| Список форумів | Журнали | Балачка [0] | Про нас | ![]() |
||||
|
||||||||
|
|||||||
| Автофорум Автомобілі, магазини, фірми, майстерні, послуги, запчастини, автоаксесуари, автохімія, автозвук, транспорт та дороги.. |
![]() |
|
|
Параметри теми |
|
|
|||||
|
|||||
|
Тема для тих хто миє авто сам..
Оскільки вже певний досвід в самостійному митті авто вирішив поділитись деякою інформацією. Серйозно зайнявся питанням мийки авто десь 2 роки тому і почав з купівлі Karcher`а. Купивши Karcher чи мийку високого тиску іншого виробника не майте ілюзій відносно того що машину потім не треба буде терти мочалкою.. треба терти по-любому, але цього можна уникнути якщо мити машину частіше і не допускати серйозних забруднень. Купуючи мийку високого тиску (далі МВТ) зразу подбайте (якщо в комплекті немає) про піноутворювач (спеціальна насадка), без нього ніяк (далі поясню чому). Я багато експериментував з шампунями від різних виробників.. скажу вам що шампуні які продають на заправках і базарах в отих 0.5 - 1.0 літрових банках неварті і ломаного гроша. Для того щоб дійсно вимити добре машину потрібний професійний шампунь, я це зрозумів коли купив 25л концентрату (фірма невідома і інформації про неї в інеті нема, тому і не буду писати тут про неї), тоді я за 25л заплатив 250 грн., але на відро води потрібно менше як 50 мл концентрату (фактично отримуєш таку піну що води практично невидно), фактично виходить що на відро води треба шампуню на 0.5 коп., тоді як шампуню з автозаправки треба щонайменше 1/3 банки. Шампунь потрібно купувати для МВТ (активна піна) і наносити його піноутворювачем, крім того добавляти 1-2 ковпачки концентрату у відро. Мочалка дуже важлива річ при митті авто. Для себе я зробив висновок що найкраща мочалка розміру 10х20 з дрібними порами. Мені найбільше подобаються мочалки які продають на OKKO, вони і недорогі (до 5 грн.) і довго служать. Мочалка впринципі служить довго, щонайменше півроку, якщо бути обережним і оминати всякі гострі речі які можуть її порвати. Маленькою мочалкою треба робити багато рухів, дуже велика незручно лежить в руці і в закоулках нею не помиєш. Окремої уваги потребують диски і не має значення чи вони стальні чи литі. На дисках найбільше бруду в першу чергу від гальмівних колодок. Це паскудний бруд який важко змивається. Теж після багатьох експерементів зупинився на LACER від ATAS (див. додаток). Дуже сильний засіб, побризкати, почекати, змити МВТ.. мити вручну практично непотрібно. Ціна його.. якщо він в банці 750 мл - 35грн, а 9 літрів концентрату який розводиться 1:3 - 1:5 - 150грн. Чи потрібно воскувати машину? Завжди воскую.. а воскую через те що бруд менше чіпляється, якщо попала якась пилюка то з повоскованої поверхні її здуває краще, крім того в дощ вода збирається в краплі і на швидкості вода краще злітає з машини. Повоскувати один раз машину обходиться приблизно 0.5 грн це якщо вилити його 1л, переважно використовується 0.75 - 1.0л. Особливих експериментів не проводив, взяв DRYLAV EXTRA від ATAS (концентрат) розводиться 1:60 - 1:70, ціна 10кг/9л - 260грн. Для нанесення воску найкраще купити таку штуку в яку накачуєш повітря, потім натис на кнопку і розпилив на авто, дешевший варіант це простий розпилювач який використовують для кімнатних рослин (найкраще з регульованою струйою). Розпилювати можна і МВТ, але як на мене то воно дуже багато воску наливає що непотрібно. Для збирання води використовую шкрибок TURTLE WAX, прямий, в METRO вони коштують десь коло 40грн. Річ вічна. Для того щоб витерти машину насухо використовую штучну замшу. Правда купував її десь 5 разів і один раз купив тільки таку як треба, тоді заплатив здається десь 35 грн. всі інші рази до 20грн.. ті дешеві нічого неварті і даремно викинуті гроші, вони на дотик ніби такі самі як ті дорожчі, але воду відмовляються збирати. Добре мати таких тряпок 2шт. Не забувайте їх мити під струменем води після кожного витирання інакше будуть залишатись розводи наступного разу. Далі буде (буду дописувати в перше повідомлення).. П.С Продам професійну хімію нарозлив (наприклад на пробу)..
Суперечка на форумі — це все одно, що олімпіада серед розумово відсталих. Навіть якщо ти переміг — ти все одно дурак.. (с) Невідомий Ралі Манія | Диски BRAID | Millers Oils Відредагув(ла) Словотворець : 12.04.2008 о 22:40:03. |
Щоб побачити всі повідомлення на цій сторінці Вам необхідно зареєструватись! |
![]() |
| Зараз активні учасники переглядають цю тему: 1 (0 учасників і 1 гостей) | |
| Параметри теми | |
|
|
Подібні теми
|
||||
| Тема | Автор | Форум | Відповідей | Останнє повідомлення |
| Chery — авто чи не авто?.. | Julijka | Автофорум | 35 | 27.04.2010 12:20:23 |
| Мистецтво. Все з піску... | warrior | Фотогалерея | 3 | 30.07.2007 13:05:36 |
| Мистецтво слова | dytynk@ | Нація і люди | 17 | 13.06.2007 00:09:20 |
| Мистецтво брехні | karmen | Нація і люди | 36 | 22.05.2007 11:00:23 |
| Мистецтво поводження з димом від Mehmet Ozgur... | warrior | Фотогалерея | 0 | 05.04.2007 00:14:53 |