-
Курси екстримального водіння
Сьогодні зранку як завше йду на роботу, обдумую вечірні плани, задумані вже тиждень тому. Але їм не судилось збутись – дзвінок начальства з рідного ЖЕКу направив мене мимо роботи – в офіс АВМ (Автоакадемія Водійської Майстерності) на проходження курсу спецпідготовки. Збрешу, якщо скажу що не зрадів з такої можливості прошлангувати роботу, але виявилось це значно цікавішим ніж просте шлангування.
Перша частина курсу, який називається «захисний стиль водіння» заяняла час до обіду і складалась з теоретичної підготовки. Вів заняття в міні-аудиторії з тренажерами (крісло + руль) і мегаекраном підкований в даному питанні дядько. Питання стосувались трьох основних пунктів: правильна посадка, паски безпеки (після заслуханого все життя прищепались би навіть найтупіші наддауни) і мегарозділ – кермування. Стільки інформації мій мозок жадібно поглинав тільки на найцікавіших парах в епоху студентської юності.
Перед початком занять і після них ми виконали на час показову вправу. Різниця в результаті склала більше 10 секунд. Не 0.15 с, не 1.4 а більше 10-ти! Десять хвилин в критичній ситуації сміло можна порівняти за значимістю 50 рокам нормальним. За тим, після скромної обідньої трапези ми відправились на автотрек «Чайка» під Києвом, де нас чекала підготовлена ділянка з конусами і купка злобних цивіків на півлисій гумі.
Практичні заняття складались з різних вправ, які учні виконували один за одним. В кожній машині була рація і інструктор зразу вказував на помилки, давав корисні поради і навіть хвалив. Вправи починались з простих – об’їзд перешкод, слалом, слалом складний, слалом ще складніший, слалом задом, слалом задом на швидкості по хитромудрому маршруті, методи правильних паркувань/виїздів/в’їздів і т.д і т.п. В мене ніколи не було з цим проблем, я ніколи нічого не чіпав машиною, але та інформація, що отримав, мені просто відкрила очі.
Ваш покірний слуга не втримався і попросив кільцевого автогонщика покатати його автодромом. Ну що тут можна сказати? Коли на швидкості за сотню (я просто не бачив стрілки в секторі спідометра, який проглядався, приблизно 0-100 км/г) ти входиш в 180-градусний поворот ти не згадуєш приємні кадри з дитинства, твоє життя не проноситься перед очима зі швидкістю світла, ти просто сидиш весь в шоці, пробуєш нахапати писком побільше-побільше повітря і навіть не намагаєшся затнути всі дірки з яких фонтаном б’є адреналін. Співробітник, якого теж покатали по треку сказав, що недавно стрибав з парашута і відчуття просто «небо і земля», настільки хвацько їде дядько Гонщик! А по тому він вирішив показати мені кілька мегатрюків, найпростіший з яких, поліцейський розворот, знають певно всі. Але одне діло то бачити в голівудському бойовику, а зовсім інше зсередини. Я намагався зняти відео зсередини, думав його тут зааплоудити, але в ньому можна розібрати тільки моє лице. Такого свого лиця я ще не бачив, не побачите і ви – мені просто соромно його показати. Ці відчуття однозначно в один ряд з сексом, довгоочікуваним викидом сечі і смачним хавчиком!
В кінці дня здійснили слаломний заїзд на час, де дядько Андрій на ненайвидшій машині зі страшенним визгом і заносами порубав в капусту конкурентів, показавши що з нашим «центером» жарти кепські.
Водій! Ці всі десятки тисяч кілометрів, ці роки псевдоводіння, вони нічого не значать! Їх можна викреслити з життя як помилку, ти ніякий не водій а слизька бридка жаба, яку не можна підпускати до авто на відстань вистрілу міжконтинентальної ракети стратегічного призначення РС-20! Неприємно, звичайно, знати таке про себе, але потрібно для реальної оцінки своїх можливостей.
Зараз дивлюсь на руки: мозолі на руках, на долонях відірвані шматки крові, аж м’ясо виглядає, але ж як приємно на душі. Відбитки на пальцях стерлись до такого рівня, що рідний ноутбук не признав, ледве заставив його запуститись щоб вам враження розказати.
Збираю сили і йду рано спати – завтра продовження.
Назнімав фотоапаратом купу відео, але файли дуже великі. Бдете мене бачити перед очима і буде цікаво глянути – тягніть за рукав.
heaven can wait
we're only watching the skies
-
Re: Курси екстримального водіння
Fry, то та сама школа, яка колись називалася Альфа-щит в Києві?
І ще цікаво: а чому саме всі машини там Цівіки? Реклама? Запитай їх при нагоді
-
Якось знайомий вирішив випробувати нову машинку... Nissan Maxima.. на спідометрі максимальна намальована цифра була 240, але до неї на 20 одиниць не дотягнули... відчуття ітак були незабутні... новенька збудована магістраль єврокласу, ще закрита для загального користування і отих 220 км/год... звісно, що ніяких викрутасів знайомий не ризикував робити, бо в разі чого навіть не було б кому швидку викликати.. але після такого можна вмерти і сказати "Екстрім в мене в житті теж був"...
Життя - театр, а люди в нім - актори..
-
-

Повідомлення написав(ла)
Fry
Нє, швидкість то не екстрім Принаймні 220 км/г
ти до неї розганявся?
В історію важко попасти, але дуже легко вляпатись

-

Повідомлення написав(ла)
SOLARIS
ти до неї розганявся?
Звичайно! Хочеш про це поговорити?
heaven can wait
we're only watching the skies
-
-
-
скажіть будь-ласка де у Льові ця школа(телеф. адресок ???) і відгуки теж цікаво почути
-
Це круто, тільки шкода машин трохи, бо вони вбиваються при екстримальній їзді. Але я би спробував, бо мені подобається швидка їзда.
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають

Подібні теми
-
Від vedeney у форумі Авто-, мото- форум
Відповідей: 42
Останнє повідомлення: 27.05.2011, 20:10:58
Ваші права у розділі
- Ви не можете створювати нові теми
- Ви не можете відповідати на повідомлення
- Ви не можете додавати додатки
- Ви не можете редагувати повідомлення
Правила форуму
Center.lviv.ua є публічним форумом, вся інформація подана на форумі належить її авторам.
Center.lviv.ua не несе відповідальність за інформацію що розміщується на форумі його користувачами.
Часовий пояс GMT +2. Зараз на форумі 17:46:47.
Взято за основу: vBulletin Version 4.1.4
Center.lviv.ua © 2012.