламай паркан!
Ти чоловік, чи хто?

racer931
27.01.2010, 22:25:24
прочитав і я блог жінки...:)
Чоловік вказав в інфі що йому 50 років.
Веде себе як 15 річний.
Невже бабуля якій немає що робити важливіша для чоловіка
ніж жінка?
в суді бабка 100% програє так як живе там не 1 день і
чоловік з жінкою також не 1 день і раніше все було нормально
а тепер бабці "приперло"? брєд просто мабуть з усіма пересварилась
ось і немає чим занятись голову морочить нормальним людям.
Приватна власність і ніхто не має права на неї посягати крім власників.
Короче бабку послати вдягати капці на ноги і не морочити голову.
Бережіть жінку і себе. Такі бабці живуть чуть не по 100 років
а теперішнє покоління в 40 років кожен другий хворий або серце або ще щось
не доживуть і до тих 70 .Бережіть себе.Не звертайте увагу на пенсіонерів.
Будьте адекватними а пенсія нехай на базарі язиком працює;-)

pisarka
27.01.2010, 22:53:15
де той блог, бо щось я його не можу знайти.Дайте ссилку будь-ласка, бо вже щось недобачаю:)

Al1
27.01.2010, 22:57:58
Прошу допомоги, шановні форумчане.
А чем конкретно Вам можно помочь? Никто за Вас эту проблему не решит. И, мне кажется, решение проблемы нужно начинать с развития волевых качеств Вашего характера.

Monashka
27.01.2010, 23:01:58
Якщо б хлоп був хлопом, а не соплею, то цієї теми тут не було б.

Лілія Зоряне Небо
27.01.2010, 23:35:21
А вам не здається, що цю тему створив черговий клон?
Щось читаю ту "сповідь" і бачу Все, котрий від своєї витівки аж муркоче і катуляється зо сміху, читаючи коменти.
Цілком можливо, що то в мене параноя від всього, що відбувається на Центрику останнім часом:)

mixcher
28.01.2010, 00:40:52
цю тему створив черговий клон
Нет, Лилия, не клон. К сожалению или к счастью, не знаю.

История реальная, она длится и бог весть когда и чем кончится. Если мне всё-таки удастся расшевелить этот матрас, который я до сих пор считала мужчиной, то я обязательно опишу все перипетии в блоге у себя.

Уважаемые львовяне, сейчас с вами говорит жена mixcher'a (Алиса Пашутко или Allpa) - прошу извинить, что под его логином. Пробовала выйти и зарегистрироваться уже как я, но потом поняла, что это нельзя, кажется, так делать. Поэтому пусть будет так.

Читать написанное мужем не стала, потому что не понимаю, зачем он вообще эту тему завёл здесь. То ли хотел, чтобы ему посочувствовали, то ли чтоб пожалели, то ли чтоб кто-то куда-то побежал и быстро всё сделал за него.

Ваши ответы читать тоже стыдно - могу себе представить, что могли сказать нормальные люди об этом... человеке.
Мне страшно стыдно за него перед вами, не держите на нас зла, пожалуйста. К компьютеру я мужа больше не подпущу и на пушечный выстрел.

Только что отправила итог, который я подвела за этим многодневным сумасшедшим домом, в ua_pravo: http://community.livejournal.com/ua_pravo/251339.html?thread=1859787#t1859787

Ещё раз разрешите просить у вас, земляки, извинений.
Спасибо вам за всё.

racer931
28.01.2010, 09:54:27
і який висновок з цієї теми?
правильно перед тим як одружуватись треба добре
подумати і жінці і чоловіку.....бо якщо чоловік не може
захистити хвору жінку від якоїсь шизофренічної бабки..
як він зможе її захистити від наприклад іншого чоловіка?
жах.:-S

p.s нагадался історія жіночки яку розвели в сільпо
а чоловік прибіг і зразу зробив все що йому сказали
віддав гроші навіть не вникаючи в тему ...ехх мда народ...
аналогія

3BIP
28.01.2010, 16:21:35
анкдот в тему
- Гоги, гдэ тот ревалвэр, каторий я тибе падарыль на 10 лет?
- папа, пасматри, на какой красывий Ролекс я иво паменяль!
- Слушай, дурак, а когда к тибе падайдёть урод и скажет, шьто твоя мама имель, папа имель и бабушка имель, что ты ему скажешь: "полвтарова"- да?